Team Lön är en del av Fortnox Eftermarknadsavdelning, en avdelning som behandlar flera olika områden – avtalssupport, byråsupport, företagssupport, teknisk support och produktkommunikation. Löneteamet jobbar dagligen med kundsupport via telefon och chatt, och besvarar frågor som Fortnox kunder har kring Lön, Tid och Kvitto & Resa. I december 2018 förändrades teamen på supportavdelningen, bland annat för att förbättra servicen för kunderna. Team Lön är en av alla nya grupperingar. 

– En av fördelarna med den nya grupperingen och organiseringen är att vi nu får ännu mer kompetens inom några specifika program, och det gör att våra kunder kan få bättre hjälp. Förut satt vi med många fler delar. Det blir dessutom lättare för nya medarbetare att komma in i sitt jobb med färre program att lära sig, säger Andreas. 

– Trots specialiseringen får man väldigt mycket variation på samtalen. Ibland pratar man med en lönekonsult som har jobbat med lön i 30 år, och ibland pratar man med en kund som är helt ny på lönefrågor. Detta gör att vi får lära oss väldigt mycket, fortsätter Andreas. 

 

Ett nära team som ställer upp

Teamet på cirka tio personer är ett sammansvetsat gäng som alltid ställer upp för varandra.

– Det går snabbt att nå ut till alla i gruppen när vi är ett så litet och nära team. En liten grupp gör också att det blir mer personligt och man lär känna varandra mer, säger Julia.

– Vi har en väldigt bra gemenskap och hjälps åt med allt varje dag. Dessutom är det roligt att jobba med lön, fortsätter Ida.

Teamets mest intensiva period är vid lönekörning, då är det väldigt högt tryck på supporten. Högt tryck är något som flera i teamet gillar. Under sådana perioder är det särskilt viktigt att de jobbar som ett team, samarbetar väl, och kommunicerar på rätt sätt. 

– Kommunikation är väldigt viktigt i ett team, särskilt vid lite stressigare tillfällen. Vi måste se till att prata med varandra för att allt ska fungera bra, säger Josefin.

Teamet tycker det är kul att lösa saker och göra det enklare för kunderna. De förklarar att jobbet kräver mycket problemlösning. Om man är intresserad av att jobba på supporten, är det alltså en stor fördel om man är en problemlösare. Varje dag löser de nämligen många krångliga ärenden.

– Jag motiveras av att hjälpa kunderna, det är väldigt kul när de blir glada för hjälpen de fått, säger Andreas. 

 

teamlon-3-e1565860713501.jpg

 

Full rulle i huset

För att orka med jobbet är det viktigt för teamet att pausa och göra saker som inte bara handlar om jobb, fika till exempel. Ett rullande schema för fredagsfika blir ett trevligt avslut innan helgen. Flera i teamet brukar också träna i Box Fortnox, ett träningsställe i husets källare. 

– Flera av oss tränar nere i boxen. Det är väldigt viktigt med denna typ av initiativ, man lär känna varandra och släpper arbetet för en stund. Samtidigt träffar man nytt folk, säger Josefin.

– På så sätt lär man också känna folk på andra avdelningar, man sitter inte bara i sin egna lilla hörna i huset, säger Martina. 

– Aktiviteter av olika slag gör att många stannar på Fortnox. Det förenklar också vardagen för många. Man kan träna dagtid, och så slipper man det på kvällen när man kommer hem, fortsätter Andreas. 

 

En härlig miljö med framtidsmöjligheter

Flera i teamet tycker att Växjö är en lagom stor stad. Några är Växjöbor från barnsben och andra har flyttat hit för kärleken. Flera av dem har blivit rekommenderade av vänner att söka jobbet.

– Växjö är lagom stort för mig. Jag är uppvuxen cirka två mil härifrån, och det känns som en storstad när jag kommer in till Växjö. Fortnox är dessutom en bra arbetsplats, miljön och arbetskamraterna är det som gör jobbet kul, säger Josefin. 

Alla upplever en väldigt positiv och härlig miljö på arbetsplatsen. Något som gör det kul att gå till jobbet varje dag.

– Fortnox känns som en väldigt öppen arbetsplats. Allt känns väldigt lätt här, exempelvis att komma in i företaget. Och alla hälsar oavsett om man sitter på våning ett, eller som vi längst upp, säger Martina.  

– Det känns också som att det är lätt att utvecklas på detta ställe. Har du jobbat på supporten, inom exempelvis lön, är det till stor fördel om man vill jobba på en redovisningsbyrå eller liknande senare. Det känns också som att det finns stora möjligheter att börja jobba med något annat på Fortnox om man känner att det passar en bättre, säger Julia.

 

Är du intresserad av att jobba på supporten på Fortnox kan du spana in våra lediga tjänster här.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Bakom kulisserna med Team Nature

Bakom kulisserna med Team Försäkring

Fortnox poppar upp i din stad

Bakom kulisserna med Team Experience

Byråavdelningen finns för att hjälpa dig

Alla har vi varit små