Rekryteraren Peter Bergmark startade Vindex 2006. Ett bolag som är specialister på rekrytering och tillsättning av konsulter. Alla anställda har någon form av bakgrund i ekonomi, vilket är till stor fördel då de jobbar med rekrytering och interimslösningar inom ekonomifunktionen. De tillsätter bland annat lönespecialister, Business Controllers, redovisningskonsulter och ekonomichefer.

 

Ett litet bolag blev stort

– Fram till 2014 var vi ett litet bolag med endast 5 konsulter. Samma år slutade jag jobba som konsult och började förmedla konsulter istället. På senare år har vi även blivit fler delägare, säger Peter. 

Vindex har växt en hel del de senaste åren. Bolaget har idag runt 150 anställda, varav cirka 130 personer är konsulter och 20 personer jobbar med rekrytering. I början av 2017 bytte de till Fortnox. Nu omsätter bolaget runt 140 miljoner kronor.

– När vi skulle byta program föll det slutgiltiga valet på Fortnox. Det kändes bara rätt. Det är ett väl utvecklat program, som är bra anpassat efter den svenska marknaden.

Du hittar Vindex i Stockholm men även på Gotland där de har sin ekonomibyrå, som är en integrerad del av Vindex. Även på ekonomibyrån använder de Fortnox, både för sig själva och för de kunder de arbetar med.

 

Fortnox gav dem mer tid

Peter säger att Fortnox fungerar riktigt bra och att alla på Vindex är nöjda. Tidskrävande uppgifter har automatiserats och de har blivit mer effektiva på företaget. De fakturerar väldigt mycket, vilket är en av alla saker som har blivit mycket enklare. 

– Vi kan sköta ekonomin med en halvtidstjänst nu, exempelvis göra löner för 150 personer. Det är svårt att jämföra med hur det var tidigare, eftersom vi var så få anställda innan vi började med Fortnox. Men om man ser på andras ekonomisystem, behövs det ofta tre heltidstjänster på ett ungefär lika stort bolag. 

– Fortnox är en del av effektiviseringen, då det är så effektivt och digitaliserat. Nu hinner vi lägga mer tid på rekrytering istället för administration. Vi kan helt enkelt jobba mer med själva kärnan i vår verksamhet, fortsätter Peter.

Vindex har dagligen kontakt med flertal bolag inom ekonomibranschen, och träffar ofta företag som har frågor om deras affärs- och ekonomisystem. 

– Det händer ofta att företag frågar oss om råd kring affärs- och ekonomisystem, då rekommenderar vi alltid Fortnox eftersom vi är supernöjda. 

 

 

Peter-Bergmark-Rekrytera-Business-Controller-2-e1554981199699.jpg

Peter Bergmark

Läs mer om Vindex här (nytt fönster).

Läs om Fortnox för bemannings- och rekryteringsföretag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Matz kopplade ihop Boxnet Kassasystem med Fortnox

Coronapandemins påverkan på branschen

Den digitala småföretagaren på åkern

Win Win – en vinnande framtidsbyrå

“Vi ser stor potential med Fortnox även i större b...