Så startades Fortnox egna gym – Box Fortnox

När det nybyggda Fortnoxhuset började fyllas på med Fortnoxare för lite mer än ett år sedan började ryktet gå att källaren i huset inte skulle vara möjlig att användas som ett parkeringshus under det kommande året.

Eget initiativ och kreativitet är något som kännetecknar medarbetarna på Fortnox. Så direkt när ryktet om en ledig källare i huset började sprida sig tog två medarbetare, Marcus och Ronny tag i saken och la fram en idé om ett gym i den tomma källaren.

-Då både Marcus och jag fastnat för Crossfit så var det ett enkelt val att vi skulle göra vår egen miniatyrbox. För hur coolt är inte det? En egen Crossfit Box på Fortnox! Berättar Ronny som är en av de som grundat Box Fortnox.

De började sedan skissa vidare på sin idé och la fram förslaget för resten av företaget som var mycket glada över möjligheten att kunna erbjuda medarbetarna chansen att träna på sin arbetsplats. När boxen stod klar i Fortnoxhuset anordnades det ett invigningspass med olika sponsorer så som Nocco och Northern Spirit. Sedan dess har det anordnats olika tävlingar, gästbesök av Martin Lidberg och idag finns det 6 olika medarbetare som är instruktörer och håller i olika typer av pass. Det finns även en intern hemsida där man kan se alla pass och anmäla sig.

Träningsglädje på arbetsplatsen

Att erbjuda träning på lunchen, innan eller efter arbetet är Fortnox mycket stolta över. Det bidrar till glädje och gemenskap bland medarbetarna och är ett lyckat framgångskoncept för hela företaget. Många medarbetare beskriver det som att mentaliteten för hälsa och välmående har spridit sig som en positiv glöd över hela företaget.

– Jag tycker även att boxen bygger sammanhållning på företaget då medarbetare från alla avdelningar i olika befattningar träffas och svettas tillsammans vilket enligt mig är ett av de bästa sätten att svetsa samman en grupp. Boxen har blivit lite som den nya kaffemaskinen med spontanmöten, berättar Marcus som är en av medarbetarna som grundat Box Fortnox.

I boxen erbjuds träningspass med övningar som alla kan utföra utefter egen förmåga och nivå. Instruktörerna berömmer de som deltar på passen och alla får möjligheten att känna sig inkluderade. I ett stort företag som Fortnox är det extremt viktigt att hitta olika vägar att kommunicera med varandra på. I Box Fortnox finns den möjligheten. Det ger det en enorm energi-boost, man blir piggare, gladare och presterar bättre i sitt arbete.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Bakom kulisserna med Team Nature

Bakom kulisserna med Team Försäkring

Fortnox poppar upp i din stad

Bakom kulisserna med Team Experience

Byråavdelningen finns för att hjälpa dig

Alla har vi varit små