Det finns många fördelar med att arbeta i Fortnox – den främsta är att du sparar tid. Med en koppling mellan Fortnox program och din kunds bank är ni dessutom ett steg närmare realtidsbokföring. Det sparar både tid och ger er förutsättningar att erbjuda kunderna ännu bättre rådgivning och information om företagets mående.

– När en koppling till banken är aktiv kommer alla transaktioner på bankkontot att läsas in automatiskt. Inbetalningarna och utbetalningarna matchas mot kundens leverantörsfakturor och kundfakturor, och därefter är de redo att bokföras. Transaktionerna kan även stämmas av mot kundens bokföring, säger Emma Christiansen, produktägare på Fortnox.

 

Koppling till svenska storbanker

Fortnox arbetar för att förenkla vardagen och minska tidssvinnet hos redovisningsbyråerna och dess kunder. När man använder en bank med koppling till Fortnox effektiviseras arbetet med den löpande redovisningen. Kunderna kan enkelt koppla Fortnox mot SEB, Nordea, Danske Bank och Handelsbanken. En koppling till Swedbank är under utveckling.

– Många av våra framtida utvecklingsprojekt kommer ha en grund i att en koppling till banken finns, därför är det viktigt att du som kund aktiverar din bankintegration så snart som möjligt, säger Emma Christiansen

 

Med bankintegration får kunderna konkreta siffror

Redovisningsbyrån 8082 Ekonomi AB har en årlig omsättning på 7 miljoner kronor. Byrån i Göteborg arbetar sedan ett år tillbaka aktivt med bankintegrationer. Något som gjort både deras och kundernas arbete mycket smidigare.

– En väldigt stor fördel med bankkopplingen är att redovisningen blir realtidsbaserad. Annars får man information från bankkontot endast en gång i månaden; men med bankintegration får vi uppgifterna uppdaterade direkt och kan ge våra kunder bättre service, säger Erik Larsson på 8082.

 

Färre moment att tänka på

Fortnox kopplat till bank har inte bara möjliggjort en snabbare överblick av kundernas kundfakturor och leverantörsfakturor. Tjänsten har även hjälpt byrån att arbeta mer flexibelt, vilket resulterat i mindre tidsåtgång och arbetsbelastning.

– Det har möjliggjort ett annorlunda samarbete med våra kunder. Det bästa är när vi ändrar så att leverantörsfakturorna kommer direkt in i Fortnox och kunden attesterar digitalt. Då kan vi fokusera på att få iväg fakturorna direkt när de syns i Fortnox. Vi slipper söka behörigheter på banken, vilket både underlättar och ger oss ett moment mindre att tänka på, säger Erik Larsson.

Att arbetet förenklats har dessutom fått positiv respons hos deras kunder.

– Våra kunder tycker att det är väldigt smidigt. Oftast lägger vi in fakturor åt dem, men de kan fortfarande gå in och se statusen för dem. Om redovisningen sker en gång i månaden så har man inte den informationen, men med bankintegration får kunderna verkliga siffror, avslutar Erik Larsson.

 

Mer information om Fortnox bankintegrationer hittar du här 

 

8082-1-e1554455947318.jpg

Erik Larsson på 8082 Ekonomi AB

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk