Tjänsten innebär att man säljer sin faktura helt och slipper risken. Fortnox garanterar att man har pengarna på kontot inom 24 timmar och därmed kan du snabbt öka likviditeten i ditt bolag. I Fortnox Fakturaköp finns det inga dolda avgifter eller fasta kostnader. Tjänsten är populär då den ger företag utrymme att agera på möjligheter eller behov som uppstår, till exempel för att göra investeringar eller av andra skäl. Fortnox har tidigare även erbjudit tjänsten Fakturaköp, men då i samarbete med en extern partner. Från och med i maj erbjuder Fortnox nu fakturaköp i egen regi.

– Det känns bra att nu kunna erbjuda en helhet avseende faktureringstjänster i egen regi. Samma hantering för företagaren oavsett tjänst är en stor fördel och framförallt trygghet i att man får en bra deal som kund hos Fortnox, berättar Åsa Färm, sälj- och marknadschef på Fortnox Finans AB.
 

Underlättar vid långa ledtider

Företaget Hardface i Karlskoga har testat Fortnox Fakturaköp i en pilotstudie och de är mycket nöjda. Hardface använder fakturaköp då de har långa ledtider på sina importer från Asien.

– I värsta fall får vi ibland betala leveransen redan innan den går. Sedan fraktas den hit med fartyg vilket tar sex veckor. I sådana fall med långa ledtider använder vi fakturaköp. Att alla val finns på samma ställe nu gör tjänsten väldigt smidig. Vi kan enkelt välja fakturaköp eller vad vi vill göra med fakturan, säger Leif Gustafsson.

Läs mer om Fakturaköp och våra övriga finansiella tjänster här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Så hanterar och bestrider du en bluffaktura

Så fungerar e-faktura (och så kommer du igång)

Factoring – sälj eller belåna företagets fak...

Ladda ned fakturamallar, eller använda fakturering...

Kontantmetoden eller faktureringsmetoden – vad är ...

Fakturaservice sparar tid åt Clean Drink