Partners|Kundberättelser|Driva Företag

Publicerad: 16 maj 2024

Croisette har full kontroll på fakturor med MediusGo

Croisette kontor
Croisette Real Estate Partner grundades 2015 med idén om att utmana och konkurrensutsätta gamla strukturer inom fastighetsbranschen. Med krav på digitalisering, automatisering och användarvänlighet sökte det snabbväxande företaget ett affärssystem som kunde hantera leverantörsfakturor.

Med en vision att skapa en mer dynamisk miljö där aktörerna på marknaden uppmuntras vänder sig Croisette till både företag och privatkunder. Idag ger bolaget rådgivning inom allt från transaktion till fastighets-, bostadsrätts- och hyresförmedling. De är rikstäckande i Sverige, Island, Danmark och Finland, med globalt huvudkontor i Malmö.

Affärssystem anpassat för stora företag är inte alltid lösningen

Tidigare har Croisette använt sig av ett affärssystem anpassat för stora företag. Men har under en längre tid upplevt systemet som stelt, långsamt och svårarbetat. Dessutom ledde dyra användarlicenser till att det endast var ett fåtal medarbetare med möjlighet att attestera leverantörsfakturor.

- Även om leverantörsfakturorna hanterades digitalt i vårt tidigare system så saknade vi både insyn i processen och verktyg för att effektivisera hanteringen. Dessutom var kontrollen bristfällig eftersom inte alla attestanter hade tillgång till systemet, säger Nelly Fröjd, Group accountant & Team leader på Croisette.

Det var inte förrän i samband med ett företagsförvärv som Croisette fick upp ögonen för Fortnox och MediusGo. De nya medarbetarna som kom med förvärvet berättade om hur nöjda de varit med hanteringen av leverantörsfakturor och det blev tydligt för Croisette att bolaget var i behov av en förändring. Då började resan mot en modernisering och en digitalisering av hela ekonomisystemet. 

Stänger böckerna i tid

Fortnox såg till att effektivisera Croisettes fakturahanteringen genom att integrera MediusGo. Med hjälp av förinställda attestflöden, automatiserade konteringsförslag och lättillgänglig attestering har ekonomiavdelningen nu full koll på alla fakturor och kan stänga böckerna i tid. 

-För en koncern med 40 olika bolag är kanske inte Fortnox det självklara valet som affärssystem. Men vi valde Fortnox på grund av deras samarbete med Boardeaser. Utan den integrationen hade det inte fungerat – oavsett hur bra vi tycker att både Fortnox och MediusGo är, säger Nelly Fröjd och fortsätter, sen har vi tack vare ett öppet API och färdiga integrationer lyckats designa en lösning som täcker våra behov. Eftersom vi behöver en samlad bild av fakturor i koncernen och arbetar med att sätta upp komplexa attestflöden så hade vi inte klarat oss med Fortnox egna program för leverantörsfakturor. MediusGo blev därför ett perfekt komplement.

Med MediusGo, som har stöd för att hantera flera bolag, kan alla leverantörsfakturor hanteras centralt. Helt utan att ekonomiavdelningen behöver hoppa in och ut mellan olika bolag i koncernen. Nu har Croisette en central överblick och kan hantera alla fakturor på ett effektivt sätt. Dessutom kan de skapa avancerade attestflöden, vilket gör att fakturorna automatiskt distribueras till rätt attestant i rätt ordning.

En smidig övergång

Tack vare integrationen till Fortnox blev implementeringen av MediusGo smidig. Med hjälp av en projektledare på MediusGo sattes det upp flöden i systemet, och nu är fakturahanteringen automatiserad. Skulle förutsättningarna ändras kan ekonomiavdelningen enkelt redigera flöden och regler utan att behöva kontakta support eller IT-avdelningen.

-MediusGo är användarvänligt och flexibelt, vi kan själva justera inställningar och flöden utan att behöva kontakta support eller en konsult. Det är väldigt värdefullt för vårt snabbväxande företag där förändringar är del av vardagen, berättar Nelly Fröjd.

Tack vare förinställda attestflöden, automatiserade konteringsförslag och ett användarvänligt gränssnitt har ledtiden för fakturahantering minskat rejält. Och resultatet blir ett enklare och snabbare månadsbokslut för ekonomiavdelningen.

-Idag har vi full koll på fakturorna, vi får snabbt in attester och kan då möta våra deadlines och stänga böckerna i tid. Det hade aldrig gått i vårt förra system. Vi är så nöjda med Fortnox och MediusGo. Tack vare att alla medarbetare kan se fakturorna i mobilen går attesteringen mycket snabbare. Och vi på ekonomiavdelningen kan vara säkra på att rätt person har attesterat fakturorna, vilket i sin tur ger oss bättre koll och vi kan känna oss trygga med att det blir rätt, avslutar Nelly Fröjd.

Vill du också automatisera din faktura- och utläggshantering?

Öka produktiviteten, ta bättre beslut och minska risken för bedrägeri med MediusGo. Lösningen för dig som vill automatisera din fakturahantering.

Läs mer om integrationen här