Softwerk har sedan 2008 hjälpt kunder med olika typer av IT-lösningar. Det kan handla om AI, machine learning, eller andra innovativa lösningar som ett företag kan tänkas behöva. Växjöföretaget grundades av en professor och en doktor på Linnéuniversitetet. Detta har automatiskt gett företaget en naturlig koppling till universitetet, och en bra kontakt med studenter från hela världen. Flera studenter har sedan hittat till Softwerk efter examen, en härlig blandning av olika nationaliteter – allt från tyskar till makedonier. Och det finns något särskilt som förenar dem alla. Nämligen tekniken och språket. Inte det vardagliga språket, utan teknikens språk – koder.

– Det som förenar oss är drivkraften för tekniken. Tekniken ger oss dessutom ett gemensamt vokabulär, säger Björn Lundsten, vd på Softwerk.

Något annat de har gemensamt är att de gillar utmaningar. Björn berättar att de hela tiden väljer projekt som är just det – utmanande.

– Vi rekryterar alltid personer som har samma inställning. Man måste gilla utmaningar.

 

Fortnox blev ett komplett affärssystem

Precis lika viktigt som utmaningar är för dem, är ett komplett affärssystem superviktigt. Softwerk har varit partners till Fortnox i ungefär fem år, men användningen av bokföringsprogrammet har en historia längre tillbaka i tiden. Detta räckte dock inte. Med tiden växte deras behov, och de började inse att de behövde fler program i Fortnox.

– Vi har använt Fortnox bokföringsprogram under väldigt lång tid, långt innan jag började jobba här. När jag började jobba på Softwerk ville jag att alla anställda skulle se Fortnox som ett affärssystem, inte bara ett bokföringsprogram. Vi tog bort Excel och annat manuellt jobb. Efter det utökade vi bokföringsprogrammet med fler delar i Fortnox – fakturering, tidrapportering och löneprogrammet.

– Att vi började med fler program i Fortnox och automatiserade mer är bland det bästa vi har gjort, säger Helena Hanel, ekonomi- och HR-chef på Softwerk.

– Något annat vi verkligen gillar är kopplingen mellan Fortnox och partners olika program. Detta har gjort att vi har fått ihop ett väldigt bra affärssystem, som är det bästa för vårt företags behov, fortsätter Björn.

 

Programmet som sparar tid

Ett exempel på ett program som verkligen underlättar för Softwerk är Fortnox Tid. Programmet ger dem verkligen mer tid över. Mer tid till sin kärnverksamhet – att bygga system till andra företag. Alla anställda använder tidrapporteringsprogrammet när de ska rapportera projekt och avvikelser. Ett program som passar väldigt bra då de hela tiden jobbar med projekt. Drini Aliu är en av programmerarna på Softwerk som tidrapporterar i Fortnox Tid.

– Jag tidrapporterar efter varje jobbdag eller dagen efter. Programmet är superenkelt och det tar bara några få minuter att rapportera tid i Fortnox, säger Drini.

– Programmet är mycket lättare än vårt gamla tidsystem, skillnaden är enorm. Nu kan vi dessutom fakturera mycket snabbare, tack vara den supersmidiga kopplingen till Fortnox Fakturering. Förut tog det ungefär en dag att föra över alla uppgifter, säger Björn.

Förutom tidrapporteringsprogrammet, är Björn och Helena både lättade och nöjda med Fortnox som helhet. Helena berättar om alla tunga Excel-filer som de jobbade med tidigare, något som de slipper nu. Och Björn förklarar att det är nästan omöjligt att göra fel i Fortnox, något Helena instämmer helt i.

– Vi vet dessutom att alla uppgifter finns i vårt affärssystem när vi loggar in, redo för att snabbt och enkelt plockas fram igen vid behov, säger Helena.

– Det täcker helt enkelt vårt företags basala behov. Vi slipper det manuella arbetet vi sysslade med förut, avslutar Björn.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...