Lön|Kundberättelser|Driva Företag|29 June 2021|Uppdaterad: 5 July 2022

Norrlänningen som plockar ut lönen på ett kick

Marcus på JMS Service i Timrå, som använder Fortnox, står vid en bensinpump
På en liten ort i Norrland driver Markus företaget JMS Service i Timrå AB. Han jobbar helt ensam, och då är det skönt att kunna tänka bort ekonomin ibland. I höstas bytte han helt till Fortnox ekonomisystem efter starka rekommendationer av vänner. Nu är han mer än nöjd med smidigheten och snabbheten. Lönen till exempel – den plockas ut på ett litet kick.

En van företagare – det är precis vad Markus Sjöström är. För flera år sedan drev han en bensinstation, för att sedan gå över till livsmedelsbranschen. I åtta år drev han sin butik. Nu jobbar han ensam i sitt bolag JMS Service i Timrå AB. När Markus sålde sin butik, började han fokusera på att enbart serva bensinstationer, något han även jobbade med under butikstiden.

Nu sköter Markus om ett antal Ingo-stationer i Sundsvall och Timrå. Han åker dit några gånger om dagen för att bland annat putsa, plocka skräp och ta hand om sedelautomater. Förutom detta tar han även lite extrauppdrag i sitt bolag, så som diverse montageuppdrag.

 

Flyttade över allt till Fortnox

I ungefär tjugo år har Markus samarbetat med sin redovisningsbyrå. När han sålde butiken i augusti 2020, hjälpte de honom att föra över allt han hade till Fortnox. Varför valet föll på just Fortnox berodde på att byrån föreslog det. Men Markus hade redan själv haft det i tankarna.

– Jag hade valt Fortnox ändå, om jag inte haft en byrå. Jag har lite kompisar som driver företag och som alla har rekommenderat Fortnox.

I oktober var han igång med Fortnox, och började även sköta en del själv.

– Jag är inte så teknikintresserad, så jag har fått stor hjälp av min byrå genom åren. Jag kan inte så mycket om teknik, men Fortnox fixar jag.

Redovisningsbyrån tar hand om vissa delar av ekonomiarbetet, så som momsrapporten. Markus sköter gärna andra delar av företagets ekonomi.

– Jag fotar till exempel kvitton och fakturor själv. Det är väldigt smidigt, speciellt när leverantören redan ligger inlagd. Det är så skönt när förfallodatum och allt annat stämmer, efter att man har fotat. Jättesmidigt!

 

Det supersnabba löneprogrammet

Utöver detta använder Markus Lön Mini. Ett löneprogram för småföretagare som vill betala ut lön till sig själv och eventuella anställda eller delägare samt rapportera och deklarera – direkt i mobilen. Han var en av de första som började använda programmet när det lanserades hösten 2020.

– Det är riktigt smidigt att ta ut lönen i appen, det går väldigt fort. Jag kan se exakt vad jag får i lön före eller efter skatt, då programmet räknar ut det åt mig. Sedan kopplas man vidare till Skatteverket för några få steg.

På bara några minuter tar Markus ut sin lön. Detta kan han göra var han vill, när som helst på dygnet.

– Jag tar ut lön ungefär den tredje eller fjärde, månaden efter. Sist la jag mig i sängen vid klockan 22 och tänkte, ”ja just det, jag ska ju ta ut min lön” Och från det gick det jättefort tills jag hade pengarna på kontot.

– Jag har visat några andra programmet Lön Mini, och rekommenderat det. Det är riktigt bra. Inget snack om det, avslutar Markus.

Relaterade artiklar

Omvärldsspaning|Driva Företag|30 May 2022|Uppdaterad: 30 September 2022
Nya LAS – sammanfattad i 9 punkter

Den 30 juni trädde den nya Lagen om anställningsskydd, LAS, i kraft. Sharon Lavie, som är sparekonom på Lendo, går igenom de 9 viktigaste förändringarna i det...

Framåt och uppåt för Ballongverkstan med smarta kopplingar

Ballonger är verkligen urtråkigt! Så tänkte Pialena Ander när hon iklädd clownkostym delade ut ballonger på Vattenfestivalen i Stockholm 1992. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Idag driver hon Ballongverkstan, Sveriges största ballongföretag och har varit med och skapat en ny bransch. Sedan 2021 använder hon Fortnox affärssystem, vilket gett henne mer tid till det hon brinner för – att utveckla verksamheten och ta fram smarta lösningar till sina kunder.

Fakturaköp underlättar tillväxten för Strömsdal kök

Sedan 1940-talet har Strömsdal Kök utanför Borås tillverkat och levererat högklassiga kök till den skandinaviska marknaden. Idag säljer de kök till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 2010 valde Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök, Fortnox affärssystem, och sen dess har han aldrig tittat tillbaka. Särskilt nöjda är de med Fortnox nya tjänst Fortnox Fakturaköp.

Bättre kvittohantering på nolltid

Långtråkig och tidskrävande hantering av kvitton, vem vill syssla med det? Timewave vinkade hejdå till detta och sa hej till Fortnox Kvitto & Utlägg – en tjänst

Fakturera från Kuba – såklart!

Något som går hand i hand och lirar med Bizkits filosofi, digitalisering, är just Fortnox. De kan sköta ekonomin helt digitalt i molnet, var och när de vill,

Så väljer du rätt företagsnamn

Börjar du bli klar med din affärsidé? Så kul och spännande, snart är du i mål med uppstarten. Men har du kanske inte kommit på ett bra företagsnamn? Vi har ett

Det går fort i hockey – men även för Brödernas

2018 började Brödernas snabba framgångssaga, en saga och burgare som har spridit sig över hela Sverige. Allt har gått i raketfart och siktet är just nu inställt på 100 restauranger. Företaget genomsyras av mycket idrottshjärta, driv och själ. Vi har pratat med Sebastian Idoff, en av de drivna själarna. För honom underlättar det mycket att jobba i en molnbaserad plattform som Fortnox.

Studenterna växer med VÄXT

På 80-talet startade den ideella föreningen VÄXT – Växjöteknologerna, på Linnéuniversitetet. 2022 står föreningen stadigt kvar och växer sig starkare och

Dags för semesterårsavslut?

Våren är snart här och det börjar dra ihop sig för semesterårsavslut för dig som har semesteråret från 1 april till 31 mars. Varför man ska göra ett

De fick mer tid för rekrytering

Vindex är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen, både rekryteringar och interimslösningar. Sedan 2017 har Fortnox

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

By contacting Fortnox, your personal information will be processed in accordance with Fortnox's Privacy Notice

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.