Kundberättelser|8 February 2019|Uppdaterad: 5 July 2022

GET RAW utmanar sötsakerna på fikabordet

Get Raw, som använder Fortnox, i full produktion
En utlandsresa till latinamerika blev starten till GET RAW, företaget som förser Sverige med nyttigt mellanmål och fika. Sedan dess har de varit trogna Fortnoxanvändare. “Fortnox är perfekt för den som är ovan vid denna typ av system. Programmet är interaktivt, smidigt och snyggt”, säger Philip, som driver GET RAW tillsammans med sin familj.

Starten i Latinamerika

Det hela började med att storasyster Carolina Von Rosen, var på en resa i Latinamerika. Där testade hon raw food för första gången, och fick upp ögonen för nyttigt och naturligt mellanmål. Efter det kläcktes idén att starta företag, och 2013 startade hon bolaget i Malmö tillsammans med mamma Ulrika. Idag driver de företaget GET RAW tillsammans med lillebror Philip och en anställd.

– Vi säljer 4 olika bars som är gjorda på naturliga ingredienser och dessutom är organiska, veganska, och fria från raffinerat socker och gluten. Vi vill att fler ska fika med det som är naturligt gott, för det mår vi bra av.

 

”Man vill jobba i Fortnox”

Sedan starten 2013 har GET RAW använt Fortnox Fakturering och Offert & Order. I januari i år samlade de allt i Fortnox, med bland annat Bokföring, Lager, Lön, och Kvitto & Resa.

– Vi valde Fortnox eftersom vi var ute efter en molntjänst anpassad för småföretagare, men även för att det var så mycket billigare jämfört med andra företag.

Redan från start ville GET RAW använda alla program och tjänster i Fortnox, men byrån som skötte bokföringen ville jobba i sitt system. Familjen kände att de inte hade tillräckligt koll på ekonomi för att sköta allt själva, men nu är de nästintill redo att jobba i systemet helt utan hjälp.

– Alla i företaget tycker programmet är enkelt och optimalt för den typ av verksamhet vi driver. Det är perfekt för den som är ovan vid denna typ av system, och aldrig har jobbat med liknande uppgifter. Programmet är interaktivt, smidigt och snyggt, vilket gör att man vill jobba i Fortnox. Det tar helt enkelt inte emot att jobba med ekonomi och bokföring nu. 

Framtiden ser ljus ut

Familjen och företaget packade ihop livet i Malmö för drygt 1 år sedan, och flyttade till Stockholm. De ville bland annat komma närmare många av sina kunder, designbyrån och säljbolaget.

– Vi lever ännu på egna investerade pengar men som det ser ut nu kommer vi kunna ta ut lön efter årets slut. Troligen kommer vi även behöva anställa i slutet av året.

I början på 2018 anställde de sin första medarbetare, Cecilia som jobbar som Export Manager. Produkterna utvecklas och i februari görs den första nyhetslanseringen. Då välkomnas två nya produkter i GET RAW familjen. Hallon- och Chokladsmulpaj ska utmana de svenska klassikerna och bli en ny fikafavorit, en paj som kan ätas varje dag med gott samvete. Under året kommer fler nyheter lanseras och samtidigt ökar företagets omsättning stadigt, vilket gör att Philip ser väldigt ljust på framtiden. Hand i hand med en ljus framtid går även ett modernt affärssystem.

– Fortnox är väldigt modernt och det känns som att man kommer in i framtiden, om man jämför med andra system jag använt. Jag tycker tilläggstjänsterna är riktigt bra, och att det hela tiden kommer nya saker. Ni är på pucken och ligger i framkant hela tiden, vilket gör att man känner sig trygg i att man är en del av det senaste.

Relaterade artiklar

En bild på en kvinna som är omgiven av ballonger
Driva Företag|Kundberättelser|20 May 2022|Uppdaterad: 5 July 2022
Framåt och uppåt för Ballongverkstan med smarta kopplingar

Ballonger är verkligen urtråkigt! Så tänkte Pialena Ander när hon iklädd clownkostym delade ut ballonger på Vattenfestivalen i Stockholm 1992. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Idag driver hon Ballongverkstan, Sveriges största ballongföretag och har varit med och skapat en ny bransch. Sedan 2021 använder hon Fortnox affärssystem, vilket gett henne mer tid till det hon brinner för – att utveckla verksamheten och ta fram smarta lösningar till sina kunder....

Fakturaköp underlättar tillväxten för Strömsdal kök

Sedan 1940-talet har Strömsdal Kök utanför Borås tillverkat och levererat högklassiga kök till den skandinaviska marknaden. Idag säljer de kök till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 2010 valde Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök, Fortnox affärssystem, och sen dess har han aldrig tittat tillbaka. Särskilt nöjda är de med Fortnox nya tjänst Fortnox Fakturaköp.

Bättre kvittohantering på nolltid

Långtråkig och tidskrävande hantering av kvitton, vem vill syssla med det? Timewave vinkade hejdå till detta och sa hej till Fortnox Kvitto & Utlägg – en tjänst

Fakturera från Kuba – såklart!

Något som går hand i hand och lirar med Bizkits filosofi, digitalisering, är just Fortnox. De kan sköta ekonomin helt digitalt i molnet, var och när de vill,

Det går fort i hockey – men även för Brödernas

2018 började Brödernas snabba framgångssaga, en saga och burgare som har spridit sig över hela Sverige. Allt har gått i raketfart och siktet är just nu inställt på 100 restauranger. Företaget genomsyras av mycket idrottshjärta, driv och själ. Vi har pratat med Sebastian Idoff, en av de drivna själarna. För honom underlättar det mycket att jobba i en molnbaserad plattform som Fortnox.

Studenterna växer med VÄXT

På 80-talet startade den ideella föreningen VÄXT – Växjöteknologerna, på Linnéuniversitetet. 2022 står föreningen stadigt kvar och växer sig starkare och

De fick mer tid för rekrytering

Vindex är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen, både rekryteringar och interimslösningar. Sedan 2017 har Fortnox

Från hästar till hästkrafter

Ebba är tjejen med bilkoll. Intresset föddes när hon skulle ta körkort. Att bara köra var inte tillräckligt, hon ville veta allt om hur bilar fungerade. Och på

Manuellt arbete ett minne blott

Om man behöver hjälp med sitt företags IT-lösningar, då kan man vända sig till Softwerk. Deras utvecklare hjälper till med ai och andra typer av lösningar, för

Kopplingen dubblade omsättningen

Sandbergs Järn gick från en butik till att öppna webbshop 2016. De kopplade ihop WooCommerce och Fortnox för att kunna automatisera och effektivisera sitt

Kopplingen sparade Arctic Group tid

Med Blikk minskade Arctic Group tiden som behövde läggas på administrativt arbete. Blikks koppling till Fortnox innebär en sömlös integration mellan systemen –

Här släpar inga fakturor

Växjö Bil & Släp AB är ett piggt företag som servar lastbilar och tyngre fordon med alltifrån reparationer och underhåll till ombyggnationer och lackering. De

Hon startar bolag på ett kick

Sjöson AB har startat många bolag genom åren, och för att göra detta har de valt en lite snabbare väg. De har valt att köpa färdiga bolag som finns redo på lager, nämligen lagerbolag – en produkt som Fortnox erbjuder sedan hösten 2021. "Vi har inte tid att skapa allt själva, det kan ta flera månader", säger Louice, ekonom på Sjöson.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

By contacting Fortnox, your personal information will be processed in accordance with Fortnox's Privacy Notice

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.