Vi vill vara en del av din framtid

header-background-top-layer.svg

Sedan 2001 har vi förenklat vardagen för tusentals småföretagare. Det hade vi inte kunnat göra utan engagemanget från alla fantastiska medarbetare. Hos oss är alla viktiga. Och vi vet att varje enskild medarbetares unika egenskaper är vår viktigaste resurs i vår strävan att fortsatt skapa framtiden för Sveriges småföretagare. Vi växer med våra framgångar och vi vill bli en del av din framtid. Tillsammans gör vi det möjligt.

Emblem för karriärföretag 2021

Fortnox blir karriärföretag 2022 - andra året i rad!

Sajten Karriärföretag listar varje år de 100 främsta arbetsgivarna i Sverige, och Fortnox är ett av dessa!
En gedigen urvalsprocess och ett juryarbete ligger bakom listan som fokuserar på karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga talanger i början av sin karriär.
Motivering:
”Fortnox växer i takt med deras framgångar och har utvecklat ett fantastiskt employer branding arbete. Här är medarbetarna i fokus och bara det att de har ett “Wellness Floor” tillägnat medarbetarna på företaget säger mycket om Fortnox som arbetsgivare. Karriärmöjligheterna är många och vi ser ett stort driv inom företaget. Vi kan tydligt se att Fortnox företagskultur är av bästa slag.”

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Pokal som illustrerar Talent Management Program

Talent Management Program

Vi genomför årligen ett internt ledarutvecklingsprogram för ledartalanger som vill växa och utvecklas in i nya roller.

Vårt Talent Management Program omfattar ledarskapets alla dimensioner och syftet är att skapa en långsiktig bas för den framtida ledarförsörjningen i det växande företaget.

Wellness Floor

Hos oss har friskvård en vidare innebörd än träning. Vi jobbar med ett helhetsperspektiv på välmående; fysiskt, socialt och mentalt. Att de tre dimensionerna hänger ihop - ja, det är vi övertygade om!

Vi har därför ett helt våningsplan avsatt för friskvårdsaktiviteter, vår “Wellness Floor”. Här hålls mängder av träningspass i gymmet, här finns rum för yoga och avslappning, massagemöjligheter, pingisbord och Playstation.

Person med hantlar som illustrerar Wellness Floor
Glödlampa, kugghjul och binära nummer som illustrerar 9th floor

9th floor

9th floor är ett innovationskoncept där utvecklare på Fortnox får möjlighet att avsätta tid för nya innovationer och idéer.

Målet är att flytta fram gränserna för vad kombinationen data och datorkapacitet kan skapa för nytta för Sveriges företagare och redovisningsbyråer. Här har några av våra mest innovativa idéer fötts.

Stapeldiagram som illustrerar personlig utveckling

Personlig utveckling

Att få möjlighet att utvecklas och känna engagemang med stimulerande arbetsuppgifter i en inspirerande arbetsmiljö är viktigt för oss.

Här finns goda möjligheter till intern rörlighet såväl horisontellt som vertikalt. Hos oss händer det mycket och allt är möjligt för den som vill.

En vattenkanna som vattnar en växt. Illustrerar det goda ledarskapet.

Det goda ledarskapet

Det goda ledarskapet är en viktig grundpelare. Vi arbetar med tydlig struktur för individuell uppföljning och utveckling mellan varje medarbetare och dess chef.

Vi arrangerar löpande olika chefsforum för dialog och samverkan. För oss är det närvarande ledarskapet viktigt, då det ger förutsättningar till motivation och engagemang hos medarbetarna.

Två händer som gör high five. Illustrerar gemensamma aktiviterer.

Gemensamma aktiviteter

Att stärka våra olika team och att mötas under informella former tycker vi är viktigt.

Vår företagsgemensamma Trivselgrupp ordnar regelbundet gemensamma aktiviteter, ofta kopplade till välgörande ändamål. Vad sägs om t.ex. after work, brännbollsmatch med grillning eller triathlon?

En soffa, en golvlampa och en växt. Illustrerar en riktigt skön miljö.

En riktigt skön miljö

Vi lägger stor vikt på att vår miljö ska vara inbjudande och kreativ.

Vi ska kunna jobba fokuserat och effektivt, men vi ska också enkelt kunna träffas och prata, skratta och utbyta ideer. Därför har vi utöver arbetsplatserna också rum som vårt vardagsrum, ljusgården, vårt kök, och en egen skybar. Och självklart har vi lagt mycket energi på att våra mötesrum ska ha en skön stil och vara inspirerande

Ett glas juice, en kopp kaffe och en fralla. Illustrerar Frukost & Frukostsnack.

Frukost & Frukostsnack

Varje fredagsmorgon samlas vi för att äta frukost tillsammans.

Varannan fredag är det också Frukostsnack, där vi informerar om vad som händer i bolaget. Det är ett viktigt forum för att dela och sprida kunskap - och det är också en viktig gemenskapsbyggare. (Vänta tills du är här och får höra med egna öron när taket lyfter sig runt halvnio-snåret på fredagsmorgonen…)

En jordglob som kramar sig själv. Illustrerar mångfald.

Mångfald

Hos oss är alla olika och vi är stolta över att ta tillvara på varje enskild individs unika egenskaper och kraft.

Med tydligt fokus på en öppen och positiv företagskultur skapar vi varje dag möjligheter för en jämställd miljö där mångfald bejakas. Oavsett om detta är ditt första jobb eller om du är en erfaren specialist inom ditt område, kan du vara med och göra skillnad.

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Fortnoxfolk

Träffa några av de unika, fantastiska och spännande människor som jobbar på Fortnox.

Fortnox Academy

Är du redo att ta del av en unik och spännande möjlighet tillsammans med oss?

Vi tror på att upptäcka och utveckla talangen i var och en av oss. Med Fortnox Academy erbjuder vi en unik chans att uppleva och utvecklas på Fortnox. Vårt mål är att hitta begåvade och passionerade blivande systemutvecklare som sin sista termin vill vara med och förändra en hel bransch.

Jag vill veta mer
En person visar något på sin laptop

Lediga jobbTyvärr finns det inga jobb här just nu.

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker nu dig, en nytänkande Product Designer som älskar nya utmaningar och som längtar efter att få utlopp för sin kreativitet. Tillsammans med dig vill vi ta fram nästa generations produkter och system för företagare i Sverige.

Tjänsten tillhör vårt affärsområde Entreprenören där du kommer vara en viktig pusselbit för att skapa en välkomnande, enkel och effektiv väg till att bli och vara kund hos Fortnox. Du kommer ansvara för att skapa skisser, wireframes, mockups och prototyper beroende på vart i processen teamet befinner sig. Som Product Designer kommer du också regelbundet utföra research i form av användartester och intervjuer samt värna om Fortnox varumärke och att kunden upplever alla delar i vårt erbjudande som “ett Fortnox”.

Vidare kommer du bland annat arbeta med att: 

 • Säkerställa löpande användartester och intervjuer med användare under utveckling av nya funktioner och tjänster.
 • Vara aktiv och bidra i gruppen av Product Designers på Fortnox med arbetet kring UX-principer, metoder och verktyg.
 • Analysera och säkerställa att tillgänglig användardata som samlas in kontinuerligt når utvecklingsteamet.
 • Skapa förståelse för hur en funktion som utvecklas/förvaltas hör ihop med Fortnox övriga funktionalitet, såväl i det egna teamet som i andra.

Om dig
För att trivas i rollen är du bekväm att arbeta i team och besitter en förmåga att se hur varje del och detalj hänger ihop, för att påverka den totala upplevelsen av vår tjänst. Du har troligtvis arbetat inom utveckling av digitala tjänster i några år och har kunskap om företagande samt erfarenhet av Fortnox produkter och tjänster. Vidare har du har goda kunskaper inom UI/UX och en naturlig fallenhet för färg, form och flöden.

För att du framgångsrikt ska kunna lösa de utmaningar som du och dina kollegor ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga. Du har inga problem med att vara vara varken självgående eller komma med nya initiativ. För att trivas i rollen bör du dessutom ha en prestigelös inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Joakim Henrixon, joakim.henrixon@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker nu en Product Manager till våra produkter Offert, Order och Fakturering. Som Product Manager blir du en nyckelspelare för produktområdets största produkt Fortnox Fakturering. I rollen som Product Manager är du en brygga mellan Fortnox utvecklingsavdelning och produktledning, där fokus ligger på produkten. Rollen innebär att du arbetar taktiskt och strategiskt med produkten för att säkerställa att den uppfyller de behov som finns ute på marknaden. Som Product Manager ansvarar du för att identifiera de problem som ska lösas samt vad som behöver göras för att möta ett visst behov.

I rollen ansvarar du för produktens roadmap, tar fram Business Case och säkerställer att produkten uppnår utlovade effekter i Business Casen. Du förväntas även hålla ett öga på konkurrenter samt vad som sker i omvärlden kring dina produkter. En viktig del i ansvaret är att vara tillgänglig och ge det stöd som behövs till både Product Owner som ansvar för utvecklingsteamen och Product Area Manager som ansvarar för produktområdets långsiktiga och övergripande utveckling och strategi.

Som Product Manager interagerar du med externa partners och har ett driv att leda och utveckla både andra personer och affärer.

Om dig 
För att trivas i rollen som Product Manager har du tidigare arbetat med produktutveckling, mjukvaruutveckling eller projektledning. Har du tidigare erfarenheter inom fakturering ser vi det som en fördel då störst fokus kommer ligga på den produkten. Du känner dig bekväm med att göra ekonomiska beräkningar och ta fram beslutsunderlag för initiativ som du sedan driver.

Vidare är du samarbetsvillig, duktig på att hantera förändringar och vågar stanna upp och förändra riktning om så behövs. Du kommer på sikt förväntas ta mer och mer ansvar över produkterna, för att därefter driva arbetet självständigt, men alltid med en Product Area Manager tillgänglig som bollplank.

Fortnox präglas av innovation, förändringsvilja och teamwork. För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Du har en god affärsmässighet, förstår branschen och trivs i att verka i en föränderlig miljö.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Victor Svangård, Victor.svangard@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker nu en Development Manager för några av våra lysande utvecklingsteam i Linköping!

Som Development Manager på Fortnox har du personalansvar för medarbetare i agila utvecklingsteam. Du fokuserar huvudsakligen på att formera, utveckla och stötta teamen både långsiktigt - med t.ex. kompetensförsörjning - men också kortsiktigt när plötsliga utmaningar uppstår.

I rollen arbetar du kontinuerligt med dina medarbetares personliga utveckling i form av bland annat planering och uppföljning av kompetensutveckling. Du har också en tydlig förståelse för teamens ansvarsområde och deras dagliga arbete. Vidare skapar du ett välfungerande och hållbart kontor tillsammans med vårt Workplace team.

Du kommer ha ett tätt samarbete med en Product Area Manager och en Product Manager, men även med övriga Development Managers inom affärsområdet för att säkerställa en fungerande helhet. Som ledare för teamen i Linköping jobbar du även aktivt med att skapa en vi-känsla med övriga delar av Fortnox som teamen kommer att samarbeta med.

Om dig
Som ledare inom utveckling hos oss är tidigare erfarenheter inom ledarskap ett måste, så du kan ge vägledning samt utmana och få dina medarbetare att växa. Du drivs av att utveckla människor och team, och har troligen ett par års erfarenhet av detta inom IT. Du har även förmågan att hålla ögonen på företagsmålen utan att tappa bort medarbetaren.

Har du en relevant akademisk universitets-/högskoleexamen, tillsammans med en förståelse för programvaruutveckling eller erfarenhet inom Fintech och vill hänga med på vår resa - sök tjänsten som Development Manager och bli en del av oss på Fortnox!

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Fredrik Axelsson Dahlén, fredrik.a.dahlen@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om Tjänsten
Vi söker nu en Qlik-utvecklare till vår ett av våra fantastiska utvecklingsteam. I rollen som Qlik-utvecklare kommer du tillsammans med ditt team ansvara för dataförsörjning och analyser inom hela Fortnox-koncernen. Du bygger upp både datamodeller och analyser av dessa på ett tydligt sätt för våra stakeholders. Vi använder Qlik-sense som verktyg för att visualisera analyser i vilket du bygger appar som kravställs från olika delar av organisationen.

Som utvecklare på Fortnox arbetar du med andra utvecklare, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. I ditt team driver ni tillsammans utvecklingen av teamets område och har stor frihet att kunna anpassa arbetssätt och tekniker efter vilka ni är och vad ni gör.

Om dig
För den här rollen ser vi att du har ett stort intresse för analyser och visualisering men även nyfikenhet i att bygga appar i en tydlig feedback loop med kravställare. Du behöver inte vara expert på alla detaljer inom analys i Qlik-sense men vi ser att du har god förmåga att snabbt förstå samband för att visualisera dessa på bästa sätt. Vidare har god förståelse för agil mjukvaruutveckling, antingen från relevant utbildning eller tidigare erfarenhet.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. Är du kreativ i arbetet och gärna tar egna initiativ till lösningar står vi bakom dig hela vägen. För att vi ska ligga i framkant inom området ser vi dessutom att du har förmågan att tänka i nya banor, har engagemanget att fullfölja men även modet att våga stanna upp och justera vid behov.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, henrik.edegard@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Marknadsplatsen är ett nytt spännande affärsområde inom Fortnox och vi söker nu någon som vill axla rollen som Development Manager för ett av våra lysande utvecklingsteam.

Som Development Manager coachar, inspirerar och utvecklar du ditt team. Du arbetar aktivt med att förankra Fortnox värderingar hos våra medarbetare, gör dem delaktiga i processer och på så vis följer upp och säkerställer att vi har välmående och fungerande team.

I rollen arbetar du kontinuerligt med dina medarbetares personliga utveckling i form av bland annat planering och uppföljning av kompetensutveckling. Utöver detta kommer du själv att arbeta operativt i teamet och givet det har du också en tydlig förståelse för teamens ansvarsområde och deras dagliga arbete.

Du kommer ha ett tätt samarbete med produktledningen men även med övriga Development Managers inom affärsområdet och inom Fortnox.

Du kommer att få chansen att vara med att bygga ett nytt affärsområde på Fortnox och därigenom hitta synergieffekter mellan olika produkter och team. Vi vågar säga att det kommer att bli väldigt kul och spännande!
 

Om dig
Du drivs av att utveckla människor, team och arbetssätt samtidigt som du uppskattar det operativa arbetet tillsammans med teamet och det strategiska arbetet tillsammans med teknik- och produktledning. Du har även förmågan att hålla ögonen på teamets och affärsområdets mål utan att tappa bort människan.

Vi söker en nyfiken och kommunikativ ledare med gedigen erfarenhet av produktutveckling. Har du en relevant akademisk universitets-/högskoleexamen, tillsammans med en förståelse för programvaruutveckling eller erfarenhet inom Fintech och vill hänga med på vår resa - sök tjänsten som Development Manager och bli en del av oss på Fortnox!

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Pär Stigenberg, par.stigenberg@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Support är vår avdelning som supporterar och digitaliserar en stor del av Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer i de program och tjänster som Fortnox erbjuder. Som Supportmedarbetare hos oss kommer du inspirera och hjälpa våra kunder att optimera sitt företagande genom våra produkter. Du kommer svara på frågor som rör bokföring och löpande redovisning. Kommunikationen sker via telefon, chatt och mail.

Du ingår i ett målfokuserat team med kunden som första prioritet. Utvecklingstakten på Fortnox är snabb och som medarbetare hos oss får du lära dig nya saker varje dag och driva digitaliseringen framåt inom branschen.

Om dig 
Vi letar efter dig som vill investera din tid i ett bolag som ger dig möjligheter att växa som person. För att trivas i rollen tror vi att du är en lyhörd lagspelare som sätter kunden främst och bekvämt kan växla i kundkontakt via telefon, chatt och mail. Du är uppfinningsrik och gillar förändring, något som ständigt är aktuellt här på Fortnox.

Vi söker dig med utbildning eller erfarenhet inom kundkontakt och service, bokföring, ekonomi eller försäljning. Framförallt är du intresserad av, och blir motiverad av att hjälpa andra människor.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Tobias Strandh, tobias.strandh@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Teknisk support är vår avdelning som supporterar våra kunder inom konvertering till Fortnox system, API-lösningar samt ansvarar för second line support för dessa. I den här rollen fokuserar du på att hjälpa våra kunder byta till Fortnox system, från början till slut. Här säkerställer du att kundens övergång till att använda Fortnox produkter blir så smidig och enkel som möjligt, samt ansvarar för att kvalitetssäkra att all data importeras korrekt och är fullständig.

Vidare behandlar du ärenden som kommer in via vårt ärendehanteringssystem och löser eventuella tekniska konflikter som kan uppstå i importen. Du hittar en god balans i den tekniska hanteringen och dialogen med kunden tills ärendet är löst.

Om dig 
För den här rollen ser vi att du är du kommunikativ, noggrann, lyhörd och serviceinriktad. Du brinner för att hjälpa andra, har god datorvana och lockas av att få arbeta med teknisk problemlösning. Vi ser även att du är uppfinningsrik och gillar förändring, något som ständigt är aktuellt här på Fortnox.

Har du tidigare erfarenheter eller kunskap inom ekonomi, kundservice eller har arbetat med CRM-system är det meriterande.

Om Fortnox
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor kring tjänsten kontakta Marcus Thuresson, Marcus.thuresson@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker dig som brinner för att vara med och utveckla nya smarta produkter för Sveriges företagare. Med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring tar vi nya kliv mot vår vision: Att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Som Developer på Fortnox kommer du arbeta med att ta fram produkter och tjänster som utgör en stor del av den marknadsplats som Fortnox erbjuder sina kunder och integratörer. Marknadsplatsen med App Market och utvecklarportalen möjliggör att partners, kunder och utvecklare kan bidra med sin funktionalitet i form av appar för att bredda det tjänsteutbud som Fortnox erbjuder. 

I ditt team driver ni tillsammans utvecklingen av teamets produktområde, och i rollen som Developer kommer du arbeta med förbättringar, buggrättning och kodgranskning samt skriva tester och dokumentera kvalitativa och hållbara lösningar.

Om dig 
För att trivas i rollen har du erfarenhet av något modernt utvecklingsspråk och kunskap om agila arbetsmetoder. Du har ett brinnande intresse för att lära dig nya saker och är bekväm att arbeta i såväl backend som frontend.

Som person är du en lagspelare som trivs att arbeta i en föränderlig miljö tillsammans med initiativrika och nyfikna kollegor. Vidare gillar du att dela med dig av dina kunskaper och tycker det låter spännande att få vara med och bidra till vår vision. Du är positiv och ser möjligheter i hur vi med vårt erbjudande kan förändra vardagen för våra integratörer och kunder.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Erik Stenberg, erik.stenberg@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Can´t wait for that wow feeling?

We believe in a society shaped by successful companies where entrepreneurship and common good go hand in hand. To be a part of Fortnox is to be a part of constant change - change where you decide how far you will reach. Our main focus is to give you the right conditions to live your passion, together with all of us. Where you come from is not relevant - it is where you are going that interests us. Yesterday we could not dream of the Fortnox that exists today, now we need you to help us shape who we are tomorrow.

Do you feel those goosebumps as well?

What you’ll do
We are now looking for you who likes the idea of being involved in developing new smart products for Sweden's entrepreneurs. With your knowledge and desire for continuous improvement, we take new steps towards our vision: To create a prosperous society shaped by successful companies.

Due to the fact that Fortnox today has hundreds of thousands of companies on our platform, we can, with help of insights from data and users, create many opportunities to build the financial products and services of the future, in one of Sweden’s most promising fintech companies.

As a Developer at Fortnox, you work with other Developers, Product Owners and Test Engineers who are passionate about developing innovative solutions. In the role, you are part of a smaller team that takes great responsibility for the design and usability of the solution where you have the opportunity to develop throughout the whole tech stack. Together with your team you take the development of your product area to the next level and have great freedom to adapt working methods and technologies to who you are and what you do.

We are working in an agile way and we believe in self-organizing teams. We work with modern technologies, everything from React in the frontend to RxJava in the backend. Our micro-service architecture is based on Kafka, Docker and Kubernetes.

Who you are
We would like you to have a couple of years of experience in development in Java, Javascript, TypeScript and maybe some other languages, but most importantly that you are passionate about programming and want to create real wow-feeling solutions for our users. If you are interested in and have tested functional programming and reactive extensions, you will like our development stack which is light weight and uses our own java framework.

In this role, you will be an invaluable part of our fantastic development team at Fortnox. We want you to be interested in developing working methods, like to share your knowledge and think that it sounds exciting to be involved and work towards our vision.

What's in it for you?
Among other cool things:
● Workplace flexibility - you are more than welcome to our offices in Växjö or Malmö. And of course there is flexibility to work from home!
● Work-life balance is very important to us!
● Exciting career opportunities in a fast scaling company
● Hackathon weeks and opportunities for all Developers to set aside time for new innovations, ideas and skill development

We are Fortnox
Fortnox is an enterprise platform that connects people, businesses and organizations. We help businesses start, grow and develop. With smart technology solutions and services, and the ability to connect them with hundreds of external partners, we are an enterprise hub for Sweden. Our vision is to create a prosperous society built by successful businesses.

Fortnox was founded in 2001 and is headquartered in Växjö. The company’s shares are listed on NGM Nordic SME. For more information, visit www.fortnox.se

Good to know
Start: As soon as possible
Employment: Full time
Workplace: Växjö or Malmö
Deadline for application: Selection and interviews are ongoing

If you have any questions about this position, contact:
Anders Gleisner for Malmö, Anders.gleisner@fortnox.se
Marie Lindblad for Växjö, Marie.lindblad@fortnox.se

We look forward reading your application!


Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker nu en Product Owner till produktområdet Infrastruktur. Detta är en roll för dig som trivs bäst mellan tekniken och användarna där du skapar de bästa förutsättningarna för produktutvecklingen. I rollen som Product Owner ingår du i ett team som utvecklar Fortnox front-end ramverk och designsystem för att skapa en fantastisk upplevelse för våra utvecklingsteam. Du har en nyckelroll i att planera ditt teams roadmap utifrån Fortnox övergripande strategi samt för att skapa förståelse för processer genom att bl.a. bryta ner dessa till kravspecifikationer och user stories.

I rollen samarbetar du tätt med både Product Manager och utvecklingsteamet men även med andra Product Owners, kravställare och Product Designers för att säkerställa en fungerande helhet mot olika produkter och lösningar. Du håller dig uppdaterad inom produktens område och har som ambition att ligga i framkant. Som Product Owner är du även den i teamet som har mest kontakt med användare och externa intressenter för att exempelvis ta emot feedback för funktioner som är i pilot-fas. Vidare ser vi att du är lyhörd för sådant som kan skapa kundvärde och har en positiv inverkan för teamet samt är en viktig ambassadör, både för teamet och produkten.

Om dig 
För den här rollen ser vi dig som har kunskap och förståelse för agil produktutveckling med förmåga att översätta affärskrav till en nivå som är tydlig och lättförståelig för ett utvecklingsteam. Du säkerställer att ni som team prioriterar rätt samt att ni har en vision om hur produkten ska utvecklas och du trivs bäst mellan användare och tekniken. Och självklart gillar du design och att innovera inom området!

Vi ser att du naturligt och med enkelhet samarbetar med andra och har förmågan att tänka i nya banor. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Vi ser att du är van vid att kommunicera och visualisera, arbetar strukturerat och noggrant samt omfamnar ett lösningsorienterat arbetssätt.

Har du tidigare haft roller såsom produktägare, kravanalytiker, projektledare eller teamleader ser vi det som extra positivt.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Ronny Gunnarsson, Ronny.Gunnarsson@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker en Support Financial Assistant som primärt kommer arbeta med våra kunders ekonomiska flöden och se till att de fungerar felfritt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i denna roll innebär handläggning av dagliga in- och utbetalningar samt hantering av ärendena relaterade till de ekonomiska flödena.

Du kommer arbeta nära våra användare och gäldenärer, men också vår supportfunktion där du är delaktig i projekt och förändringsarbete i syfte att effektivisera våra arbetsprocesser.

Om dig 
För att trivas i rollen har du en grundläggande förståelse för ekonomiska flöden och företagsekonomi samt erfarenhet av ekonomi, redovisning och administration.

Du kommer ingå i en medelstor arbetsgrupp där samarbete och kommunikation är avgörande för att lyckas i arbetet. Därför ser vi att du är van vid nära samarbete med kollegor samt har en god kommunikativ förmåga. Vidare är du van att arbeta i högt tempo, och har förmågan att jobba strukturerat och organiserat mot tydliga deadlines.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Anna Palmö, Anna.Palmo@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker nu en Development Manager för några av våra lysande utvecklingsteam!

Som Development Manager på Fortnox har du personalansvar för medarbetare i de agila utvecklingsteamen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att formera, utveckla och stötta teamen både långsiktigt - med t.ex. kompetensförsörjning - men också kortsiktigt när plötsliga utmaningar uppstår.

I rollen arbetar du kontinuerligt med dina medarbetares personliga utveckling i form av bland annat planering och uppföljning av kompetensutveckling. Du har också en tydlig förståelse för teamens ansvarsområde och deras dagliga arbete.

Du kommer ha ett tätt samarbete med en Product Area Manager och en Product Manager, men även med övriga Development Managers inom affärsområdet för att säkerställa en fungerande helhet.

Om dig 
Som ledare inom utveckling hos oss är tidigare erfarenheter inom ledarskap ett måste, så du kan ge vägledning samt utmana och få dina medarbetare att växa. Du drivs av att utveckla människor och team, och har troligen ett par års erfarenhet av detta inom IT. Du har även förmågan att hålla ögonen på företagsmålen utan att tappa bort människan.

Har du en relevant akademisk universitets-/högskoleexamen, tillsammans med en förståelse för programvaruutveckling eller erfarenhet inom Fintech och vill hänga med på vår resa - sök tjänsten som Development Manager och bli en del av oss på Fortnox!

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Magdalena Hallbrandt, magdalena.hallbrandt@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Vi söker nu en Product Area Manager till Fortnox och affärsområdet Pengar. I rollen som Product Area Manager kommer du att ha det operativa ansvaret för affären och produktutvecklingen av Fortnox finansiella erbjudande. Du förväntas förstå användaren - företagarens behov, de tekniska förutsättningarna och utmaningar som fintech-branschen skapar samt innovera i gränslandet där emellan.

Rollen kräver djup förståelse för betalningar och krediter, vår omvärld och våra användare. Du kommer att interagera med externa partners och driva samt utveckla både ditt team och affärer. Du kommer leda ett produktteam där du tillsammans med utvecklare bygger affären och produktvisionen för affärsområdet Pengar.

Med anledning av att Fortnox idag har hundratusentals företag i plattformen kan vi, med hjälp av djupa insikter från data och användare, skapa alla möjligheter att bygga framtidens finansiella produkter och tjänster i ett av Sveriges mest lovande fintech bolag.

Om dig 
För att passa i den här rollen tror vi att du har bred erfarenhet inom fintech och produktutveckling av finansiella tjänster. Har du tidigare erfarenhet av betalningar, krediter samt produktutveckling i ett reglerat bolag är det ett plus. Du har också arbetat med produktutveckling på strategisk och taktisk nivå och är van vid att ta fram business case och beslutsunderlag på ett datadrivet sätt.

Fortnox präglas av innovation, förändringsvilja och teamwork. För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Du är van att arbeta strukturerat och drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål.

Om Fortnox 
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö, Malmö eller Stockholm
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta David Dahlgren, David.Dahlgren@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon. 

Pirrar det i magen på dig med?

Om tjänsten
Som Sales Agent hos oss på Fortnox arbetar du med att förstå och identifiera behov hos nya och befintliga användare av Fortnox program och hjälpa dem till ett framgångsrikt företagande.

Du kommer självständigt och strukturerat skapa och utveckla affären med små och medelstora företag. Du bearbetar nya kunder och leads för att nå våra gemensamma tillväxtmål samt arbetar med att fler företagare ska lära känna och förstå fördelarna med våra smarta lösningar och hjälpa dem komma igång. I rollen arbetar du med både inkommande och utgående samtal, chatt och mail för att analysera kundens behov med engagemang och professionell framtoning.

Som Sales Agent ingår du i ett team som stöttar och hjälper varandra och där kunskaps- och erfarenhetsutbyte är viktiga delar för att skapa resultat och nå uppsatta mål, både individuellt och för teamet.

Om dig 
Du har troligtvis en försäljnings-, ekonomisk eller finansiell bakgrund. Oavsett har du en naturlig fallenhet för försäljning och kundrelationer och har en vilja att ständigt utvecklas inom området. Vi ser gärna att du har utbildning eller motsvarande erfarenhet inom redovisningsbranschen, men det är inget krav.

Vi ser även att: 

 • Du har god förmåga att göra dig förstådd inom både tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • Du driver affären framåt, utvecklar den och skapar värde för våra kunder och för Fortnox
 • Du kan arbeta flexibelt och utveckla ditt arbetssätt. På Fortnox utvecklas vi hela tiden och du behöver vara beredd på att tänka om och tänka nytt på ett prestigelöst sätt
 • Du drivs av att samarbeta och dina kollegor i teamet och på Fortnox är en självklar del av ditt arbete. Du informerar om viktiga saker, delar med dig av erfarenheter och deltar i projekt

Om Fortnox
Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Daniel Bojcevski, daniel.bojcevski@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Can´t wait for that wow feeling?

We believe in a society shaped by successful companies where entrepreneurship and common good go hand in hand. To be a part of Fortnox is to be a part of constant change - change where you decide how far you will reach. Our main focus is to give you the right conditions to live your passion, together with all of us. Where you come from is not relevant - it is where you are going that interests us. Yesterday we could not dream of the Fortnox that exists today, now we need you to help us shape who we are tomorrow.

Do you feel those goosebumps as well?

The mission towards our vision
We offer a chance to be a part of a new team that will be focused on finding creative solutions for the next generation fortnox.se. Our webb is the center of our business and you will be the one taking our ideas into wow-feeling solutions. You will have an opportunity to work both with a back-end and front-end focus and various API:s. Our team feeling is based on trust and we will bring all bright and clever ideas to the table with state-of-the art technology.

And it’s with state of the art technology we build public, pixel perfect websites. We have chosen Storyblok as our headless CMS and since our ambition is high in terms of appearance and function we adapt to what we believe will result in real wow-feeling solutions. We would love to dive into all the details with you if this peaked your interest!

Who are you?
First of all, we know that there are no superheroes who are excellent at everything. Which is why we would love it if you have some of these characteristics:

 • A passion for programming
 • Curious for your team and colleagues
 • Creative mind set for new innovative solutions
 • Everything is built on trust
 • Clever and humble in your approach
 • Teamplayer with the heart at the right place
 • Ability to see the full potential and process
 • Customer focused 

What's in it for you?
Among other cool things:

 • Workplace flexibility - you are more than welcome to our office in Växjö, Linköping, Malmö or Stockholm. And of course there is flexibility to work from home!
 • Work-life balance is very important to us!
 • Exciting career opportunities in a fast scaling company
 • Hackaton weeks and opportunities for all Developers to set aside time for new innovations, ideas and skill development

    We are Fortnox
    Fortnox is an enterprise platform that connects people, businesses and organizations. We help businesses start, grow and develop. With smart technology solutions and services, and the ability to connect them with hundreds of external partners, we are an enterprise hub for Sweden. Our vision is to create a prosperous society built by successful businesses.

    Fortnox was founded in 2001 and is headquartered in Växjö. The company’s shares are listed on NGM Nordic SME. For more information, visit www.fortnox.se

    Good to know
    Start: As soon as possible
    Employment: Full time
    Workplace: Växjö, Malmö, Linköping or Stockholm
    Deadline for application: Selection and interviews are ongoing 

    If you have any questions about this position, contact Ronny Gunnarsson, ronny.gunnarsson@fortnox.se

    We look forward reading your application!

    Länk kopierad!
    Kopiera länk

    Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

    Pirrar det i magen på dig med?

    Om tjänsten
    Nu söker vi dig som vill vara med att vidareutveckla och underhålla Fortnox egna java-ramverk Reactive Wizard och även vissa centrala tjänster i vår företagsplattform.

    Du kommer primärt arbeta med att hålla vårt java-ramverk uppdaterat och modernt, implementera nya funktioner samt medverka i workshops för att såväl utbilda nya Developers som vidareutbilda befintliga. Du kommer även supportera och vara behjälplig i vårt ramverk via olika interna kanaler.

    Du och teamet har också ansvar för ett antal centrala plattformstjänster i vår företagsplattform. Här arbetar ni tillsammans med Developers från hela bolaget för att identifiera behov av nya funktioner.

    Om dig 
    Vi ser att du har några års erfarenhet inom javautveckling och kunskap om agila arbetsmetoder. Har du arbetat med ramverk, distribuerade system eller har erfarenhet av reaktiv programmering sedan tidigare ser vi det som extra positivt. 

    I den här rollen kommer du vara en ovärderlig del av våra fantastiska utvecklingsteam på Fortnox. Vi ser gärna att du är intresserad av att utveckla arbetsmetoder, gillar att dela med dig av dina kunskaper och tycker att det låter spännande att få vara med och bidra till vår vision.

    Om Fortnox 
    Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

    Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

    Bra att veta
    Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
    Arbetstid: Heltid
    Arbetsort: Växjö
    Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

    För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, Henrik.Edegard@fortnox.se

    Välkommen med din ansökan!

    Länk kopierad!
    Kopiera länk

    Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

    Pirrar det i magen på dig med?

    Om tjänsten
    Vi söker dig som skiner upp av tanken att få vara med och utveckla nya smarta produkter för Sveriges företagare. Med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring tar vi nya kliv mot vår vision: Att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag. 

    Som Software Developer på Fortnox arbetar du med andra Developers, Product Owners och Test Engineers som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett team med stort ansvar och kommer arbeta med de kärnprodukter som är viktigast inom Fortnox programsvit. I ditt team arbetar ni tillsammans med nyutveckling av smarta lösningar som ska såväl förenkla som automatisera arbetet för Fortnox kunder.

    Om dig 
    Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av något modernt utvecklingsspråk och kunskap om agila arbetsmetoder, men framför allt tycker du det är riktigt kul med utveckling och vill skapa bra upplevelser för våra användare. 

    Vidare är du en initiativrik lagspelare som sätter laget före jaget. Du är nyfiken och frågvis och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter, i och utanför teamet.

    Om du arbetat med teknologier som Redux eller Go så är detta ett plus i kanten.

    Om Fortnox 
    Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

    Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

    Bra att veta
    Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
    Arbetstid: Heltid
    Arbetsort: Växjö
    Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

    För frågor om tjänsten, kontakta Jonas Saha, Jonas.Saha@fortnox.se

    Välkommen med din ansökan!

    Länk kopierad!
    Kopiera länk

    Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

    Pirrar det i magen på dig med?

    Om tjänsten
    I rollen som Site Reliability Engineer ansvarar du för våra olika molnplattformar som Azure, AWS eller GCP. Du har ett operativt ansvar för drift och underhåll och säkerställer att våra tjänster fungerar optimalt.

    Fortnox olika molnplattformar har oftast ursprung från ett förvärv och vid behov behöver vi därför din hjälp att konsolidera dessa plattformar - kanske ska två AWS-instanser slås ihop till en, eller en mindre instans migreras in till vårt privata moln?

    Du samarbetar tätt med våra duktiga utvecklare och dev/ops-engineers, bland annat med att säkerställa goda deployment-flöden. Ett nära samarbete kommer även ske med våra Cyber Security Specialists där ni säkerställer en hög säkerhet i våra molnplattformar för att minimera risker för intrång och andra attacker eller hot.

    Om dig 
    För att trivas i rollen gillar du att testa nya lösningar för att hela tiden förbättra och optimera, och på så vis håller du dig uppdaterad på de senare tekniktrenderna. Du är social, nyfiken och engagerad, och vill arbeta och utvecklas i ett superteam som är lika passionerade som du är, där ni verkligen älskar det ni gör. 

    Rollen som Site Reliability Engineer innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en bra samarbetsförmåga, men även kunna arbeta självständigt i många av de dagliga arbetsuppgifter som förekommer.

    Om Fortnox 
    Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

    Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

    Bra att veta
    Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
    Arbetstid: Heltid
    Arbetsort: Växjö
    Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

    För frågor om tjänsten, kontakta Peter Hall, peter.hall@fortnox.se

    Välkommen med din ansökan!

    Länk kopierad!
    Kopiera länk

    Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

    Pirrar det i magen på dig med?

    Om tjänsten
    I vår satsning inom BI/Analytics behöver vi stärka upp med två Data Engineers som kan bistå med kunskap och erfarenheter på en ny resa inom Fortnox. Detta är en unik möjlighet att använda din passion för att utveckla, påverka och förändra en av de mest centrala verksamhetsområdena på Fortnox.

    Vi är i början av vår resa att skapa ett centralt datalager som kommer samla information från över hundra olika datakällor. Du får möjligheten att vara med från starten av resan som t.ex. innefattar beslut om vilken/vilka plattformar vi kommer använda. I detta arbetet lägger vi stor vikt vid informationssäkerhet, vilket vi tror att du ser som en naturlig del i arbetet.

    Vad kommer du att arbeta med?

    • Skapa och vidareutveckla ett centralt datalager med tillhörande dataflöden
    • Kvalitetssäkra data som kommer till systemet via tex Kafka-events eller andra flöden
    • Bidra till att säkerhetsklassificera vår data
    • Sprida kunskap om vårt datalager till andra utvecklare
    • Skapa lösningar för att kunna leverera data till stakeholders i organisationen
    • Löpande analysarbete för att verifiera att data är korrekt från datakällorna
    • Delta i förstudier för att säkerställa att teamet levererar det som efterfrågas

    Tillsammans med dina kollegor kommer att arbeta i en modern teknikstack. Vi använder mestadels Java i backend, men även tex Python. Våra mikrotjänster driftsätts i Kubernetes och använder PostgreSQL som databasmotor. 

    Om dig 
    För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en stor passion för programmering, data och bred erfarenhet av systemutveckling. Det är meriterande om du arbetat med Java, Python, Kubernetes eller liknande roller där data varit centralt, tex DBA. Vi ser också att du har en analytisk förmåga och erfarenhet av hur data hanteras och visualiseras (i  ex. QlikSense) samt av data-warehouse/data-lakes. 

    Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett agilt team, men även som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Du kommer exempelvis samarbeta med många olika stakeholders för att kunna ta beslut utifrån verksamhetens behov. Vi tror även att du har vilja att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. 

    Vi värderar personliga egenskaper högt, och för att passa in i rollen ser vi att du har: 

    • Samarbetsförmåga. Vi sätter teamets prestation framför individens
    • Förmåga att se helheten i det vi arbetar med, både tekniskt, arkitekturellt och ur kundens synvinkel
    • Nyfikenhet, motivation och en vilja att ta dig an utmaningar och lösa problem
    • Drivkraft - vi vill att du själv tar för dig och bidrar till den bästa lösningen för våra behov

    Om Fortnox 
    Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

    Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

    Bra att veta
    Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
    Arbetstid: Heltid
    Arbetsort: Växjö/Malmö/Linköping 
    Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 
    Vi undanber oss kontakt av rekryteringsfirmor. 

    För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, henrik.edegard@fortnox.se

    Välkommen med din ansökan!

    Länk kopierad!
    Kopiera länk

    Vi tror på ett samhälle format av framgångsrika företag där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att vara en del av Fortnox är att vara en del av en ständig förändring - en förändring där du själv bestämmer hur långt du vill nå. Vårt största fokus är att ge dig rätt förutsättningar att få leva din passion tillsammans med oss. Var du kommer ifrån är inte relevant - det är vart du är på väg som är intressant för oss. Precis som vi igår inte kunde drömma om det Fortnox som finns idag, så kan du vara med och forma vilka vi är imorgon.

    Pirrar det i magen på dig med?

    Om tjänsten
    Vi söker nu en Database Engineer till vårt centrala IT-team. I rollen som Database Engineer kommer du ansvara för att säkerställa leverans av vår tjänst till våra kunder. Samtidigt kommer du att få möjligheten att vara kreativ i utveckling och hantering av de tjänster som används för att leverera Fortnox driftplattform. I rollen kommer du:

    • Samarbeta med befintlig Database Engineer i design och administration av databasmiljö
    • Arbeta med kodgranskning och kapacitetsplanering
    • Arbeta kontinuerligt med IT-säkerhet
    • Stödja och bidra teammedlemmar med support, kunskap och härlig gemenskap

    Fortnox drift-team har det övergripande ansvaret för Fortnox driftplattform där alla våra tjänster körs. Vi har en mycket hög ambitionsnivå, något som krävs för att matcha vår snabba tillväxt. Vi är ett effektivt team med många olika kompletterande personligheter, där alla lär av och hjälper varandra.

    Om dig 
    För att passa i den här rollen tror vi att du har erfarenhet av databasadministration och uppsättning av främst PostgreSQL. Har du erfarenhet av  andra databaser är det meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av felsökning och av att lösa databasintegritetsfrågor, prestandaproblem, blockering, anslutningsproblem och säkerhetsfrågor. Du har stor kunskap om säkerhetskopior och backuphantering. Vidare har du erfarenhet av att upptäcka och felsöka databasserver problem, relaterade till CPU, minne, I / O, diskutrymme och andra resurser. Det är meriterande om du har erfarenhet av Kubernetes och Ansible, övervakning via Prometheus, tidsseriedatabaser som InfluxDB, objektlagring (S3) samt datalagring, IOPS och latency. Vi ser också att du har:

    • erfarenhet av prestanda- och query-optimering.
    • kunskap av index, indexförvaltning, integritetskontroller, konfiguration, patchning.
    • förmåga att skriva och felsöka SQL kod och design (lagrade PROC, funktioner, tabeller, vyer, triggers, index, begränsningar).
    • erfarenhet av Linux
    • erfarenhet av att jobba kodbaserat med git, pull requests, automation

    För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Du är van att arbeta strukturerat och drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål.

    Om Fortnox 
    Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

    Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

    Bra att veta
    Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
    Arbetstid: Heltid
    Arbetsort: Växjö 
    Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

    För frågor om tjänsten, kontakta Peter Hall, peter.hall@fortnox.se

    Välkommen med din ansökan!

    Länk kopierad!
    Kopiera länk

    Inget jobb som passar just nu?

    Håll kontakten med oss och få e-post så fort vi lägger ut tjänster inom områden du är intresserad av.

    Connect

    Vad händer när du skickat in din ansökan?

    1

    Du skickar in en ansökan

    När du skickat din ansökan till oss kommer vi att ta hand om resten, du kan lugnt luta dig tillbaka och vänta på återkoppling från oss.

    2

    Vi återkopplar till dig

    Vi läser igenom varje ansökan vi får in till oss. Vi gör ett urval och återkopplar till dig oavsett om vi vill träffa dig på intervju eller om det inte riktigt räckte hela vägen just denna gången.

    3

    Vi träffas

    Om du är en av dem vi vill träffa för ett samtal så kommer vi kontakta dig för att boka tid och ge dig mer information inför samtalet. Du kommer få träffa en eller två personer från Fortnox.

    Flytta närmre ditt drömjobb

    Växjö

    Det här finns att göra i Växjö när du inte är på jobbet.

    Upplevelseguide
    Teleborgs Slott, Växjö

    Malmö

    Det här finns att göra i Malmö när du inte är på jobbet.

    Upplevelseguide
    Stortorget, Malmö