Team Nature som består av systemutvecklare och en testare, bildades när behovet av att bygga en app på Fortnox uppstod. Flera av medarbetarna hade jobbat tillsammans innan det nya teamet bildades, men ingen hade byggt appar tidigare.

– Det var superkul att vi både fick förtroendet och chansen att lära oss, säger utvecklaren Martin.

Utvecklarna jobbar med att bygga appen och olika funktioner i den, och testaren säkerställer kvaliteten på produkten eller tjänsten innan lansering. Martin berättar att de har byggt själva “basen” av appen, alltså förutsättningen att andra medarbetare kan utveckla och lägga in saker i den. Nu jobbar teamet hela tiden med att vidareutveckla Fortnox app.

 

Frihet och enkla arbetsprocesser

Teamet känner att de har stora möjligheter att påverka och bestämma hur de ska bygga saker, och när olika funktioner släpps. Friheten sporrar dem och gör att alla tycker det blir mycket roligare att gå till jobbet.

– Det känns jätteskönt och positivt att vi i stort sätt kan jobba på det sätt vi vill, så länge vi levererar. Vi vet om vad vi behöver göra för att nå dit vi ska, eftersom vi har en naturlig och spontan dialog mellan oss, säger Martin.

I teamet hittar man några inbitna Växjöbor, återvändare och studenter som stannat. Alla är glada för den lilla storstaden som har bra avstånd till allt och möjligheterna till jobb, i Sveriges andra största IT stad.

– Det är inte så stora pendlingsavstånd som i en storstad, vilket jag uppskattar väldigt mycket. Tänk att man kan åka från landet in till stan på bara 30 minuter, säger Martin.

Men varför det blev just Fortnox och att de har stannat kvar, beror mycket på just friheten i arbetet, enkla arbetsprocesser, och ett unikt arbetssätt.

– Det som känns unikt med Fortnox är att vi är självorganiserade team med väldigt enkla arbetsprocesser, om man jämför med många andra arbetsgivare. Att vi får tillit i det vi skapar gör att vi känner ett ägarskap. Då gör vi gärna lite extra med, säger utvecklaren Alexander.

 

Gemensamt ansvar och öppenhet

När vi träffar Team Nature märks det tydligt att det är ett glatt och positivt gäng, och att de brinner för det som de gör på Fortnox. Det är en grupp som förstår varandra väldigt bra och har en härlig och familjär stämning.

– Det känns inte jobbigt om man skulle göra något fel i teamet. Alla är så mån om varandra och ingen enskild i gruppen drabbas om något går snett, vi har ett gemensamt ansvar för allt vi gör, säger Martin.

Att teamarbetet, samhörigheten och förståelsen för varandra är så stark i Team Nature, tror de kan bero på den öppenhet som finns dem emellan.

– Det är väldigt viktigt att vi kan vara öppna och ärliga för att få ett så bra resultat som möjligt. Alla i gruppen är medvetna om att ingen feedback riktar sig mot en enskild person. Vi är bra på att både ge och ta konstruktiv kritik, säger testaren Stina.

 

 Team nature på Fortnox yogar

 

Yoga och kakburken som alltid står och väntar

Att teamet har en härlig sammanhållning och laganda går inte att ta miste på när vi träffar dem. Något som kanske gör dem ännu mer sammansvetsade är att de gärna gör saker tillsammans som inte är arbetsrelaterat. Då och då pausar alla tillsammans med fika eller yoga. Ibland drar de även ihop gänget för AW, där det senast blev bowling. När det är dags för lunch går de gärna och äter tillsammans i matsalen, eller på någon restaurang.

– Vi brukar yoga för att få ny energi, Martin är lite av en Yoga-kung i gruppen. Vi höjer bara upp borden i vårt lilla rum, och så sträcker vi ut, säger Stina.

Något annat som kännetecknar teamet förutom yogan, är den där kakburken som alltid står och väntar på dem. Team Nature älskar nämligen att fika tillsammans, och när det tar slut går någon spontant och köper nytt, berättar de.

 

En mentor för varje ny medarbetare

Det kanske är lätt att tro att det kan vara svårt att komma in i ett så sammansvetsat gäng som Team Nature, men teamet gör allt för att alla nya medarbetare ska trivas. När en ny medarbetare börjar jobba i teamet får den personen en mentor under de första veckorna. Detta gör det enklare och snabbare att komma in i arbetet och gruppen.

– Det kändes som matchmaking när jag började jobba på Fortnox och i team Nature, jag blev förvånad över hur bra jag passade in i gänget, säger utvecklaren Mattias.

Fortnox växer på bra och söker hela tiden nya medarbetare. Det finns även en möjlighet att växa inom företaget för den som är sugen på nya utmaningar i huset.

– Det märks tydligt att Fortnox är ett växande företag. Om man har ambitioner finns det definitivt möjligheter att ta sig vidare. Även om det kanske inte är möjligt att realisera på en gång, känns det som att man kan prata med sin chef om att ta sig vidare inom företaget.

 

Vill du jobba på utvecklingsavdelningen? Just nu söker vi systemutvecklare. Eller är du kanske intresserad av ett annat område? Spana in våra lediga tjänster här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Bakom kulisserna med Team Försäkring

Fortnox poppar upp i din stad

Bakom kulisserna med Team Experience

Byråavdelningen finns för att hjälpa dig

Alla har vi varit små

24 timmars kreativitet utan gränser