Redovisningsbyrån Ekonova som startade för sex år sedan, flyttade nyligen in ett gammalt glasmästeri i centrala Växjö. Den snabbväxande byrån som använt Fortnox sedan start, har två våningar i den ljusa lokalen med stora fönster mot en av stadens mest livliga gator. De nio personerna på Ekonova jobbar med ekonomi och affärsutveckling. En av de tre delägarna jobbar med mode, så lokalerna pryds inte bara av datorer och nätverkssladdar, utan även med stiliga klänningar och tygpåsar.

 

Ett ungt gäng på byrån

Påfallande många på Ekonova är relativt unga, till exempel redovisningskonsulten Emelie Söderlund, 30 år.

– Det är ett skifte på gång i branschen. Flera av oss här på Ekonova har våra rötter i systemutveckling och IT. Det har vi nytta av när vi lär våra kunder att utnyttja systemen till fullo och att bli digitala, säger Emelie.

På Ekonova var man tidigt ute med att automatisera och digitalisera. Att få med kunderna på den resan är ibland klurigt.

– Vi ställer alltid upp för företagaren. Vi hjälper dem igenom hela processen, man håller handen helt enkelt. Allt från att se till så att leverantörerna skickar fakturorna via mejl direkt till Fortnox till att företagaren kommer igång med kvitto och reseappen.

 

Vad är det allra första steget i digitaliseringsprocessen?

– Vi börjar med leverantörsfakturorna i Fortnox och testar tolkningen där. När kunden ser hur programmet hanterar fakturorna och hur mycket tid det sparar så är man hemma. I mångt och mycket handlar det om tid och pengar. Det är där kunden vill se effekt, säger Emelie Söderlund.

Ekonova försöker utnyttja programmen från Fortnox så mycket som möjligt. Digital byrå används som ett arbets – verktyg som talar om vad som finns att göra, när det ska göras och vem som ska göra det. Emelie Söderlund tycker det är smidigt att slippa gå in på varje kund och kontrollera upp – dragen, istället kommunicerar programmet på ett enkelt sätt genom notiser och tydliga scheman vad som är på gång.

– Vi använder oss av Digitala tjänster i Digital byrå som upp dateras automatiskt. På det sättet ser vi om det kommit in tolkade leverantörsfakturor eller om det skickats in kvitton utan att vi behöver logga in i kundens Fortnox. Det är väldigt smidigt.

 

Bra mallar i programmet

Hon framhåller att det är tidseffektivt med mallarna som finns i programmet. Det gör det enkelt att komma igång med nya kunder utifrån vad man kommit överens om i uppdragsbrevet. Hon vill också passa på att hylla tjänsten Fakturabelåning. Den gör så att kunderna får in sina pengar snabbare och att inbetalningar registreras löpande.

– För kunder som står inför en större investering eller behöver öka likviditeten är det väldigt smidigt.

 

Ekonova1--e1554447496412.jpg

Emelie Söderlund 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!