Lön|Driva Företag|13 november 2019

Fixa närvaron – direkt i mobilen

Lön Personlig är nu tillgänglig även i Fortnox App. Det innebär att de anställda kan välja att rapportera närvaro och frånvaro direkt i mobilen, via en dator eller kanske variera mellan dem. "Det har varit ett stort önskemål från våra användare att kunna rapportera via mobilen", säger Malin Sköld, produktägare på Fortnox.

Ett bra sätt att effektivisera lönearbetet är att låta de anställda själva rapportera semester, sjukdom, övertid och liknande direkt i kalendariet med Fortnox Lön Personlig. När de anställda rapporterat in sin tid och klarmarkerat återstår endast att betala ut, bokföra och skicka in månadens arbetsgivardeklaration. Nu är Lön Personlig dessutom tillgänglig i mobilen i Fortnox App.

Det innebär att de anställda själva kan välja hur de vill rapportera sin närvaro och frånvaro, antingen via dator, i mobilen eller både och. Inloggningen sker som vanligt med mobilt BankID och sedan rapporterar den anställde sin tid. Vid periodens slut kan dagarna klarmarkeras och när det är dags för lön finns även lönebeskedet i mobilen.

– Det har varit ett stort önskemål från våra användare att kunna rapportera via mobilen. Vi är glada att nu kunna berätta att Lön Personlig är en del av Fortnox App, säger Malin Sköld, produktägare på Fortnox.

De som hanterar lönerna kommer fortsätta använda kalendariet i Fortnox Lön för att se vad som har registrerats.