För redovisningsbyrån

Publicerad: 28 augusti 2023

“Vi har fått större självförtroende”

Efter knappt ett år med AVN for Accountants har Nacka Konsulterna AB nischat sig, fått bättre självförtroende och blivit mer proaktiva.

Hösten 2021 hörde Anna-Karin och Anders Pettersson på Nacka Konsulterna branschexperten Shane Lukas föreläsa på mässan Ekonomi & Företag. De tyckte båda att det kändes som att han pratade om dem.

– Han träffade perfekt när han berättade om att vi jobbar för mycket och får ut för lite i förhållande till arbetet vi lägger ner, säger Anders.

“Man vet ju”

Anna-Karin och Anders har drivit företag tillsammans sedan tidigt 90-tal. Sedan 2005 är det redovisningsbyrån Nacka Konsulterna som gäller. Mycket jobb har det blivit. Långa arbetsdagar, stressiga vårar och korta somrar. Många är gångerna de har pratat om att de vill jobba mindre.

– Man vet ju att våren ofta är extremt överbelastad och vi har försökt sprida ut jobbet över året, men inte riktigt lyckats, berättar Anna-Karin.

I höstas gick de med i AVN for Accountants, som drivs av Shane Lukas och hans team.

– De vet vilka problem vi sitter med och har en metod för att göra något åt dem, säger Anders.

AVN består av 7 steg som man jobbar sig igenom med stöttning av en coach. Det första steget är att göra en nulägesanalys och skriva ner sina mål.

– Vi har ju aldrig prioriterat vårt eget företag. Men numera sätter vi av minst en kvart om dagen till att göra just det, säger Anders.

Jobbar parallellt med stegen

Anna-Karin berättar att de har jobbat parallellt med de olika stegen. De har till exempel börjat nischa sig mot lite större bolag med mer komplex moms- och skattehantering. På så sätt kommer kompetensen på byrån till sin rätt. Det har i sin tur lett till att de börjat jobba med synligheten på webben och i sociala medier, för att attrahera den sortens kunder.

De har också fått hjälp med att ta bättre betalt och identifiera extratjänster som de kan ta betalt för. Deras coach har även hjälpt dem att sätta gränser för vad som ingår i deras fasta priser – och inte.

“Ständigt pågående resa”

På frågan hur långt de har kommit svarar Anna-Karin att man nog inte ska se det som att man blir färdig. För när man jobbat igenom alla steg är det förmodligen dags att börja om.

– Det blir ingen jätteförändring här och nu. Det är mer som en ständigt pågående resa i små steg, säger hon.

Vad är det bästa med AVN hittills?

– De är väldigt bra på att boosta och tala om för oss hur viktiga vi är för våra kunder. De har fått oss att förstå att vi kan hjälpa våra kunder med så mycket mer än löpande redovisning. Det har gett oss större självförtroende och gjort oss mer proaktiva, avslutar Anders.

Läs mer om Byråboost och anmäl dig till här >