Snabbväxande bolag krävde rätt system

När Interim Search startade för sex år sedan var det med ambitionen att bli ett snabbväxande bolag. Stefan Granqvist, vd och medgrundare av bolaget, berättar att de ville bygga upp ett modernt bolag som låg i digital framkant. Han fick då tipset av flera redovisningskonsulter att använda Fortnox ekonomisystem.

– Vi ville hitta de bästa och smidigaste systemen för att kunna arbeta så effektivt som möjligt med vår ekonomi och administration. När vi startade fanns väldigt få webbaserade system, de flesta krävde installation på en dator vilket helt går emot vår tanke om flexibilitet. Det var också viktigt med ett system som kunde hantera vår snabba tillväxtresa. Fortnox passar både små och större bolag och har kunnat växa med våra behov, säger Stefan.

 

Sparar tid och slipper manuellt arbete

Ekonomichefen Mia Klingvall arbetar sedan ett år tillbaka på Interim Search och sköter bolagets ekonomi och administration. Hon har tidigare jobbat i andra system och tyckte det var smidigt och enkelt att sätta sig in i Fortnox program. Hon betonar även att det manuella arbetet minskat sedan hon började arbeta i Fortnox.

– Vi sparar ca 10 timmar per månad genom att jobba digitalt. Tack vare att programmet ligger på webben kan vi även jobba väldigt flexibelt, det är till exempel inga problem att fakturera fast man är hemma med sjuka barn eller iväg på resa.

 

Faktureringstjänster gynnar kassaflödet

Bolaget har även nytta av Fortnox faktureringstjänster så som Utskriftstjänst och E-faktura, samt Fortnox Finans tjänster så som Fakturaservice och Fakturaköp.

Mia berättar att de tidigare skrev ut, kuverterade och skickade fakturor själva.

– Att kunna fakturera digitalt via Fortnox Fakturaservice gör nytta för vårt kassaflöde istället för att behöva vänta på fakturor som ska gå via post. Fakturaköp via Fortnox har också sparat oss mycket administration. Istället för att behöva vänta på att kunden ska betala har vi fått in pengarna direkt.

 

OM INTERIM SEARCH

Rekryteringsbolag med 15 anställda med huvudkontor i Stockholm.

Affärsidé: Specialister på Interim Management – att tillsätta kvalificerade chefer och specialister på tillfälliga uppdrag.

Utmärkelser: Utsedda till Gasellföretag av Dagens industri för andra året i rad samt Årets Superföretag av Veckans Affärer.

Hemsida: www.interimsearch.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!