Skönare vardag för Filip – tack vare Fortnox Tid

Bild som illustrerar blogginlägg

  27 jun, 2018

Mer tid till det som är roligt. Så känns det för snickaren och egenföretagaren Filip Nilsson efter att han skaffade Fortnox Tid. Framförallt är det appen i mobiltelefonen som minskar pappersarbetet.

För Filip Nilsson, 24 år, är det viktigt med arbetsglädje. Han har valt att jobba som snickare och med arbete inom familjens lantbruk nära Västerås eftersom han är en praktiker.

– Jag skapar med trä som snickare. I lantbruket vill jag känna jorden. Jag gillar att jobba med händerna. Han har egen firma och samarbetar med en redovisningsbyrå för att få pap- persarbetet gjort. En sak som han måste göra själv, som han egentligen inte finner någon större glädje i, är att hålla reda på timmarna han ska fakturera. Det brukade ske med papper och penna. På ett block som inte alltid fanns tillgängligt. Till och från slutade det med att han inte kunde registrera all tid han ville, han hade inte riktigt koll.

– Det är lätt hänt med olika småjobb. Ibland åker man tillsammans med andra och då använder man deras bil. Då har man inte blocket med sig, säger han.

Med hjälp av appen i mobilen registrerar han enkelt sina timmar när han är på språng.

– Oftast registrerar jag mina timmar när jag satt mig i bilen och är på väg för att åka hem från bygget. Mobilen har man alltid med sig och det går på några få knapptryckningar, säger Filip. Vid slutet av varje månad plockar han fram datorn och fakturerar.

I tidprogrammet finns all information samlad och det är redan uträknat vilka summor han ska sätta på fakturorna.

– Att jag verkligen fastnat för programmet och appen i mobilen kanske är för att jag är ung och gillar teknik och prylar. Det är skönt att komma ifrån papper och penna, säger han.

 

Vad tycker du om Fortnox Tid?

– Det är en lättnad nu när jag använder det. Jag kommer bort från att lägga tid på pappersarbete som jag inte är intresserad av, säger Filip Nilsson.

 

Filip Nilsson Entreprenad AB

Ägare: Filip Nilsson. 24 år och bor i Strömsholm utanför Västerås. Egenföretagare inom lantbruk och snickeri.

Bäst med Fortnox Tid: Effektiv tid- och frånvaroregistrering på projekt, kund och kostnadsställen.
 

Här kan du läsa mer om våra smarta lösningar som gör din tidrapportering lekande lätt.

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och med 1 april 2019. Riksdagen har nämligen fattat beslut om en ny lag, som betyde...

 04 feb, 2019
Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka ut. Men vad bör du satsa på för att synas 2019? Vilka trender är det som gäller? ...

 22 jan, 2019
Så startar du en e-handel

Två av tre personer handlar på internet under en genomsnittlig månad. Om ditt företag finns på nätet och har en e-handel, kan du fånga kunder som annars inte hade hittat din fysisk...

 06 mar, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB