199
2018-05-07T11:40:29+02:00 2018-05-07T11:38:36+02:00 Digitalisering Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Med Fortnox Finans blir kunderna nöjdare

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering | 7 maj, 2018

En av redovisningsbyrån Ekonomistyrnings kunder, Martin Johnsson på Paneltaket i Göteborg, tvekade länge inför att starta firma. Framförallt hanteringen av ekonomin var en stor farhåga som hindrade honom. Men tack vare stöd från Ekonomistyrning, kom han snabbt igång med Fortnox program och upptäckte hur enkelt det faktiskt var. I synnerhet Fortnox Finans tjänst Fakturaservice har underlättat för Martin.

Den firma Martin Johnsson är vd för – Paneltaket – säljer, projekterar och installerar solcellsanläggningar i Göteborgsområdet. Firman har varit igång sedan sommaren 2017 och omsatte 2,5 miljoner första halvåret. I år siktar han på 10 miljoner. Tanken är att hålla på med fler områden inom förnybar energi, bland annat battericeller och laddstolpar.
– Jag tycker branschen ser lovande ut. Om kraven på kommunalt bygglov när det gäller solcellsanläggningar slopas så kommer det att ge mer jobb.

 

Fick hjälp igång att komma igång

Martin Johnsson, 32 år, tvekade att starta egen firma. Han har varit anställd på flera olika företag som affärsutvecklare, ingenjör och säljare, bland annat på Volvo. Men det han såg på ekonomiavdelningar på olika bolag avskräckte honom.
– Ibland satt de i sju olika system. Att hantera ekonomin i en egen firma var min största farhåga, säger han. Med Fortnox program, i synnerhet Fortnox Finans, har problemen uteblivit.

Mikael Runmalm på Ekonomistyrning hjälpte honom att komma igång och efter en månad hade han pejl på hur ekonomin skulle skötas.
– Vi träffades sex gånger. Mikael lärde mig hela Fortnox system. Det är överskådligt, enkelt språk och gränssnitt, man vet var man hittar saker. Framför allt gillar han tjänsten Fakturaservice i Fortnox Finans.
– Det är väldigt pedagogiskt. Det är olika färger för var fakturan befinner sig i processen och påminnelsehanteringen är helt automatisk. Men jag har ändå full kontroll och kan hantera påminnelser manuellt om jag vill, säger Martin Johnsson.

 

Mer i framkant i digitaliseringen

Byråer som jobbar med ekonomiservice ska självklart ha ett återförsäljaravtal med Fortnox Finans. För varje kund som sätts igång på Fortnox Finans får byrån en kickback per skickad faktura. Vill du bli återförsäljare kan du kontakta oss.

– Dessutom får byrån använda Fortnox Finans Byråsupport, säger Sebastian Hjortsberg på Fortnox Finans. Men det viktigaste skälet är att byrån blir mer i framkant i digitalisering. Kunderna efterfrågar tjänster som är snabba och digitaliserade. Med Fortnox Finans är fakturaprocessen helt automatiserad och vi sköter även bitarna med påminnelser och inkasso.

 

Nox Finans blev Fortnox Finans

Fortnox Finans hette fram till årsskiftet Nox Finans.
– Vi vill att kunden förstår att det är ett Fortnoxbolag när de pratar med oss. Det känns jättebra att namnbytet är gjort, avslutar Sebastian.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...