336
2019-06-03T18:34:23+02:00 2019-05-02T07:58:59+02:00 Kundberättelser Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

De fick mer tid för rekrytering

Bild som illustrerar blogginlägg

Kundberättelser | 2 maj, 2019

Vindex är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen, både rekryteringar och interimslösningar. Sedan 2017 har Fortnox underlättat deras vardag och effektiviserat deras arbete. "Nu hinner vi lägga mer tid på rekrytering istället för administration. Vi kan helt enkelt jobba mer med själva kärnan i vår verksamhet" säger Peter, rekryterare på Vindex.

Rekryteraren Peter Bergmark startade Vindex 2006. Ett bolag som är specialister på rekrytering och tillsättning av konsulter. Alla anställda har någon form av bakgrund i ekonomi, vilket är till stor fördel då de jobbar med rekrytering och interimslösningar inom ekonomifunktionen. De tillsätter bland annat lönespecialister, Business Controllers, redovisningskonsulter och ekonomichefer.

 

Ett litet bolag blev stort

– Fram till 2014 var vi ett litet bolag med endast 5 konsulter. Samma år slutade jag jobba som konsult och började förmedla konsulter istället. På senare år har vi även blivit fler delägare, säger Peter. 

Vindex har växt en hel del de senaste åren. Bolaget har idag runt 150 anställda, varav cirka 130 personer är konsulter och 20 personer jobbar med rekrytering. I början av 2017 bytte de till Fortnox. Nu omsätter bolaget runt 140 miljoner kronor.

– När vi skulle byta program föll det slutgiltiga valet på Fortnox. Det kändes bara rätt. Det är ett väl utvecklat program, som är bra anpassat efter den svenska marknaden.

Du hittar Vindex i Stockholm men även på Gotland där de har sin ekonomibyrå, som är en integrerad del av Vindex. Även på ekonomibyrån använder de Fortnox, både för sig själva och för de kunder de arbetar med.

 

Fortnox gav dem mer tid

Peter säger att Fortnox fungerar riktigt bra och att alla på Vindex är nöjda. Tidskrävande uppgifter har automatiserats och de har blivit mer effektiva på företaget. De fakturerar väldigt mycket, vilket är en av alla saker som har blivit mycket enklare. 

– Vi kan sköta ekonomin med en halvtidstjänst nu, exempelvis göra löner för 150 personer. Det är svårt att jämföra med hur det var tidigare, eftersom vi var så få anställda innan vi började med Fortnox. Men om man ser på andras ekonomisystem, behövs det ofta tre heltidstjänster på ett ungefär lika stort bolag. 

– Fortnox är en del av effektiviseringen, då det är så effektivt och digitaliserat. Nu hinner vi lägga mer tid på rekrytering istället för administration. Vi kan helt enkelt jobba mer med själva kärnan i vår verksamhet, fortsätter Peter.

Vindex har dagligen kontakt med flertal bolag inom ekonomibranschen, och träffar ofta företag som har frågor om deras affärs- och ekonomisystem. 

– Det händer ofta att företag frågar oss om råd kring affärs- och ekonomisystem, då rekommenderar vi alltid Fortnox eftersom vi är supernöjda. 

 

 

Peter Bergmark

Läs mer om Vindex här (nytt fönster).

Läs om Fortnox för bemannings- och rekryteringsföretag

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Kundberättelser | 19 jun, 2019

Den digitala småföretagaren på åkern

Willy Svensson driver en gård på den mysiga, småländska landsbyggden mellan Växjö och Alvesta. Redan...

Kundberättelser | 08 feb, 2019

GET RAW utmanar sötsakerna på fikabordet

En utlandsresa till latinamerika blev starten till GET RAW, företaget som förser Sverige med nyttigt...

Kundberättelser | 27 maj, 2019

Kopplingen dubblade omsättningen

Sandbergs Järn gick från en butik till att öppna webbshop 2016. De kopplade ihop WooCommerce och For...