368
2019-09-04T08:59:14+02:00 2019-09-02T08:50:47+02:00 Driva företag Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Fortnox Försäkringar – Gör tryggheten enkel

Driva företag | 2 september, 2019

Försäkringar vill man egentligen inte tänka på. Försäkringar ska bara fungera, ge ett heltäckande skydd och kosta så lite som möjligt. Kort sagt, en försäkringslösning ska sköta sig själv samtidigt som den ska ge företag och anställda optimal trygghet med minimal administration. Det är precis vad Fortnox erbjuder.

Företagsförsäkringar vållar ofta administrativt merarbete i synnerhet när verksamheter växer, löner justeras, medarbetare slutar och förutsättningar förändras. Ju fler medarbetare desto mer att tänka på och desto lättare är det att något glöms bort, att man missar att justera en pensionsinbetalning, att någon premie faller mellan stolarna eller att ett försäkringsskydd inte uppdateras. Att vara underförsäkrad kan bli väldigt kostsamt om oturen skulle vara framme. Detta förhindras helt med Fortnox digitaliserade försäkringsskydd.

– Försäkringar kan man köpa överallt. Det är många som överträffar varandra med erbjudanden och lösningar, men det är bara vi som kopplar skyddet med den digitala redovisningen, säger Åsa Andersson, som är vd för Fortnox Försäkringar.

Försäkringsbranschen är en djungel som är svår att navigera i. Bakom låga procentsatser kan höga avgifter gömma sig och i de finstilta villkoren går man lätt vilse. Det är förståeligt att många upplever försäkringar som krångliga och svåra att sätta sig in i. Administrationen tar tid och felkällorna är många. I värsta fall kan man drabbas av retroaktiva inbetalningar på stora belopp. Fortnox erbjuder försäkringar för hela företagsområdet, från Företagsförsäkringar med ansvar och rättskydd till sjukvårdsförsäkringar, pensionslösningar och fordons- och sakförsäkringar.

Lösningar som kan förändra företagandet

– Vi samarbetar med ledande aktörer som Trygg-Hansa och SPP. Deras expertis tillsammans med vår erfarenhet och våra digitala lösningar gör att vi kan bygga helhetskoncept som verkligen gör administrationen enklare. Vi är ingen vanlig förmedlare, vår uppgift är att gör företagandet enklare. Det är hela grundidén med Fortnox. Försäkringar upplever många som onödigt krångliga. Vi har lösningar som kan förändra hela försäkringsbranschen, men det är inget självändamål, långt viktigare för oss är att förenkla företagandet, säger Åsa Andersson.

Logiken bakom Fortnox Försäkringar är enkel. I och med att alla system pratar med varandra så behöver man bara mata in en ny uppgift på ett enda ställe, resten är automatiserade och helt sömlösa processer.

Lalle Zlatanovski, produktägare på Fortnox Försäkringar, berättar att 2 000 kronor i pensionssparande mellan 30 och 65 års ålder kan ge upp till en miljon mer i pension genom man slipper betala försäkringsavgift på 0,65%. Istället för att den som sparar ska betala stora summor i avgifter under lång tid så har Fortnox en låg fast månatlig kostnad som arbetsgivaren betalar medan Fortnox tar hand om administrationen.

– Oftast redovisas inte avgifterna. I våra erbjudanden är vi helt transparenta, det är så våra kunder vill ha det, säger han.

Nu kommer Fortnox att fortsätta rulla ut piloter för att testa så att företagarna får de lösningar de behöver. Målsättningen är att det ska vara så enkelt som det bara kan bli.

– Vi vet att vi sparar mycket administrativ tid. Därför är våra lösningar en betydande och värdeskapande möjlighet för alla redovisningsbyråer. Här finns mycket kvalificerad rådgivningstid att frigöra och sälja till sin kund, säger Åsa Andersson.

Läs mer om Fortnox Försäkringar här

 

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Driva företag | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Driva företag | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Driva företag | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...