Hardface i Karlskoga arbetar främst med trading där de säljer produkter och tekniska lösningar till kunder. Produkterna köps ofta in från Asien, vilket innebär att ledtiderna kan bli väldigt långa för företaget.

– I bästa fall kan det vara så att vi behöver betala 100 procent innan de levererar från Kina, i värsta fall måste vi betala innan tillverkningen startar. Därifrån går det mesta på båt, vilket innebär att det tar ytterligare cirka sex veckor innan produkterna kommer fram till vår godsmottagning. Sedan ska det vidarebefordras till våra kunder och i bästa fall har vi sedan en betalning 30 dagar senare. Det blir därför väldigt långa ledtider där vi ligger ute med pengar, förklarar Leif Gustafsson.

För att förbättra likviditeten och kassaflödet har Hardface börjat använda sig av Fortnox fakturatjänster där de själva kan välja vad de vill göra med fakturan; skicka den till kund, sälja den eller belåna den.

– Det som är bra med Fortnox fakturatjänster är att man kan välja vad man vill göra med varje enskild faktura. Vi använder alla de olika lösningarna.
 

Fakturaköp utan dolda avgifter

Fakturaköp började Fortnox erbjuda i egen regi i maj i år. Fakturaköp innebär att företaget helt och hållet säljer sin faktura och därmed slipper risken med den. Fortnox garanterar att man har pengarna på kontot inom 24 timmar och därmed kan företagen snabbt öka likviditeten i bolaget. I Fortnox Fakturaköp finns dessutom inga dolda avgifter eller fasta kostnader. Tjänsten är populär då den ger företag utrymme att agera på möjligheter eller behov som uppstår, till exempel för att göra investeringar eller av andra skäl.

– För oss är det en självklarhet att använda fakturaköp då det är ett väldigt bra verktyg för att kunna hantera våra långa ledtider. Det är ganska stora pengar vi får ligga ute med, säger Leif Gustafsson.
 

Nöjd med supporten från Fortnox

Innan Fortnox införde tjänsten Fakturaköp genomförde de en pilotstudie. Hardface i Karlskoga var med redan i studien och tycker att Fortnox verkligen lyssnade och tillgodosåg alla önskningar Hardface hade.

– Tidigare hade vi en annan fakturaköptjänst, men den var mycket mer stelbent. Vår bank kan också hjälpa till med fakturaköp, men de kräver då att vi ska sälja alla våra fakturor och det är jag inte intresserad av. Nu väljer vi exakt vilka fakturor vi vill sälja. I fakturatjänsten hos Fortnox kan man även välja att skicka fakturor direkt till kund eller belåna dem.

– Jag gillar Fortnox fakturatjänst då jag får väldigt bra support. Det är enkelt att nå folk på Fortnox. Man får ett snabbt och väldigt bra bemötande.
 
 
Vill du ha bättre växtkraft i din verksamhet? Läs mer om våra smarta finansieringstjänster här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Representation – allt du behöver veta!

Viktiga datum för skatter och moms 2022

Belopp och procentsatser för 2022

Nya lagar och regler 2021

Tips inför det nya löneåret 2022