Publicerad: 20 oktober 2022|Senast uppdaterad: 23 januari 2023

Från en liten box – till hela Sverige

Boxflow – ett företag att lägga på minnet. De växer snabbare än du blinkar och än har de inte växt klart. Resan började i Halmstad, hösten 2018, med en handfull medarbetare. Idag har de en personalstyrka på över 600 personer, runt om i hela Sverige. Så, hur lyckades de? Vad är den hemliga ingrediensen i att växa så fort? Vi har pratat med Jessica Farrar, om kreativitet och driv, samt Fortnox roll på vägen.

Snabb tillväxt och en massa driv

Boxflow erbjuder lagerlösningar utifrån kundens behov. De erbjuder tjänster inom tredjepartslogistik, consulting inom logistik, samt uthyrning av personal inom logistik och industri. 2018 öppnades första lagersiten i Halmstad, med ett litet kontor i form av en barack på lagret. Nu har de växt i både antal medarbetare och kontor, men även deras utbud och tjänster. 

– Visionen är att växa genom att jobba digitalt med lagerhållning. Vi vill exempelvis att bemanningen ska bli större, för att göra en bra leverans med personal till våra kunder. Vi var en handfull personer vid starten 2018, nu är vi runt 600 medarbetare runt om i Sverige. Fler ska vi bli, säger Jessica Farrar, lönecontroller.

Sedan starten i Halmstad finns Boxflow numera även i Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Malmö och Kristianstad. Den stadiga tillväxten har lett till att de beräknas omsätta över 300 miljoner kronor, och utöka till fler än 800 anställda 2022.

– Jag tror att vi har växt för att det finns så mycket driv och kreativitet här, både hos ledare och anställda. Man vill gärna hjälpa företaget att växa. Vi har dessutom en väldigt fin sammanhållning, som gör att man blir mer engagerad i sitt arbete.

"Andra program ser omoderna ut i jämförelse"

För att alla nya medarbetare skulle få lön på ett smidigt sätt, tillsattes Jessica Farrar som lönecontroller. Hon har jobbat sedan mars 2022, och i Boxflows värld är hon redan veteran.

– Tidigare var det ekonomi/HR som tog hand om lönerna, vilket gjorde att allt tog längre tid. Det behövdes en person som fokuserade på enbart detta.

Jessica kom från en redovisningsbyrå, och hade inte jättestor koll på Fortnox. Men hon fick snabbt sättas in i programmen då Boxflow jobbat med det sedan start.

– När jag började med Fortnox tyckte jag att det kändes väldigt skönt för ögat. Allt är bra upplagt rent visuellt. Jämfört med andra program är Fortnox verkligen lätt att hitta i, och man kan snabbt klicka sig dit man vill. Andra program ser omoderna ut i jämförelse.

Från början gjordes mycket för hand i Boxflow, men nu jobbar de helt digitalt.

– Tidigare gjordes mycket för hand, men nu har vi Fortnox. Det fungerar att jobba manuellt med få anställda, men nu är vi större och försöker bli mer digitala. Vi försöker komma ifrån manuella handpåläggningar. Om man knappar mycket själv kan det lätt bli fel.

Kopplingar och kundengagemang

På sin resa har Boxflow även kopplat ihop Fortnox med andra program, exempelvis Oxceed där de kan skapa olika typer av rapporter, budgetar och nyckeltal. Men även utökat Fortnox allt efter som.

– I takt med att vi har växt har vi utökat Fortnox efter våra behov. Ett exempel är tjänsten Fortnox Kvitto & Resa. Nu kan anställda kan smidigt lägga in sina kvitton och rapportera sin resa, vilket är superbra. Vi har ju flera som exempelvis kör mellan våra olika kontor.

Något annat som har varit till stor hjälp för Jessicas arbete, har varit Fortnox support, guider och företagsbesök.

Jessica Farrar profilbild

– Jag är nog kändis på Fortnox chatt, säger Jessica med ett litet skratt. Det är väldigt smidigt att man kan jobba under tiden, och slippa vänta i telefonkö. Supporten har hjälpt mig en hel del. Jag tycker om att de engagerar sig för kunden. I våras kom dessutom två tjejer hit, från Fortnox. De lyssnade på vad vi ville förbättra i programmen. Jag har aldrig varit med om ett sådant besök tidigare – superkul. I övrigt finns det många bra guider på Fortnox, med bra förklaringar på det man behöver veta. Samt att man får mailutskick då och då med nyheter. Att man blir uppdaterad är superbra, avslutar Jessica.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.