Profilkompaniet grundades 1990 i Täby och säljer profilkläder och presentreklam. Idag arbetar elva personer i företaget och verksamheten är uppdelad på sälj, butik och tre produktionsenheter: brodyr, tryck och dekor.

En porträttbild på en kvinna som jobbar med lönerna i ett företag– Vår ambition är att vara en helhetsleverantör som säljer yrkes- och profilkläder, giveaways, trycker på plagg direkt i butiken, och erbjuder produktionstjänster. Det är vår uppfattning att vi tjänar på att ha allt under samma tak, säger Jenny Helin, ekonomiansvarig på Profilkompaniet.
 

Ville ägna sig åt annat än administration

Profilkompaniet har haft Fortnox sedan 2016 och Fortnox Lön och Lön Personlig sedan 2018. Innan dess hade de länge ett lokalt installerat ekonomisystem som var tungjobbat. Ambitionen var att få bättre kontroll med ett modernare system. Och det var särskilt en sak som var viktig i beslutet.

– Det administrativa skulle inte få ta överhand. Vi ville ägna oss åt det vi är bra på, eftersom det är det vi tjänar pengar på. Det är så det måste vara. Det var därför vi valde Fortnox, säger Jenny.
 

“Väldigt sällan frågor om lönerna”

Jenny beskriver Fortnox som ett lättfattat och komplett ekonomisystem och idag använder Profilkompaniet majoriteten av programmen. Med Fortnox Lön och Lön Personlig har de anställda kontroll över sina löner. De rapporterar sina avvikelser, till exempel frånvaro och semester, med Lön Personlig. I slutet av månaden kontrollerar Jenny att de anställdas rapportering är klarmarkerad och attesterar den med ett knapptryck. Efter att lönerna är skapade skickar Jenny ut lönebeskeden, som de flesta av de anställda får direkt i mobilen, och sedan betalas lönerna ut.

– Många stämmer av sin lön en till två gånger i månaden; de kollar sin rapportering innan de klarmarkerar och sitt lönebesked när det kommer. Sedan vi bytte får jag väldigt sällan frågor om lönerna och semesterdagarna. De har själva översikt och kontroll nu, säger Jenny.
 

“Allt ligger ju i molnet”

Att dessutom få löneutbetalningarna automatiskt bokförda tack vare Fortnox Bokföring sparar tid. Men hur mycket tid Profilkompaniet sparar i lönearbetet är inte det viktigaste måttet, säger Jenny, eftersom hon hellre mäter vinsten i något annat.

– Jag skulle mäta det i kontroll och känsla. Och det är ju svårt att mäta, men jag skulle säga att vi är uppe på nio på en tiogradig skala, och innan Fortnox låg det runt fem-sex, säger Jenny.

Och en annan anledning till nian på skalan stavas molnbaserat. Istället för att ringa en lönekonsult för att få klarhet i semesterdagarna eller åka in till kontoret och slå i pärmen med lönebesked, som de tidigare gjort, tar Jenny upp datorn.

– Allt ligger ju i molnet. Om någon av våra anställda skulle ringa en lördag och fråga varför det gjorts ett avdrag på 300 kronor kan jag enkelt kolla det hemifrån.
 

Återtog kontrollen med Fortnox Lön

Vi återkommer till kontroll när Jenny lyfter de största fördelarna med Fortnox Lön.

– Det är komplett och enkelt att använda. Många företag gör inte lönerna själva och så hade vi det också innan. Fortnox Lön blev ett sätt att ta tillbaka kontrollen över vårt lönearbete. Vi har inte en massa frågor eller funderingar kring lön, som vi hade innan, säger Jenny.
 

Ett komplett och enkelt löneprogram

Med Fortnox Lön blir det enkelt att själv ta hand om lönerna i ditt företag, och du kan vara säker på att det alltid är uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler. Du får hjälp med allt från lönespecifikationer till arbetsgivardeklarationer på individnivå (AGI) och behöver inte ha några större förkunskaper. Så kan du förenkla ditt lönearbete med Fortnox.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...