Team WayOut består av ett gäng systemutvecklare, testare och produktägare, som dagligen sitter och kodar och testar. Bland annat har de byggt BankID-inloggningen och Kivra-integrationen för Fortnox kunder. Just nu jobbar de med nya spännande funktioner i appen. Det flitiga teamet bygger för att göra det smidigt, enkelt och produktivt för kunden, men också för att göra allt säkert, enligt gdpr. Hur teamet jobbar är olika, ibland jobbar de med ett större projekt och ibland har de igång två eller tre samtidigt. 

– Vi brukar börja med en vision på vad vi vill åstadkomma. Man får oftast en boll som man börjar utreda och undersöka, ”Varför ska vi göra detta? Varför är det bra för kunden?” Vi jobbar ofta tillsammans med andra avdelningar, exempelvis våra Business Owners. När vi sedan jobbat en bit på projektet har vi demos för att få feedback från andra kollegor i huset, säger Therese. 

Problemlösning får teamet att gå till jobbet

Teamet tycker samarbetet fungerar väldigt bra dem emellan, men också inom hela företaget.

– Vi har som sagt våra demos där vi visar resten av företaget det som vi har jobbat på. Vi pratar också dagligen med varandra i teamet om vad vi gjorde igår, vad vi ska göra idag och hur vi kan hjälpa varandra vidare. Vi planerar oftast en liten tid i taget, det brukar bli två veckor fram. Om vi behöver mer möten tar vi det spontant, säger Jonas. 

I Team WayOut drivs de flesta av problemlösning, något de tror att de flesta systemutvecklare och testare tycker är intressant. Det är det som får dem att vilja gå till jobbet. 

– Jobbet här är utmanande, och det som sporrar mig är att lösa problem. Man vill komma på något bra att bygga till kunden, något som tar bort administration och kan automatisera och förenkla deras företagarvardag, säger Andreas. 

– Jag håller verkligen med, att hitta lösningen själv sporrar mig i mitt arbete. Man har ingen direkt specifikation på det man ska göra, det handlar om att hitta en bra lösning för kunden, säger Joakim. 

 

Systemutvecklare och testare på Fortnox

 

Frihet och konditorihäng

För att hålla ihop teamet och inte bara fokusera på jobbet brukar de äta frukost tillsammans på måndagar, på ett konditori i närheten av Fortnox. Detta för att både umgås utanför kontoret och jobba med teambuilding.

– Ibland har vi med en kortlek med olika teamfrågor, vilket är bra för teamutvecklingen. Det blir att man sitter och funderar och diskuterar frågorna som exempelvis kan vara ”vad motiverar dig?” Det är superbra för man lär sig saker om sina närmaste kollegor. Någon gång skrev vi ner våra egna egenskaper och varandras egenskaper, då lärde man sig hur alla ser sig själva och hur man ser varandra, säger Therese.

Att de har en så stor teamkänsla och bra samarbete märker man när man pratar med gänget. De upplever en frihet som gör att de är taggade på att gå till jobbet, och det syns.

– Frihet och utrymme är väldigt viktigt för motivationen, och vi har stor frihet och utrymme i teamet för hur vi ska lösa saker, säger Tejbir.

– Det är skönt att vi får så pass mycket ansvar, och får komma med våra egna idéer och tankar, att vi inte bara sitter ner och kodar. Vi litas på här, säger Andreas.

– Vi tar verkligen väldigt mycket ansvar och tar tag i saker och problem som vi hittar. Vi ser saker och fixar det. Det är så skönt att alla hjälps åt med det också, säger Therese.

 

Familjär känsla på bygget

Förutom att det fungerar så bra att arbeta i deras egna lilla team, upplever gänget även att Fortnox som stort är en bra arbetsplats.

– Det är högt i tak på detta ställe trots att det är en stor arbetsplats. Det händer mycket saker också, som inte bara är jobbrelaterat, säger Joakim.

– Ja, det känns också som att alla här är samarbetsvilliga. Och det känns väldigt familjärt när man kommer hit, säger Jonas.

Det är inte svårt att komma in i WayOuts sammansvetsade gäng med systemutvecklare och testare. När det kommer en nyanställd tas personen emot väl av teamet.

När jag började som ny, var de väldigt välkomnande och jag blev snabbt en del av teamet. Sedan får man som ny också ett introduktionsschema som ger lite trygghet. Det är saker man ska göra första veckan, och en checklista på saker att gå igenom med olika kollegor, vilket är superbra att få som ny. Då vet man vad man ska göra, säger Tejbir.

– Jag har aldrig sett att introduktionen varit så uppstyrd och organiserad som på Fortnox, säger Joakim.

 

Är du nyfiken på att jobba som systemutvecklare eller testare? Just nu finns det lediga tjänster att söka, läs mer här och ansök redan idag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket
5 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Bakom kulisserna med Team Nature

Bakom kulisserna med Team Försäkring

Fortnox poppar upp i din stad

Bakom kulisserna med Team Experience

Byråavdelningen finns för att hjälpa dig

Alla har vi varit små