121
2019-09-27T14:46:58+02:00 2019-09-25T09:20:53+02:00 Digitalisering Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Hållbarhet vinner i längden

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering | 25 september, 2019

Hållbarhetsfrågan har fått ett allt större fokus de senaste åren. Men när det kommer till pensionskapitalet missar de flesta att placera det hållbart. SPP jobbar nu därför med att göra det ännu enklare att spara hållbart.

SPP analyserar och betygsätter 2 500 börsnoterade företag. Genom att studera finansiell stabilitet, hållbar drift och positionering för framtida utmaningar, som till exempel vattenbrist, ökad befolkning eller ändrade konsumtionsmönster, avgör SPP vilka företag som de tror kommer ha en hållbar utveckling och investerar i dem.

– Att välja pensionsleverantör till sina anställda innebär ett stort ansvar. Både för att ge era medarbetare trygghet här och nu, och skapa bästa möjliga förutsättningar för deras framtida ekonomiska trygghet. Med valet av SPP som pensionsleverantör har du gjort allt detta, och lite till, säger Jan Ridderwall, Head of Strategic Initiative på SPP.

Hållbarhetsfrågor och miljötänk har varit i ständigt fokus under det senaste året. Det har fått till följd att allt fler börjar tänka ännu mer på hållbarhet när det till exempel gäller att sopsortera hemma, återvinna kläder eller kanske välj bort flyget på semestern. SPP framhåller möjligheten att påverka genom sina pensionspengar.

– Svenska företag placerar cirka 500 miljoner kronor om dagen till tjänstepensioner. Det är pengar som ger en enorm kraft att göra skillnad. För faktum är att pengar i sig varken är goda eller onda, de gör vad vi säger åt dem att göra. Det är upp till företagen att se till att de hamnar på rätt sida. Man kan placera dem hållbart och göra en insats både nu och i framtiden, säger Caroline Odell, försäljningsansvarig på SPP.

Pension är för de flesta tjänsteföretag den största kostnaden näst efter lön. Genom att välja hållbara pensioner för de anställda har det en verklig effekt på företagets hållbarhetsarbete. En hållbar tjänstepension ger även en unik möjlighet att spegla företagetsvärderingar.
 

Inte bara pension

Både Fortnox Försäkringar, som är en del av Fortnox, och SPP strävar efter att göra vardagen enklare och tryggare för sina kunder. Sedan förra året samarbetar de för att erbjuda kunderna ett digitalt paket med både pension och trygghetslösningar så som sjukförsäkring och efterlevandeskydd.

– Entreprenörsföretag är otroligt duktiga på att driva sin verksamhet, men den här typen av frågor kommer tyvärr ofta i skymundan. Många tänker att det löser sig sen. Det bästa med SPPs och Fortnox samarbete är enkelheten för kunden, vilket sänker tröskeln för att ta tag i dessa frågor här och nu. Eftersom det är digitalt kan företagarna själva bestämma när de kan lägga tid på dessa frågor, förklarar Caroline.

– Mitt bästa tips när det gäller pensionssparande och trygghetslösningar är att börja idag. Det är bättre att börja lite och sen trappa upp än att inte börja alls. SPPs råd till redovisningsbyråer som får frågor om pension och försäkringar från sina kunder är att regelbundet ta in den frågan i dialogen med kunderna, något som Jan menar att båda parter skulle tjäna på.

– Redovisningsbyråerna ser ju också vilka förutsättningar företagen har för att göra avsättningar till pension. I anslutning till boksluten tycker jag att man ska hantera trygghets- och pensionsfrågan. Många företag känner “inte just nu”, då kan det vara bra att byrån tar upp vad som händer ifall man som företagare eller anställd till exempel råkar ut för en olycka eller blir långvarigt sjuk. Något som självklart kan få stor påverkan på företagets fortlevnad.

Jan Ridderwall och Caroline Odell, SPP

Caroline Odell och Jan Ridderwall, SPP

 

Fortnox erbjuder försäkringar för hela företagsområdet, från företagsförsäkringar med ansvar och rättskydd till sjukvårdsförsäkringar, pensionslösningar och fordons- och sakförsäkringar. Läs mer om Fortnox Försäkringar här

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...