Därför behöver småföretagare ett CRM-system

I ett mindre företag är det oftast få personer som har ansvar för alla delar av verksamheten. Det blir naturligt att kundvård och nykundsbearbetning prioriteras bort till förmån för den dagliga ruljansen. När man väl får några minuter över, kan det vara svårt att komma ihåg vilka man pratat med och vad som sagts. Vi tog ett snack med Fredrik Höglin, säljchef på Upsales, om varför småföretagare bör arbeta långsiktigt med kundvård och hur ett CRM-system kan underlätta.

 Utöver en samlad kundbild som ger bättre koll på historik och kontaktpersoner, får du med CRM bättre koll på kommande affärer, säger Fredrik Höglin. Man kan så klart föra bok i olika varianter av dokument men du tappar snabbt överblicken och riskerar att lägga mer tid på administration än du lägger på säljarbetet, fortsätter han.

 

Minskar risken för missnöjda kunder

Ett CRM skapar mer struktur och möjlighet att planera framtida leveranser av tjänster och produkter. Dessutom minskar risken att saker faller mellan stolarna med bortglömda, missnöjda kunder och missade affärsmöjligheter som följd.

  Ett strukturerat, engagerat och långsiktigt arbete med både befintliga och framtida kunder är nyckeln till framgång, säger Fredrik Höglin. Mindre bolag har ofta en väldigt liten marknadsföringsbudget och nöjda kunder som rekommenderar och talar väl om dig är helt enkelt A och O. Ett säljstöd kan då verka som en välorganiserad kom-ihåg lista, för att öka chanserna till bästa möjliga kundvård, säger Fredrik. Att du dessutom tydligt ser hur affärer byggs upp över tid, är en ytterligare fördel, fortsätter han.

 

Kombinera med ekonomisystem

När ett CRM kombineras med ett ekonomisystem får man en optimal kombination där ekonomisystemet hanterar och CRM-systemet är vägvisaren för hur framtida intäkter och affärer byggs upp. Samarbetet mellan Fortnox och Upsales medför att vi kan erbjuda båda dessa system till ett mycket konkurrenskraftigt pris som rimmar med småföretagarens behov och plånbok.

Läs mer om Fortnox CRM i samarbete med Upsales här

 

Fredrik Höglin, säljchef på Upsales

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
© 2019 FORTNOX AB