Bokföring

Publicerad: 16 april 2024|Senast uppdaterad: 22 april 2024

“Vi behöver utrymme för att lära känna våra kunder på riktigt”

2023 års auktoriserade redovisningskonsult heter Sandra Böhmfeld. Hon har över 20 år i branschen, driver sedan 5 år tillbaka Actricia Ekonomibyrå AB och brinner för att tillsammans med sina kollegor hjälpa företagare att nå sina mål. Vilka de än är.

Sandra Böhmfeld på Actricia Ekonomibyrå utsågs nyligen till 2023 års auktoriserade redovisningskonsult på Srf dagen. En utmärkelse som går till förebilder i branschen, som tänker till kring konsultrollen, sitt ledarskap och inspirerar andra att jobba aktivt med förändring, innovation och utveckling.

– Det är häftigt att få ett erkännande för något man brinner och jobbar hårt för. Det är också ett kvitto på att det man levererar håller bra kvalitet. Att nomineringen dessutom kom från en kollega gjorde mig lite extra berörd, säger Sandra.

Tydlig digital målbild

När hon och delägarkollegan Ann-Sofie Bahlenberg helt tog över Actricia Ekonomibyrå i Göteborg för fem år sedan hade de en tydlig målbild. År 2022 skulle de vara 100 procent digitala och en byrå som kunder aktivt väljer att söka sig till.

– Genom att vända på perspektivet och fokusera på våra kunder, deras företag och mål med sitt företagande har vi kommit långt. Eftersom alla bolag är unika och strävar efter olika saker behöver vi utrymme i vardagen för att lära känna våra kunder på riktigt, säger Sandra.

Hon berättar att Actricia Ekonomibyrå var tidigt ute med det som brukar kallas moderna arbetssätt. Det vill säga att man drar fördel av smarta mjukvaror och automatiserade flöden, paketerar byråns erbjudande på ett tydligt sätt och sätter fasta priser på de olika tjänsterna. Ett arbetssätt som innebär att man kan jobba tajtare tillsammans med kunderna och fokusera på mer kvalificerad rådgivning. 

Steget före

Trots att de var tidigt ute på många sätt känner sig Sandra och kollegorna på Actricia Ekonomibyrå långt ifrån klara. De vill fortsätta utvecklas – och gärna i snabb takt. 

– Det är ju nu det börjar bli roligt på riktigt. Vi älskar närheten till våra kunder och det bästa som finns är att se när de når sina mål och vi får vara en del av det. Därför strävar vi alltid efter att ligga steget före både kunderna och branschen. 

För Actricia Ekonomibyrå är Fortnox Bokföring ett viktigt stöd i vardagen.

– Potentialen i att kunna koppla ihop bokföringen med skattekontot, bankkontot, olika försystem och andra smarta integrationer är enorm. Vi kan minimera tiden vi lägger på den löpande redovisningen och engagera oss i fler som tar sitt företagande seriöst. Därför vill vi helst bara använda digitala system som Fortnox, säger Sandra. 

Medarbetarna är en annan viktig faktor för att komma framåt och dit man vill. I dagsläget jobbar 10 redovisningskonsulter på kontoret i Göteborg.

– Vi vill bli fler och jobbar därför väldigt aktivt för att medarbetarna ska trivas och inspireras. Vi har stort fokus på hälsa och att göra roliga saker tillsammans. Att få den här utmärkelsen hoppas jag kan ha stor betydelse för oss som arbetsgivare och våra möjligheter att hitta nya, engagerade medarbetare, avslutar Sandra Böhmfeld.

Fotograf Harald Nilsson

Fortnox Byråpartner
Allt för redovisningskonsulten

Öppna dörren till effektivare samarbeten och nya affärer. Med Fortnox får du och din redovisningsbyrå en samlad överblick över dina kunder, uppdrag och allt som behöver göras.

Prenumerera
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.