Vissa av er har kommit väldigt långt, andra har precis börjat sin resa och ännu fler har kommit en bit på väg och vill nu utveckla arbetssättet ytterligare. Gemensamt är att vi alla vill framåt. Allt för att hjälpa era företagare så att de kan lägga mer tid på verksamheten och mindre på administrationen.

Tänk vad lätt om det hade funnits en “quick fix”, ett enda svar eller en enda åtgärd som hade löst alla utmaningar. Men så är det ju tyvärr inte. För som alltid när man ska göra något nytt så är det första steget det svåraste. Godta inte era egna ursäkter; “Jag har inte tid”, “Det är mycket nu”, “Var börjar jag?”, “Företagaren vill inte”, “Vi tar det till hösten”. Tyvärr, det perfekta tillfället finns inte. Mitt råd är; Gör det nu!
 

Automatisering ger med tid för rådgivning

Vi är nu i början av ett nytt årtionde och jag vill då passa på och kika tillbaka och se hur långt vi faktiskt har kommit. Krokodilen är borta, konteringsstämpeln har utgått, stansa och dubbelarbete är ett minne blott. Tänk, innan bankkopplingarna fanns så behövde du mata in alla uppgifterna manuellt. Idag sköts det per automatik. Inget dubbelarbete och ingen risk för fel uppgifter – för de läses in digitalt.

Tänk inte OM utan tänk NÄR vi har realtidsdata och allt material kommer in automatiskt, attesterat och klart. Vilka möjligheter det kommer att ge branschen. Ni kommer kunna gå från reaktivt agerande till proaktivt och leverera värde i form av rådgivning till företagarna på aktuell data.
 

Vi skapar kundvärde tillsammans

Jag är övertygad om att 20-talet blir årtiondet då ordet digitalisering försvinner och vi pratar AI, automatisering, rådgivning och vilket kundvärde vi tillsammans kan ge företagarna. Årtiondet då vi på riktigt börjar använda teknikens möjligheter fullt ut. Affärssystemen och myndigheterna kommer prata mer med varandra. Redovisningssystemen kommer bli händelsestyrda, i realtid, automatiska, självlärda men framförallt enkla för företagaren.

Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras. Det vet ni redan och det är bland annat därför jag och mina kollegor blir mottagna med öppna armar när vi besöker er. Tillsammans ska vi lyckas på resan. Vi på Fortnox vill göra allt vi kan för att underlätta för dig, kollegorna och företagarna att jobba smart. Gör det nu – välkommen ombord!

/Adam Malmström, Chef KAM på Fortnox

Läs mer om hur du kan digitalisera redovisningsbyrån och samarbeta effektivare med kunderna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket
4 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!