Kungälvs Revisionsbyrå ingår i nätverket LR Revison och Redovisning och sedan årsskiftet kör de anställda i Kungälv Fortnox nya system Digital byrå. Det innebär att medarbetarna som loggar in möts av en tydlig vy av vad som finns på ”att göra”-listan. Digital byrå samlar all information om byråns pågående arbete och visar på ett lättförståeligt sätt vad som har högst prioritet och vad som ligger på kö. – Tidigare fick man lägga tid på att övervaka för att se om det fanns något som måste göras på varje enskild kund. Nu får du direkt en överblick på alla dina löpande uppdrag. Det gäller både för enskilda medarbetare och för byrån som helhet, säger Erika Bengtsson som är flödesansvarig på byrån.Erika Bengtsson testade Digital byrå under förra hösten tillsammans med några utvalda medarbetare. Vid årsskiftet bestämde de sig för att köra programmet för den löpande redovisning och för löner.

– Jag tycker att vi har förändringsbenägna medarbetare. Men när det ska införas nya saker måste frågetecknen vara uträtade. Systemet är inte bättre än den värste användaren. Därför rullade vi ut Digital byrå när vi hade bra koll, säger Anna Hedin Göran som jobbar som revisor på byrån. Sammanlagt har de ungefär hundra kunder i Digital byrå. Varje medarbetare fick avsätta ungefär en halvdag tillsammans med Erika.
– Det krävs att man tänker till, det finns inga genvägar. Vi gjorde grovjobbet och nu när vi är igång så känns det riktigt bra, säger hon.
 

Sparar ni tid?

– Det tycker jag. Utöver bevakningen så får vi dokumentation och historik som krävs inom Reko/Rex. Vi använder det också som en checklista och då får vi mycket information samlat på ett ställe.
 

Och som revisor – vad har du för nytta av det?

– Underlaget finns samlat och är lätt att komma åt. Som revisor kan jag titta rakt in i Fortnox och få en påminnelse om när materialet är redo att granska, säger Anna Hedin Göran. Kungälvs Revisionsbyrå vill ligga i framkant när det gäller ny teknologi. På så sätt hoppas man kunna effektivisera arbetet – både för kunden och för byråns skull.
– Vi undersöker vad kunden har för behov. Är man väldigt liten kanske det inte finns någon större tidsvinst med att satsa mycket på automatisering och digitalisering. Men det kan finnas andra värden, som tillgänglighet.
 

Vilken är den minst digitala kundgruppen?

– Om vi ska generalisera så är det den äldre generationen inom praktiska yrken. Mest digitala är yngre tjänstemän. Men det finns undantag överallt, vi har flera äldre personer som är väldigt på när det gäller det digitala. Enligt Anna och Erika är det viktigt att påminna sig om att det ibland är de mest oväntade som vill testa nya grepp.
– Vi får se upp för våra egna fördomar. Alla måste få samma erbjudande från oss, vi måste nå ut. Det är många som blir glatt överraskad över vad som går att göra nu för tiden. Ta ett exempel. Kvittohanteringen i mobiltelefonen. Jag har haft kunder som kanske inte haft kvitton mer än till 70 procent. Nu fotar de kvitton så fort de handlar. De har 95 – 100 procent på inlämnade kvitton, säger Anna Hedin Göran.

Läs mer om Digital byrå

Kungälvs Redovisningsbyrå AB
Jobbar huvudsakligen med redovisning, löner, bokslut, revision och rådgivning
Anställda: 10 stycken
Kundföretag: Cirka 300 stycken
Funnits sedan: År 1993 i nuvarande ägandeform
Ingår i nätverket: LR Revision och Redovisning som har ett 60-tal lokalkontor i Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!