Publicerad: 22 september 2022|Senast uppdaterad: 8 december 2022

Välkommen Fortnox kort!

Under 2023 välkomnar vi Fortnox Kort, vårt nya företagskort som automatiserar hela kvittoredovisningen. Det innebär att dina kunder kan följa alla sina korttransaktioner, som dessutom bokförs automatiskt. Du som redovisningskonsult får bättre koll och sparar tid.

Fortnox Kort kommer att erbjudas till alla våra kunder helt gratis. De kommer i sin tur att kunna ge det till sina medarbetare. Kortet passar perfekt för medarbetare som spenderar pengar i tjänsten.

Allt avstämt och klart i slutet av månaden

Dina kunder kan välja om det ska vara ett debet- eller kreditkort. Om man bestämmer sig för att ha det som ett kreditkort är krediten kostnadsfri så länge man betalar i tid samt flexibel och ger ett jämnare kassaflöde. Kortet är både fysiskt och digitalt. Genom att du lägger till det i Apple eller Google Pay kan det användas direkt i butiker och webbshoppar. Dina kunder kan enkelt sätta olika köpgränser för de anställda. Alla inköpen och vem som har gjort dem syns i realtid. De anställda fotar kvittot och får sina inköp tolkade och bokförda löpande under månaden, så när fakturan kommer är allt bokfört och klart – inget mer tjatande efter kvitton. Kreditkortsfakturan är därför alltid avstämd och klar när månaden är slut. Eftersom Fortnox Kort är direkt kopplat till företagets löpande redo- visning via vår företagsplattform, slipper dina kunders anställda ligga ute med privata pengar. Och både byrån och företagen slipper lägga tid på utläggshantering och tjat för att få in alla kvitton i tid.

Så här funkar det

När det görs ett köp med Fortnox Kort får användaren en notis som leder hen direkt in i Fortnox Kvitto & Utlägg. Det enda som behöver göras är att fota av kvittot i Fortnox App, sedan sköts resten automatiskt av Kvitto & Utlägg. Systemet påminner kortinnehavaren om att lämna in kvittot för det aktuella köpet. I appen eller på webben kan användaren dessutom se hur mycket som har spenderats, hur mycket av krediten som återstår samt administrera sitt kort (se pin-kod, spärra kortet och beställa ett nytt).

Beställ på fortnox.se

När Fortnox Kort är lanserat kommer man att kunna beställa det på fortnox.se . Du som redovisningskonsult kan tipsa dina kunder och hjälpa dem att aktivera kortet. Men det är alltid firmatecknaren som godkänner kortet och eventuella justeringar när det gäller krediten. Intresserad? Du läsa mer och anmäla ditt intresse redan nu!

Gör din intresseanmälan här