SPP analyserar och betygsätter 2 500 börsnoterade företag. Genom att studera finansiell stabilitet, hållbar drift och positionering för framtida utmaningar, som till exempel vattenbrist, ökad befolkning eller ändrade konsumtionsmönster, avgör SPP vilka företag som de tror kommer ha en hållbar utveckling och investerar i dem.

– Att välja pensionsleverantör till sina anställda innebär ett stort ansvar. Både för att ge era medarbetare trygghet här och nu, och skapa bästa möjliga förutsättningar för deras framtida ekonomiska trygghet. Med valet av SPP som pensionsleverantör har du gjort allt detta, och lite till, säger Jan Ridderwall, Head of Strategic Initiative på SPP.

Hållbarhetsfrågor och miljötänk har varit i ständigt fokus under det senaste året. Det har fått till följd att allt fler börjar tänka ännu mer på hållbarhet när det till exempel gäller att sopsortera hemma, återvinna kläder eller kanske välj bort flyget på semestern. SPP framhåller möjligheten att påverka genom sina pensionspengar.

– Svenska företag placerar cirka 500 miljoner kronor om dagen till tjänstepensioner. Det är pengar som ger en enorm kraft att göra skillnad. För faktum är att pengar i sig varken är goda eller onda, de gör vad vi säger åt dem att göra. Det är upp till företagen att se till att de hamnar på rätt sida. Man kan placera dem hållbart och göra en insats både nu och i framtiden, säger Caroline Odell, försäljningsansvarig på SPP.

Pension är för de flesta tjänsteföretag den största kostnaden näst efter lön. Genom att välja hållbara pensioner för de anställda har det en verklig effekt på företagets hållbarhetsarbete. En hållbar tjänstepension ger även en unik möjlighet att spegla företagetsvärderingar.
 

Inte bara pension

Både Fortnox Försäkringar, som är en del av Fortnox, och SPP strävar efter att göra vardagen enklare och tryggare för sina kunder. Sedan förra året samarbetar de för att erbjuda kunderna ett digitalt paket med både pension och trygghetslösningar så som sjukförsäkring och efterlevandeskydd.

– Entreprenörsföretag är otroligt duktiga på att driva sin verksamhet, men den här typen av frågor kommer tyvärr ofta i skymundan. Många tänker att det löser sig sen. Det bästa med SPPs och Fortnox samarbete är enkelheten för kunden, vilket sänker tröskeln för att ta tag i dessa frågor här och nu. Eftersom det är digitalt kan företagarna själva bestämma när de kan lägga tid på dessa frågor, förklarar Caroline.

– Mitt bästa tips när det gäller pensionssparande och trygghetslösningar är att börja idag. Det är bättre att börja lite och sen trappa upp än att inte börja alls. SPPs råd till redovisningsbyråer som får frågor om pension och försäkringar från sina kunder är att regelbundet ta in den frågan i dialogen med kunderna, något som Jan menar att båda parter skulle tjäna på.

– Redovisningsbyråerna ser ju också vilka förutsättningar företagen har för att göra avsättningar till pension. I anslutning till boksluten tycker jag att man ska hantera trygghets- och pensionsfrågan. Många företag känner “inte just nu”, då kan det vara bra att byrån tar upp vad som händer ifall man som företagare eller anställd till exempel råkar ut för en olycka eller blir långvarigt sjuk. Något som självklart kan få stor påverkan på företagets fortlevnad.

Jan Ridderwall och Caroline Odell, SPP

Caroline Odell och Jan Ridderwall, SPP

 

Fortnox erbjuder försäkringar för hela företagsområdet, från företagsförsäkringar med ansvar och rättskydd till sjukvårdsförsäkringar, pensionslösningar och fordons- och sakförsäkringar. Läs mer om Fortnox Försäkringar här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Svart låda lockar fram nytt tänk