207
2018-11-16T10:28:13+01:00 2018-11-13T11:01:45+01:00 Digitalisera byrån Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Rekordsnabb tillväxtresa med Fortnox

Stefan Granqvist och Mia Klingvall på Interim Search.

Digitalisera byrån | 13 november, 2018

Rekryteringsbolaget Interim Search har haft en rekordsnabb tillväxtresa. På sex år har de gått från 0 till 130 miljoner i omsättning, vilket gör dem till ett av Sveriges snabbast växande rekryteringsföretag. De höga omsättningssiffrorna krävde effektiva sätt att hantera deras ekonomi och administration.

Snabbväxande bolag krävde rätt system

När Interim Search startade för sex år sedan var det med ambitionen att bli ett snabbväxande bolag. Stefan Granqvist, vd och medgrundare av bolaget, berättar att de ville bygga upp ett modernt bolag som låg i digital framkant. Han fick då tipset av flera redovisningskonsulter att använda Fortnox ekonomisystem.

– Vi ville hitta de bästa och smidigaste systemen för att kunna arbeta så effektivt som möjligt med vår ekonomi och administration. När vi startade fanns väldigt få webbaserade system, de flesta krävde installation på en dator vilket helt går emot vår tanke om flexibilitet. Det var också viktigt med ett system som kunde hantera vår snabba tillväxtresa. Fortnox passar både små och större bolag och har kunnat växa med våra behov, säger Stefan.

 

Sparar tid och slipper manuellt arbete

Ekonomichefen Mia Klingvall arbetar sedan ett år tillbaka på Interim Search och sköter bolagets ekonomi och administration. Hon har tidigare jobbat i andra system och tyckte det var smidigt och enkelt att sätta sig in i Fortnox program. Hon betonar även att det manuella arbetet minskat sedan hon började arbeta i Fortnox.

– Vi sparar ca 10 timmar per månad genom att jobba digitalt. Tack vare att programmet ligger på webben kan vi även jobba väldigt flexibelt, det är till exempel inga problem att fakturera fast man är hemma med sjuka barn eller iväg på resa.

 

Faktureringstjänster gynnar kassaflödet

Bolaget har även nytta av Fortnox faktureringstjänster så som Utskriftstjänst och E-faktura, samt Fortnox Finans tjänster så som Fakturaservice och Fakturaköp.

Mia berättar att de tidigare skrev ut, kuverterade och skickade fakturor själva.

– Att kunna fakturera digitalt via Fortnox Fakturaservice gör nytta för vårt kassaflöde istället för att behöva vänta på fakturor som ska gå via post. Fakturaköp via Fortnox har också sparat oss mycket administration. Istället för att behöva vänta på att kunden ska betala har vi fått in pengarna direkt.

 

OM INTERIM SEARCH

Rekryteringsbolag med 15 anställda med huvudkontor i Stockholm.

Affärsidé: Specialister på Interim Management – att tillsätta kvalificerade chefer och specialister på tillfälliga uppdrag.

Utmärkelser: Utsedda till Gasellföretag av Dagens industri för andra året i rad samt Årets Superföretag av Veckans Affärer.

Hemsida: www.interimsearch.com

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisera byrån | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...

Digitalisera byrån | 24 jun, 2019

Emelie håller kunden i handen

Idag är det otroligt viktigt att digitalisera och hänga med i utvecklingen, och som redovisningsbyrå...

Digitalisera byrån | 08 jul, 2019

Våga vara säljande!

Anna Svensson, säljare på Aspia, är en av dem som driver digitaliseringen framför sig. På Anna si...