Produktnyheter|Fakturering

Publicerad: 17 december 2021|Senast uppdaterad: 30 januari 2023

Alla fakturatjänster samlas på ett och samma ställe

Pengar som växer, som en symbol för Fortnox fakturatjänster.
Nu erbjuder Fortnox fakturaköp i egen regi. Det innebär att Fortnox kunder får alla fakturatjänster samlade på ett och samma ställe. Du kan också bestämma från gång till gång vad du vill göra med fakturorna. "Det är det bästa med tjänsten. Jag kan smidigt välja mellan flera olika val och göra det som passar mig bäst just nu, fakturaservice, fakturabelåning eller fakturaköp", säger Leif Gustafsson, VD på Hardface.

Tjänsten innebär att man säljer sin faktura helt och slipper risken. Fortnox garanterar att man har pengarna på kontot inom 24 timmar och därmed kan du snabbt öka likviditeten i ditt bolag. I Fortnox Fakturaköp finns det inga dolda avgifter eller fasta kostnader. Tjänsten är populär då den ger företag utrymme att agera på möjligheter eller behov som uppstår, till exempel för att göra investeringar eller av andra skäl. Fortnox har tidigare även erbjudit tjänsten Fakturaköp, men då i samarbete med en extern partner. Från och med i maj erbjuder Fortnox nu fakturaköp i egen regi.

– Det känns bra att nu kunna erbjuda en helhet avseende faktureringstjänster i egen regi. Samma hantering för företagaren oavsett tjänst är en stor fördel och framförallt trygghet i att man får en bra deal som kund hos Fortnox, berättar Åsa Färm, sälj- och marknadschef på Fortnox Finans AB.

Underlättar vid långa ledtider

Företaget Hardface i Karlskoga har testat Fortnox Fakturaköp i en pilotstudie och de är mycket nöjda. Hardface använder fakturaköp då de har långa ledtider på sina importer från Asien.

– I värsta fall får vi ibland betala leveransen redan innan den går. Sedan fraktas den hit med fartyg vilket tar sex veckor. I sådana fall med långa ledtider använder vi fakturaköp. Att alla val finns på samma ställe nu gör tjänsten väldigt smidig. Vi kan enkelt välja fakturaköp eller vad vi vill göra med fakturan, säger Leif Gustafsson.

Läs mer om Fakturaköp och våra övriga finansiella tjänster här

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.