För redovisningsbyrån|Driva Företag

Publicerad: 16 maj 2023|Senast uppdaterad: 15 september 2023

Säg hej till Fortnox Koncern!

I sommar lanserar vi ännu en produkt som breddar vårt erbjudande till Sveriges redovisningsbyråer – Fortnox Koncern.

Produkten kan användas helt fristående av alla bolag och redovisningskonsulter som gör årsboksklut åt koncerner. Men störst skillnad blir det om den kopplas ihop med Fortnox Boklsut & Skatt.

– Då får man en helt sömlös digital process för löpande redovisning, rapportering, bokslut, skatt och koncernrapportering. Ett flöde som skapar utrymme för ett nära samarbete mellan konsulter och deras klienter, säger Fredrik Axelsson Dahlén, produktområdeschef på Fortnox.

Samarbete med Boardeaser

Att kunna göra koncernrapportering i Fortnox har varit efterlängtat av många. För att kunna möta efterfrågan på ett gediget rapport- och analysverktyg för att kunna skapa rapporter och visualisera nyckeltal har Fortnox valt att samarbeta med Boardeaser.

Boardeaser är ett svenskt företag som erbjuder mjukvara för professionell bolagsstyrning, med målet att förenkla rapporteringen genom att man kan hantera alla företag i koncernen i samma verktyg. 

– Boardeaser har det som våra kunder behöver och som bolag jobbar de på samma sätt som vi på Fortnox. Därför är Boardeaser en naturlig samarbetspartner, berättar Fredrik Axelsson Dahlén.

Integration

Fortnox Koncern bygger på en integration till Boardeaser, men har samma gränssnitt som övriga delar av Fortnox plattform. Produkten kommer att vara paketerad i tre olika paket, där koncerner med minst ett bolag utomlands kommer att behöva ha varianten med mest funktionalitet.

Till skillnad från Fortnox övriga produkter, där man köper licens per användare, köper man Koncernrapportering per bolag i koncernen. Priser för de tre  paketen samt funktionalitet som ingår kommer att kommuniceras under våren.