Du är säker med oss

Bild som illustrerar blogginlägg

Företagande | 12 mars, 2018

Den 25 maj 2018 träder EU:s nya lag för personuppgifter i kraft. Nämligen GDPR. Vår målsättning är att våra kunder ska känna sig helt trygga med hur vi hanterar personuppgifter. Därför vill vi informera dig om en positiv förändring - Du är säker med oss!

GDPR står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddsförordning från EU som kommer bli en lag i alla EU:s medlemsländer från 25 maj 2018. GDPR kommer att ersätta den nuvarande lagen Personuppgiftslagen (PUL). Lagen är till för att skydda individers integritet och avser att modernisera, harmonisera och förstärka skyddet inom EU.

 

Vad gör vi för att du som kund ska känna dig säker?

Fortnox hjälper kunderna att uppfylla GDPR i rollen som personuppgiftsbiträde. Fortnox har som personuppgiftsbiträde ansvar för de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärderna och ser till att lagringen och tillgången till personuppgifterna sker säkert och med integritet i fokus.

 

✓ Lönebesked via mail försvinner på sikt

Lönebesked via mail har länge varit vanligt förekommande, men nu är det en funktion som kommer försvinna på sikt. Vi vill att kunderna ska använda sig av en inloggning till ett konto istället för att skicka lönebesked via mail. Vi erbjuder ett program som heter Personlig lön, där kan den anställde själv logga in och registrera avvikelser, närvaro och får tillgång till sitt lönebesked.

✓  Säker inloggning med tvåfaktorsautentisering

En säker inloggning i form av tvåfaktorsautentisering via SMS har funnits under en längre tid, men nu vill vi uppmärksamma och rekommendera alla användare att aktivera denna funktion.

 

✓  Möjlighet att ta bort registerposter

En regel i dataskyddsförordningen är att du inte får spara personuppgifter hur länge som helst. I Fortnox arbetar vi med att man ska kunna ta bort registerposter, såsom en kund eller leverantör. Vi arbetar också med att du ska kunna anonymisera personuppgifter, exempelvis på en kundfaktura.

 

✓  I våra program

All behandling av personuppgifter i programmen är du som kund personuppgiftsansvarig för, på samma sätt som du ansvarar för bokföringen du hanterar i Fortnox program. Fortnox är personuppgiftsbiträde och vidtar tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att du ska känna dig trygg med att dina insamlade personuppgifter ska behandlas säkert. Fortnox tekniska och organisatoriska åtgärder finns beskrivet under Säkerhet.

 

✓  Personuppgiftsansvarig

All behandling av personuppgifter om dig som kund när du beställer Fortnox tjänster, som användare när du kontaktar oss eller som deltagare när du anmäler dig till våra utbildningar, är vi personuppgiftsansvarig över. Vad vi gör, eller inte gör, med dina personuppgifter har vi beskrivit i vår Integritetspolicy.

 

Läs mer om GDPR på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Företagande | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Företagande | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Företagande | 13 nov, 2018

Så berörs ditt företag av AGI

Den stora nyheten just nu inom löneområdet är AGI, arbetsgivardeklaration på individnivå, och snart ...