Utöver en samlad kundbild som ger bättre koll på historik och kontaktpersoner, får du med CRM bättre koll på kommande affärer, säger Fredrik Höglin. Man kan så klart föra bok i olika varianter av dokument men du tappar snabbt överblicken och riskerar att lägga mer tid på administration än du lägger på säljarbetet, fortsätter han.

 

Minskar risken för missnöjda kunder

Ett CRM skapar mer struktur och möjlighet att planera framtida leveranser av tjänster och produkter. Dessutom minskar risken att saker faller mellan stolarna med bortglömda, missnöjda kunder och missade affärsmöjligheter som följd.

  Ett strukturerat, engagerat och långsiktigt arbete med både befintliga och framtida kunder är nyckeln till framgång, säger Fredrik Höglin. Mindre bolag har ofta en väldigt liten marknadsföringsbudget och nöjda kunder som rekommenderar och talar väl om dig är helt enkelt A och O. Ett säljstöd kan då verka som en välorganiserad kom-ihåg lista, för att öka chanserna till bästa möjliga kundvård, säger Fredrik. Att du dessutom tydligt ser hur affärer byggs upp över tid, är en ytterligare fördel, fortsätter han.

 

Kombinera med ekonomisystem

När ett CRM kombineras med ett ekonomisystem får man en optimal kombination där ekonomisystemet hanterar och CRM-systemet är vägvisaren för hur framtida intäkter och affärer byggs upp. Samarbetet mellan Fortnox och Upsales medför att vi kan erbjuda båda dessa system till ett mycket konkurrenskraftigt pris som rimmar med småföretagarens behov och plånbok.

Läs mer om Fortnox CRM i samarbete med Upsales här

 

Fredrik Höglin, säljchef på Upsales

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Tips inför det nya löneåret 2020

9 tips som kan få småföretag att växa

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Nya lagar och regler 2020

Tänk på det här när du väljer bokföringsprogram (c...