Bokföringsbyrån Elite Accounting har funnits i Stockholm sedan 2009. För två år sedan började de jobba i Fortnox system efter att ha haft en liknande programvara.

– Delen vi flyttade över sist var just lön, för där vill man inte att något ska bli fel. När vi började med löneprogrammet testade vi först på vår egen byrå. Vi har nio löner som ska betalas ut. Och vi såg direkt alla fördelar med programmet både för företaget, de anställda och för oss som byrå, berättar Leon.

Den största fördelen med Fortnox Lön, enligt Leon, är just biten att de anställda själva fyller i avvikelser och att cheferna kontrollerar innan den går till utbetalning. Alla gör på så sätt det de är bäst på.

– Tittar man på programmet från kundens synvinkel känns det också mer professionellt. De får mycket mer i ett digitalt format än vad de kanske fick innan. En jättestor fördel är också att vi samlar mycket mer ekonomisk data på ett och samma ställe. Allt finns i Fortnox. Innan kunde det vara en liten del där och en annan del där.

– Fortnox är också väldigt enkelt att komma igång med och man förstår hur man ska göra. Enkelheten är väldigt uppskattad. För ska vi få med oss kunderna så måste de se enkelheten.

Systemet som Elite Accounting jobbade med tidigare hade en liknande lösning med tidrapportering. Men till skillnad från Fortnox Lön så upplevde Leon och hans kollegor den som väldigt tidskrävande och att de som byrå fick lägga mer tid på att få saker att fungera.

– När vi sätter igång något i Fortnox så funkar det. Det är ju annars det lättaste sättet att tappa kunder på. Att system inte fungerar och strular. Men Fortnox fungerar och är enkelt. Det är också enkelt att lägga till och ta bort folk från systemet. Det är också bra.
 

Hur underlättar Fortnox Lön för er i kontakten med kund?

– Som bokföringsbyrå kan vi göra mycket, men vi kan inte veta vad de anställda har haft för VAB eller semester. Skulle vi ringa runt till våra kunders anställda och fråga om det skulle kunderna få fakturor därefter. Man vill därför vara så effektiv som möjligt. Nu gör den anställda en liten arbetsinsats, som ägarna eller cheferna sedan bevakar och så hjälper vi till. Det är det som är styrkan. Alla gör rätt sak och då blir slutresultatet rätt.

– Sedan känns det som att Fortnox Lön ligger rätt i tiden eftersom det är digitalt. De anställda får ett digitalt lönebesked och layouten är snygg.

En av Elite Accountings kunder är spelarfacket SICO, Svensk Ishockeys Centralorganisation. Generalsekreteraren Erik Zachrisson tycker att Fortnox Lön i mobilen hjälper dem att bli mer insatta i hela processen.

– Eftersom man får notiser i systemet så blir man insatt. Det är jättebra, för då vet man vad som försiggår. Man får också en bra insyn i att de som sköter ekonomin gör en massa saker som man tidigare tagit för givet. Samtidigt blir avstämningen med byrån mycket enklare eftersom man är insatt, säger Erik.

– Det är också bra att det är så enkelt. Det gör att man lätt får en överblick och kan se i realtid var man befinner sig i processen. Om man inte får tag i någon på byrån kan man själv gå in och se vilka transaktioner som ligger i pipen. Man får helt klart en bättre helhetssyn.

Att kunna hantera lönen via webbläsaren i mobilen underlättar också mycket för Erik. I somras använde han mobilen för att registrera från- och närvaro under semestern.

– Jag tycker också att det är bra och enkelt att man får lönebeskeden direkt i mobilen. I och med GDPR får man inte maila ut besked till anställda längre, så det krävs ett sådant system idag.

 

Är du redovisningskonsult och vill veta mer om hur Fortnox kan förenkla arbetet med lönerna? Klicka här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk