353
2017-12-08T09:13:57+02:00 2016-07-04T08:42:24+02:00 Driva företag Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2016 sv

Factoring – sälj eller belåna företagets fakturor

Bild som illustrerar blogginlägg

Driva företag | 4 juli, 2016

Factoring är ett bra sätt för företag att stärka sin likviditet och frigöra kapital utan att behöva ta ett banklån. Man får helt enkelt pengarna på kontot direkt och behöver inte vänta på att betalningstiden ska löpa ut.

Med factoring menas att ett företag kan sälja eller belåna sina kundfakturor hos ett factoringbolag, som inte bara betalar ut den största delen av fakturabeloppet direkt, de sköter även administrationen och företagaren behöver inte lägga tid på att skicka fakturor, påminnelser och inkassokrav.

Fortnox har i samarbete med Nox Finans och Aros Kapital två factoringtjänster som på ett väldigt enkelt och smart sätt hanteras inne i Fortnox Fakturering.

Läs mer här om factoring i Fortnox.

Factoring blir allt vanligare som finansieringsmetod för både små och större företag och fördelarna är många. Företaget får snabbt tillgång till likvida medel, man skyddar sig mot risken för kreditförluster, det vill säga att kunderna inte betalar, och det är inte alls bara företag med likviditetsproblem som använder factoring för att kunna förbättra sina nyckeltal.

Priset för factoringtjänster varierar och hos oss beräknas priset utifrån en riskbedömning av kunden. Att kostnaderna för att använda factoring äter upp förtjänsten är dock en myt, det är ett av de minst kostsamma alternativen av olika finansieringstjänster.

Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja eller belåna i samband med att du skapar fakturan, du förbinder dig inte att sälja ett visst antal eller för någon specifik summa. Detta gör att factoring även kan vara en tillfällig lösning för dig som behöver förbättra kassaflödet endast under en viss period.

I Fortnox tjänst Fakturaköp samarbetar vi med factoringbolaget Aros Kapital som är ett kreditmarknadsbolag auktoriserat av Finansinspektionen, vilket innebär att företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Driva företag | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Driva företag | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Driva företag |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...