Publicerad: 22 september 2022

Patrik Ådemark gick Fortnox Masterclass “Nu vet vi hur vi ska göra”

När Patrik Ådemark 2015 tog över det som idag är Ådemark Ekonomi hade byrån ännu inte tagit klivet till webben och kunderna lämnade in alla underlag på papper. Där och då påbörjades omställningen till mer moderna arbetssätt. En resa som fortsätter – nu tillsammans med AVN for Accountants.

– Min drivkraft är att hela tiden driva bolaget framåt. Vi ska bli ännu mer lönsamma och växa, men inte för fort eller på bekostnad av det personliga.

Ådemark Ekonomi har växt varje år sedan 2015 och nya kollegor har tillkommit. För ett par år sedan bytte byrån till Fortnox plattform och flyttade över alla kunder. Målet var att kunna jobba 100% digitalt. Idag säger Patrik och kollegorna nej till nya kunder som inte vill följa med i den digitala utvecklingen.

– Hos oss ska allt vara digitalt.

Gick Fortnox Masterclass

I mars gick Patrik Fortnox Masterclass powered by AVN. Under tre dagar fick han och de andra deltagarna god inblick i hur man kan jobba med affärsutveckling på en redovisningsbyrå.

Idén att anmäla sig kom efter att han sett vd:n och grundaren Shane Lukas prata på mässan Ekonomi & Företag förra hösten.

– Shane Lukas är engagerad och dedikerad. Han har en massa erfarenhet och klokskap som han är bra på att förmedla.

Patrik och kollegorna hade diskuterat nästa steg för byrån flitigt och kommit fram till att det handlar om att växla upp rådgivningen för att kunna möta framtiden.

En aha-upplevelse

Patrik tycker att det finns en tanke och metodik med AVN som han gillar. Med hjälp av väl utvalda fokusområden, som till exempel digitalisering och marknadsföring, samt olika modeller, mallar och listor kan man snabbt starta upp exempelvis sin rådgivning.

– Det var en aha-upplevelse för mig. Nu vet vi hur vi ska göra för att komma i gång med enklare rådgivning och faktiskt göra skillnad i vardagen för våra kunder.

Sedan Fortnox Masterclass i mars har Patrik och Ådemark Ekonomi gått med i AVN for Accountants.

– Det är väldigt effektivt när man ska förändra arbetssätt, att ha någon som coachar, bockar av och som man är ansvarig inför.

Medlem i AVN – så funkar det

Som medlem i AVN for Accountants får man en egen coach och man har uppföljningssamtal varje vecka i början. Målet har varit att planera in rådgivningsmöten med kunderna redan innan sommaren, men det har inte hunnits med så här under årets tuffaste period.

– Några möten har vi dock hunnit med, med några större kunder som är mottagliga och ser värdet. Och responsen har varit fantastisk: “det här skulle vi göra oftare”, tyckte de.

På frågan om Patrik Ådemark skulle rekommendera andra att gå Fortnox Masterclass powered by AVN svarar han:

– Absolut. Särskilt om du, som vi, vill göra en transformation från standardtjänster inom löpande redovisning till att bli rådgivare och coacha kunderna.