Då hade byrån hon fick jobb på redan börjat flytta över sina kunder i Fortnox.

– Då handlade det ju bara om att jobba webbaserat för att alla inte kunde vara inloggade på fjärrskrivbordet samtidigt. Man förstod inte alls hur kraftfullt det var eller vilka möjligheter det öppnar upp, säger Emma.

Sedan något år tillbaka jobbar Emma på ProEkonomi, med 12 medarbetare i Göteborg, Kungälv och Stockholm. Emma har fortfarande helt fria händer när det gäller att göra det hon tycker är roligast – testa och göra nytt. Så när frågan om att vara pilotkund i Fortnox Fakturatolkning och Automatisk bokföring från kontoutdrag var svaret givet.
 

”Väldigt enkelt och tydligt”

Redan efter ett par månader har ett 15-tal av Emmas kunder aktiverat Fortnox bokföring från kontoutdrag. Både kunderna, Emma och kollegorna på byrån är supernöjda.

– Upplevelsen är att det är väldigt enkelt och tydligt, att flödena är självförklarande och man förstår precis vad man behöver göra när man är inne i vyn, säger Emma.
 

Realtidskoll för kunderna

Den största vinsten med bokföring direkt från kontoutdraget är att det sparar en massa tid för konsulten, som numera bara behöver hantera avvikelser. Det som stämmer och är korrekt sköter mjukvaran automatiskt. Att byråkonsulten slipper lägga så mycket tid på det som redan har hänt gör att hen kan fokusera på det som ska ske i framtiden istället. På rådgivning som hjälper företagen att nå de mål och den vision som de har satt upp. För kunderna är det starkaste argumentet för att bokföra från kontoutdraget realtidskoll.

– Idag tar många för givet att man ska kunna få en live-uppdatering och det kan de nu. Det är väldigt enkelt att hålla löpande koll på reskontran och vad som behöver göras för att få en helt grön vy där alla fakturor är betalda och bokförda, säger Emma.
 

Förväntningarna är höga

En annan aspekt som Emma tycker är viktig att lyfta är säkerheten. Eftersom Fortnox bokföring från kontoutdrag kräver 100 procents matchning kan kunderna känna sig trygga med att allt blir korrekt. Den snabba teknikutvecklingen i branschen och samhället i stort gör att dagens kunder har höga förväntningar på vilken typ av funktionalitet som ska finnas. Uppdateringar i realtid är en sådan. Att det ska gå snabbt och kunna skötas överallt är en annan. Man vill kunna göra mer och mer on the go, helst i mobilen. Som till exempel att betala och bokföra leverantörsfakturor.

– Fortnox Fakturatolkning är perfekt för lite mindre företag som sköter mycket av fakturorna själva. Eftersom det är helt automatiserat går det snabbt och bokföringsförslag är en trygghet för kunden, säger Emma.

Att skapa det perfekta samarbetet med kunden är som sagt Emmas specialitet och hon tycker att Fortnox underlättar väldigt mycket för henne. Dels för att det finns många färdiga lösningar, som till exempel Fortnox Fakturatolkning och Bokföring från kontoutdrag samt en massa smarta integrationer. Dels för att det också är lätt att bygga egna lösningar. En annan sak som funkar jättebra är supporten.

– Jag har fått bra gehör och stöd från dem, säger Emma.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!