366
2019-04-08T13:23:40+02:00 2019-04-08T13:19:52+02:00 Företagande Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

10 smarta tips från Byråsupporten

Bild som illustrerar blogginlägg

Företagande | 8 april, 2019

Även som väl bevandrad i Fortnox olika tjänster och system är det lätt att missa nya funktioner. Därför tipsar nu Mikaela Berglund, gruppchef för Fortnox Byråsupport, om sakerna som alla redovisningsbyråer borde känna till.

1. Koppla bilagor till offert, order eller kundfaktura

Det är nu möjligt att koppla bilagor till offert, order eller kundfaktura. Du använder dig av den oranga bildikonen du finner längst till höger.
 

2. KIVRA kan kopplas till Fortnox

Använder din kund KIVRA som digital brevlåda? KIVRA kan numera kopplas till Fortnox – och via kopplingen hämtas allt underlag till leverantörsfakturor och bokföringsverifikat in.
 

3. Glöm inte semesterårsavslut

I de fall du administrerar löner för dina kunder i Fortnox Lön; glöm inte att det i april är dags för semesterårsavslut för de företag som har semesterår från och med första april.
 

4. Kundfakturor

I Fortnox finns stöd för flera olika sätt att skicka ut kundfakturor. Via e-post, e-faktura, eller Fakturaservice, där Fortnox ser till att kunden får fakturan, skickar eventuella påminnelser och markerar fakturan som betald när pengarna kommit in.
 

5. Timanställda med 0-schema

Administrerar du löner i ett företag som har timanställda med 0-schema? Glöm inte att lägga in en genomsnittlig arbetstid eller vecka i Fortnox Lön. Detta gör du enkelt i personalkortet i fliken ”Löneuppgifter”. Allt för att det nya karensavdraget ska bli korrekt vid eventuell sjukfrånvaro.
 

6. Kvitto & Resa – stöd för dubbla rapportmottagare

Kvitto & Resa har nu stöd för dubbla rapportmottagare. Du kan med andra ord välja ifall du vill skicka utläggsrapporten till Fortnox Bokföring eller Fortnox Lön, beroende på vilka utlägg eller kvitton som registrerats.
 

7. Lönebesked i Fortnox Lön

Lönebesked kan publiceras i Fortnox Lön, vilket innebär att de anställda enkelt kan logga in med BankID för att se sina lönebesked – allting fullt GDPR-anpassat.
 

8. Tidsbesparande digitaliseringssteg

Tre tidsbesparande digitaliseringssteg som du och din kund kan arbeta med; leverantörsfakturatolkning, attest av leverantörsfaktura och att ha en automatisk koppling till banken.
 

9. Markera avsändaradress som betrodd

Använder ni redan fakturatolkning? Glöm inte att avsändaradressen för fakturaunderlaget måste markeras som betrodd i inställningarna för “Leverantörsfakturor” och ”Lagringsutrymme”.
 

10. Skicka in arbetsgivardeklarationen digitalt

I Fortnox Lön kan du nu skicka in Arbetsgivardeklarationen digitalt. Detta via en fil, som direkt hamnar hos Skatteverket, redo för signering.

 

Mikaela Berglund, Gruppchef på Byråsupporten

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Företagande | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Företagande | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Företagande |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...