Factoring – sälj eller belåna företagets fakturor

Bild som illustrerar blogginlägg

  04 jul, 2016

Factoring är ett bra sätt för företag att stärka sin likviditet och frigöra kapital utan att behöva ta ett banklån. Man får helt enkelt pengarna på kontot direkt och behöver inte vänta på att betalningstiden ska löpa ut.

Med factoring menas att ett företag kan sälja eller belåna sina kundfakturor hos ett factoringbolag, som inte bara betalar ut den största delen av fakturabeloppet direkt, de sköter även administrationen och företagaren behöver inte lägga tid på att skicka fakturor, påminnelser och inkassokrav.

Fortnox har i samarbete med Nox Finans och Aros Kapital två factoringtjänster som på ett väldigt enkelt och smart sätt hanteras inne i Fortnox Fakturering.

Läs mer här om factoring i Fortnox.

Factoring blir allt vanligare som finansieringsmetod för både små och större företag och fördelarna är många. Företaget får snabbt tillgång till likvida medel, man skyddar sig mot risken för kreditförluster, det vill säga att kunderna inte betalar, och det är inte alls bara företag med likviditetsproblem som använder factoring för att kunna förbättra sina nyckeltal.

Priset för factoringtjänster varierar och hos oss beräknas priset utifrån en riskbedömning av kunden. Att kostnaderna för att använda factoring äter upp förtjänsten är dock en myt, det är ett av de minst kostsamma alternativen av olika finansieringstjänster.

Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja eller belåna i samband med att du skapar fakturan, du förbinder dig inte att sälja ett visst antal eller för någon specifik summa. Detta gör att factoring även kan vara en tillfällig lösning för dig som behöver förbättra kassaflödet endast under en viss period.

I Fortnox tjänst Fakturaköp samarbetar vi med factoringbolaget Aros Kapital som är ett kreditmarknadsbolag auktoriserat av Finansinspektionen, vilket innebär att företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags att växa? Då måste du trampa upp nya vägar som kan leda dig dit du vill. Se till ...

 11 mar, 2019
Starta företag som nyanländ eller asylsökande

Är du asylsökande eller nyanländ med uppehållstillstånd? Funderar du på att starta eget företag? Precis som en svensk medborgare har du rätt starta företag i Sverige. Vi har samlat...

 08 mar, 2019
Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det är en ungdom du ska anställa är det viktigt att du har koll på vilka särskilda re...

 19 mar, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB