Lön|För redovisningsbyrån|Bokföring

Publicerad: 17 april 2024|Senast uppdaterad: 19 april 2024

Josefin vill att alla ska ha den härliga känslan av att jobba med lön

Möt årets auktoriserade lönekonsult 2023! Med stort hjärta som klappar lite extra för just lön och stor frikostighet när det gäller att dela med sig av sin gedigna erfarenhet tar sig Josefin Svensson an branschens omställning.

När branschorganisationen Srf konsulterna nyligen utsåg årets auktoriserade lönekonsult 2023 föll valet på Josefin Svensson. Hon driver Administrationsbyrån Josefin i Skåne. En enmansbyrå med ett helhetserbjudande inom kontorsadministration och ett stort hjärta – som klappar lite extra för lön.

Josefin var självklart på plats i Stockholm för att ta emot priset.

– Det var jättekul och de jag kände i publiken applåderade och tjoade så att det skulle låta lite även när mitt namn lästes upp. De allra flesta hade ju ett gäng kollegor på plats, men mitt företag är ju “bara” jag.

Erfaren och dedikerad

Josefin har jobbat med lön i 16 år. Efter att ha testat på både kommunal sektor och storbyrå valde hon att starta eget 2016.

– Jag är väldigt dedikerad och vill hjälpa till och dela erfarenheter med kollegor i branschen. På det sättet är jag också frikostig, och det tror jag var ett viktigt skäl till att jag fick utmärkelsen, berättar hon. 

Några planer på att anställa har hon inte.

– Nej, jag blir stressad av att vara ansvarig för att andra ska få ut sin lön, skrattar hon. Det är en viktig drivkraft för mig, att vara min egen och idag finns det väldigt många olika sätt att jobba tillsammans med andra. 

Ett annat skäl till att Josefin tror att hon fick utmärkelsen är hennes förmåga att förmedla känslan av att man som lönekonsult gör stor skillnad.

– Jag träffar många kollegor som inte får den uppskattning man förtjänar och därför kanske inte har det där självförtroendet som jag tycker man ska ha. Den härliga känslan av att jobba med lön – den vill jag att alla ska, säger Josefin.

Gillar snabba förändringar

Själv tycker hon att det bästa är att hon får jobba med alla sorters bolag, stora som små. I alla möjliga branscher, vården, IT, skola och livsmedel. Med mer löpande kunder och uppdrag och akuta inhopp för att stärka upp temporärt.

– Jag är en ganska rastlös person, så snabba förändringar och beslut passar mig bra. Det underlättar också för att kunna hänga med i branschens omställning. Med digitalisering och förändringar av såväl regelverk som arbetssätt.

–  Dagens lönekonsulter jobbar allt mer med rådgivning och allt mindre med administration. Tillgången till data som företagsledare kan ha nytta av, till exempelvis i sin hållbarhetsrapportering, gör också att vi kan stötta upp med råd på ett helt annat sätt, berättar Josefin.

Fortnox Lön har funnits med länge.

– Det har hänt massor under de här åren. Det är väldigt tydligt uppstrukturerat, lätt att få överblick och enkelt att använda. Det passar de flesta företag och branscher och extra smidigt är det såklart eftersom så många företag redan har bokföringsmodulen. Då kan man koppla ihop olika system, samtidigt som många moment är helt automatiserade. Har man många kunder, finns det hur mycket tid som helst att spara.

En annan stor fördel enligt Josefin är den öppna API-lösningen som gör det möjligt att läsa in information från många andra system. 

– När man kan se allt som händer direkt är det enklare att ligga steget före och vara proaktiv. Något som blir allt viktigare när kraven på lönekonsulter och deras rådgivande roll blir allt högre.

– Och sedan är ju supporten jättebra. Inte för att man behöver dem så ofta, men när man väl gör det är det lätt att få tag på dem och chatta, avslutar Josefin Svensson.

Fortnox Byråpartner
Allt för redovisningskonsulten

Öppna dörren till effektivare samarbeten och nya affärer. Med Fortnox får du och din redovisningsbyrå en samlad överblick över dina kunder, uppdrag och allt som behöver göras.

Prenumerera
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.