Kundberättelser

Publicerad: 8 februari 2019|Senast uppdaterad: 26 april 2024

GET RAW utmanar sötsakerna på fikabordet

Get Raw, som använder Fortnox, i full produktion
En utlandsresa till latinamerika blev starten till GET RAW, företaget som förser Sverige med nyttigt mellanmål och fika. Sedan dess har de varit trogna Fortnoxanvändare. “Fortnox är perfekt för den som är ovan vid denna typ av system. Programmet är interaktivt, smidigt och snyggt”, säger Philip, som driver GET RAW tillsammans med sin familj.

Starten i Latinamerika

Det hela började med att storasyster Carolina Von Rosen, var på en resa i Latinamerika. Där testade hon raw food för första gången, och fick upp ögonen för nyttigt och naturligt mellanmål. Efter det kläcktes idén att starta företag, och 2013 startade hon bolaget i Malmö tillsammans med mamma Ulrika. Idag driver de företaget GET RAW tillsammans med lillebror Philip och en anställd.

– Vi säljer 4 olika bars som är gjorda på naturliga ingredienser och dessutom är organiska, veganska, och fria från raffinerat socker och gluten. Vi vill att fler ska fika med det som är naturligt gott, för det mår vi bra av.

 

”Man vill jobba i Fortnox”

Sedan starten 2013 har GET RAW använt Fortnox Fakturering  och Offert & Order . I januari i år samlade de allt i Fortnox, med bland annat Bokföring , Lager ,  Lön , och Kvitto & Resa.

– Vi valde Fortnox eftersom vi var ute efter en molntjänst anpassad för småföretagare, men även för att det var så mycket billigare jämfört med andra företag.

Redan från start ville GET RAW använda alla program och tjänster i Fortnox, men byrån som skötte bokföringen ville jobba i sitt system. Familjen kände att de inte hade tillräckligt koll på ekonomi för att sköta allt själva, men nu är de nästintill redo att jobba i systemet helt utan hjälp.

– Alla i företaget tycker programmet är enkelt och optimalt för den typ av verksamhet vi driver. Det är perfekt för den som är ovan vid denna typ av system, och aldrig har jobbat med liknande uppgifter. Programmet är interaktivt, smidigt och snyggt, vilket gör att man vill jobba i Fortnox. Det tar helt enkelt inte emot att jobba med ekonomi och bokföring nu. 

Framtiden ser ljus ut

Familjen och företaget packade ihop livet i Malmö för drygt 1 år sedan, och flyttade till Stockholm. De ville bland annat komma närmare många av sina kunder, designbyrån och säljbolaget.

– Vi lever ännu på egna investerade pengar men som det ser ut nu kommer vi kunna ta ut lön efter årets slut. Troligen kommer vi även behöva anställa i slutet av året.

I början på 2018 anställde de sin första medarbetare, Cecilia som jobbar som Export Manager. Produkterna utvecklas och i februari görs den första nyhetslanseringen. Då välkomnas två nya produkter i GET RAW familjen. Hallon- och Chokladsmulpaj ska utmana de svenska klassikerna och bli en ny fikafavorit, en paj som kan ätas varje dag med gott samvete. Under året kommer fler nyheter lanseras och samtidigt ökar företagets omsättning stadigt, vilket gör att Philip ser väldigt ljust på framtiden. Hand i hand med en ljus framtid går även ett modernt affärssystem.

– Fortnox är väldigt modernt och det känns som att man kommer in i framtiden, om man jämför med andra system jag använt. Jag tycker tilläggstjänsterna är riktigt bra, och att det hela tiden kommer nya saker. Ni är på pucken och ligger i framkant hela tiden, vilket gör att man känner sig trygg i att man är en del av det senaste.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.