Den firma Martin Johnsson är vd för – Paneltaket – säljer, projekterar och installerar solcellsanläggningar i Göteborgsområdet. Firman har varit igång sedan sommaren 2017 och omsatte 2,5 miljoner första halvåret. I år siktar han på 10 miljoner. Tanken är att hålla på med fler områden inom förnybar energi, bland annat battericeller och laddstolpar.
– Jag tycker branschen ser lovande ut. Om kraven på kommunalt bygglov när det gäller solcellsanläggningar slopas så kommer det att ge mer jobb.

 

Fick hjälp igång att komma igång

Martin Johnsson, 32 år, tvekade att starta egen firma. Han har varit anställd på flera olika företag som affärsutvecklare, ingenjör och säljare, bland annat på Volvo. Men det han såg på ekonomiavdelningar på olika bolag avskräckte honom.
– Ibland satt de i sju olika system. Att hantera ekonomin i en egen firma var min största farhåga, säger han. Med Fortnox program, i synnerhet Fortnox Finans, har problemen uteblivit.

Mikael Runmalm på Ekonomistyrning hjälpte honom att komma igång och efter en månad hade han pejl på hur ekonomin skulle skötas.
– Vi träffades sex gånger. Mikael lärde mig hela Fortnox system. Det är överskådligt, enkelt språk och gränssnitt, man vet var man hittar saker. Framför allt gillar han tjänsten Fakturaservice i Fortnox Finans.
– Det är väldigt pedagogiskt. Det är olika färger för var fakturan befinner sig i processen och påminnelsehanteringen är helt automatisk. Men jag har ändå full kontroll och kan hantera påminnelser manuellt om jag vill, säger Martin Johnsson.

 

Mer i framkant i digitaliseringen

Byråer som jobbar med ekonomiservice ska självklart ha ett återförsäljaravtal med Fortnox Finans. För varje kund som sätts igång på Fortnox Finans får byrån en kickback per skickad faktura. Vill du bli återförsäljare kan du kontakta oss.

– Dessutom får byrån använda Fortnox Finans Byråsupport, säger Sebastian Hjortsberg på Fortnox Finans. Men det viktigaste skälet är att byrån blir mer i framkant i digitalisering. Kunderna efterfrågar tjänster som är snabba och digitaliserade. Med Fortnox Finans är fakturaprocessen helt automatiserad och vi sköter även bitarna med påminnelser och inkasso.

 

Nox Finans blev Fortnox Finans

Fortnox Finans hette fram till årsskiftet Nox Finans.
– Vi vill att kunden förstår att det är ett Fortnoxbolag när de pratar med oss. Det känns jättebra att namnbytet är gjort, avslutar Sebastian.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!