201
2019-06-03T10:50:52+02:00 2019-06-03T08:57:41+02:00 Digitalisering Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Redovisningsbyrån 8082 ökar effektiviteten

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering | 3 juni, 2019

Att driva eget företag innebär många tidskrävande småsysslor. Men om du ansluter Fortnox direkt till din bank kan arbetsbördan för både företaget och redovisningsbyrån minimeras, säger Emma Christiansen på Fortnox.

Det finns många fördelar med att arbeta i Fortnox – den främsta är att du sparar tid. Med en koppling mellan Fortnox program och din kunds bank är ni dessutom ett steg närmare realtidsbokföring. Det sparar både tid och ger er förutsättningar att erbjuda kunderna ännu bättre rådgivning och information om företagets mående.

– När en koppling till banken är aktiv kommer alla transaktioner på bankkontot att läsas in automatiskt. Inbetalningarna och utbetalningarna matchas mot kundens leverantörsfakturor och kundfakturor, och därefter är de redo att bokföras. Transaktionerna kan även stämmas av mot kundens bokföring, säger Emma Christiansen, produktägare på Fortnox.

 

Koppling till svenska storbanker

Fortnox arbetar för att förenkla vardagen och minska tidssvinnet hos redovisningsbyråerna och dess kunder. När man använder en bank med koppling till Fortnox effektiviseras arbetet med den löpande redovisningen. Kunderna kan enkelt koppla Fortnox mot SEB, Nordea, Danske Bank och Handelsbanken. En koppling till Swedbank är under utveckling.

– Många av våra framtida utvecklingsprojekt kommer ha en grund i att en koppling till banken finns, därför är det viktigt att du som kund aktiverar din bankintegration så snart som möjligt, säger Emma Christiansen

 

Med bankintegration får kunderna konkreta siffror

Redovisningsbyrån 8082 Ekonomi AB har en årlig omsättning på 7 miljoner kronor. Byrån i Göteborg arbetar sedan ett år tillbaka aktivt med bankintegrationer. Något som gjort både deras och kundernas arbete mycket smidigare.

– En väldigt stor fördel med bankkopplingen är att redovisningen blir realtidsbaserad. Annars får man information från bankkontot endast en gång i månaden; men med bankintegration får vi uppgifterna uppdaterade direkt och kan ge våra kunder bättre service, säger Erik Larsson på 8082.

 

Färre moment att tänka på

Fortnox kopplat till bank har inte bara möjliggjort en snabbare överblick av kundernas kundfakturor och leverantörsfakturor. Tjänsten har även hjälpt byrån att arbeta mer flexibelt, vilket resulterat i mindre tidsåtgång och arbetsbelastning.

– Det har möjliggjort ett annorlunda samarbete med våra kunder. Det bästa är när vi ändrar så att leverantörsfakturorna kommer direkt in i Fortnox och kunden attesterar digitalt. Då kan vi fokusera på att få iväg fakturorna direkt när de syns i Fortnox. Vi slipper söka behörigheter på banken, vilket både underlättar och ger oss ett moment mindre att tänka på, säger Erik Larsson.

Att arbetet förenklats har dessutom fått positiv respons hos deras kunder.

– Våra kunder tycker att det är väldigt smidigt. Oftast lägger vi in fakturor åt dem, men de kan fortfarande gå in och se statusen för dem. Om redovisningen sker en gång i månaden så har man inte den informationen, men med bankintegration får kunderna verkliga siffror, avslutar Erik Larsson.

 

Mer information om Fortnox bankintegrationer hittar du här 

 

Erik Larsson på 8082 Ekonomi AB

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...