Vi vill vara en del av din framtid

header-background-top-layer.svg

Sedan 2001 har vi förenklat vardagen för tusentals småföretagare. Det hade vi inte kunnat göra utan engagemanget från alla fantastiska medarbetare. Hos oss är alla viktiga. Och vi vet att varje enskild medarbetares unika egenskaper är vår viktigaste resurs i vår strävan att fortsatt skapa framtiden för Sveriges småföretagare. Vi växer med våra framgångar och vi vill bli en del av din framtid. Tillsammans gör vi det möjligt.

Emblem för karriärföretag 2021

Fortnox har fått utmärkelsen Karriärföretag 2021

Sajten Karriärföretag listar varje år de 100 främsta arbetsgivarna i Sverige, och Fortnox är ett av dessa!
En gedigen urvalsprocess och ett juryarbete ligger bakom listan som fokuserar på karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga talanger i början av sin karriär.
Motiveringen lyder:
”Fortnox är en familjär arbetsgivare där medarbetarna är deras viktigaste tillgång. Med goda utvecklingsmöjligheter är man garanterad en trygg arbetsplats. De utför även ett lyckat employer branding-arbete som får vem som helst att vilja arbeta med Fortnox. De levererar genomtänkt storytelling som lätt fångar ens intresse och vi kan tydligt se att Fortnox företagskultur är av bästa slag. Bra jobbat! Karriärföretagen utser härmed Fortnox till ett av Sveriges Karriärföretag 2021.”

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Pokal som illustrerar Talent Management Program

Talent Management Program

Vi genomför årligen ett internt ledarutvecklingsprogram för ledartalanger som vill växa och utvecklas in i nya roller.

Vårt Talent Management Program omfattar ledarskapets alla dimensioner och syftet är att skapa en långsiktig bas för den framtida ledarförsörjningen i det växande företaget.

Wellness Floor

Hos oss har friskvård en vidare innebörd än träning. Vi jobbar med ett helhetsperspektiv på välmående; fysiskt, socialt och mentalt. Att de tre dimensionerna hänger ihop - ja, det är vi övertygade om!

Vi har därför ett helt våningsplan avsatt för friskvårdsaktiviteter, vår “Wellness Floor”. Här hålls mängder av träningspass i gymmet, här finns rum för yoga och avslappning, massagemöjligheter, pingisbord och Playstation.

Person med hantlar som illustrerar Wellness Floor
Glödlampa, kugghjul och binära nummer som illustrerar 9th floor

9th floor

9th floor är ett innovationskoncept där utvecklare på Fortnox får möjlighet att avsätta tid för nya innovationer och idéer.

Målet är att flytta fram gränserna för vad kombinationen data och datorkapacitet kan skapa för nytta för Sveriges företagare och redovisningsbyråer. Här har några av våra mest innovativa idéer fötts.

Stapeldiagram som illustrerar personlig utveckling

Personlig utveckling

Att få möjlighet att utvecklas och känna engagemang med stimulerande arbetsuppgifter i en inspirerande arbetsmiljö är viktigt för oss.

Här finns goda möjligheter till intern rörlighet såväl horisontellt som vertikalt. Hos oss händer det mycket och allt är möjligt för den som vill.

En vattenkanna som vattnar en växt. Illustrerar det goda ledarskapet.

Det goda ledarskapet

Det goda ledarskapet är en viktig grundpelare. Vi arbetar med tydlig struktur för individuell uppföljning och utveckling mellan varje medarbetare och dess chef.

Vi arrangerar löpande olika chefsforum för dialog och samverkan. För oss är det närvarande ledarskapet viktigt, då det ger förutsättningar till motivation och engagemang hos medarbetarna.

Två händer som gör high five. Illustrerar gemensamma aktiviterer.

Gemensamma aktiviteter

Att stärka våra olika team och att mötas under informella former tycker vi är viktigt.

Vår företagsgemensamma Trivselgrupp ordnar regelbundet gemensamma aktiviteter, ofta kopplade till välgörande ändamål. Vad sägs om t.ex. after work, brännbollsmatch med grillning eller triathlon?

En soffa, en golvlampa och en växt. Illustrerar en riktigt skön miljö.

En riktigt skön miljö

Vi lägger stor vikt på att vår miljö ska vara inbjudande och kreativ.

Vi ska kunna jobba fokuserat och effektivt, men vi ska också enkelt kunna träffas och prata, skratta och utbyta ideer. Därför har vi utöver arbetsplatserna också rum som vårt vardagsrum, ljusgården, vårt kök, och en egen skybar. Och självklart har vi lagt mycket energi på att våra mötesrum ska ha en skön stil och vara inspirerande

Ett glas juice, en kopp kaffe och en fralla. Illustrerar Frukost & Frukostsnack.

Frukost & Frukostsnack

Varje fredagsmorgon samlas vi för att äta frukost tillsammans.

Varannan fredag är det också Frukostsnack, där vi informerar om vad som händer i bolaget. Det är ett viktigt forum för att dela och sprida kunskap - och det är också en viktig gemenskapsbyggare. (Vänta tills du är här och får höra med egna öron när taket lyfter sig runt halvnio-snåret på fredagsmorgonen…)

En jordglob som kramar sig själv. Illustrerar mångfald.

Mångfald

Hos oss är alla olika och vi är stolta över att ta tillvara på varje enskild individs unika egenskaper och kraft.

Med tydligt fokus på en öppen och positiv företagskultur skapar vi varje dag möjligheter för en jämställd miljö där mångfald bejakas. Oavsett om detta är ditt första jobb eller om du är en erfaren specialist inom ditt område, kan du vara med och göra skillnad.

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Våra avdelningar

Fortnoxfolk

Träffa några av de unika, fantastiska och spännande människor som jobbar på Fortnox.

Fortnox Academy

Är du redo att ta del av en unik och spännande möjlighet tillsammans med oss?

Vi tror på att upptäcka och utveckla talangen i var och en av oss. Med Fortnox Academy erbjuder vi en unik chans att uppleva och utvecklas på Fortnox. Vårt mål är att hitta begåvade och passionerade blivande systemutvecklare som sin sista termin vill vara med och förändra en hel bransch.

Jag vill veta mer
En person visar något på sin laptop

Lediga jobbTyvärr finns det inga jobb här just nu.

Vi är möjliggöraren. 

Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vår passion är att hjälpa företag starta, växa och utvecklas. Hos oss är smarta tekniska lösningar, specialistkunskap, och ett nära samarbete med hundratals externa parter en del av vardagen. Med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering, medarbetare och en rad andra tjänster, hjälper vi företag att vara framgångsrika. Vår övertygelse är att framgångsrika företag formar välmående samhällen. 

Nu behöver vi dina kunskaper och ditt engagemang!

Om tjänsten
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som säljare hos oss på Fortnox handlar om att förstå och identifiera behov hos nya och befintliga användare av Fortnox program och hjälpa dem till ett framgångsrikt företagande. 

Du kommer självständigt och strukturerat skapa och utveckla affären med små och medelstora företag. Du bearbetar nya kunder och leads för att nå våra gemensamma tillväxtmål. Du jobbar även med att fler företagare ska lära känna och förstå fördelarna med våra smarta lösningar, samt hjälpa dem att komma igång. Du arbetar med både inkommande och utgående samtal, chatt och mail för att analysera kundens behov med engagemang och professionell framtoning. 

Du ansvarar för din egna uppföljning och merförsäljning, samtidigt ingår du i ett team som stöttar och hjälper varandra, delar med sig av erfarenheter och kunskap för att skapa resultat och nå uppsatta mål, både individuellt och för teamet. 

Om dig
Du har troligtvis en försäljnings-, ekonomisk eller finansiell bakgrund. Oavsett har du en naturlig fallenhet för försäljning och kundrelationer och har en vilja att ständigt utvecklas inom området. Vi ser gärna att du har en universitets/yrkeshögskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom redovisningsbranschen men det är inget krav. Vi ser även att: 

 • Du har god förmåga att göra dig förstådd inom både tal och skrift. Både på svenska och engelska
 • Du kan ta hem affären samtidigt som du lägger grunden för en långsiktig relation. Du driver affären framåt, utvecklar den och skapar värde för våra kunder och för Fortnox
 • Du tar ansvar för ditt arbete, planerar och organiserar det inom ramen för verksamheten
 • Du kan arbeta flexibelt och utveckla ditt arbetssätt. På Fortnox utvecklas vi hela tiden och du behöver vara beredd på att tänka om och tänka nytt på ett prestigelöst sätt
 • Du drivs av att samarbeta. Dina kollegor i teamet och på Fortnox är en självklar del av ditt arbete. Du informerar om viktiga saker, delar med dig av erfarenheter och deltar i projekt

Om oss
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsplacering: Växjö eller Malmö 
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta Ola Bergqvist, ola.bergqvist@fortnox.se eller Daniel Bojcevski, daniel.bojcevski


Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi är möjliggöraren. 

Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vår passion är att hjälpa företag starta, växa och utvecklas. Hos oss är smarta tekniska lösningar, specialistkunskap, och ett nära samarbete med hundratals externa parter en del av vardagen. Med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering, medarbetare och en rad andra tjänster, hjälper vi företag att vara framgångsrika. Vår övertygelse är att framgångsrika företag formar välmående samhällen. 

Nu behöver vi dina kunskaper och ditt engagemang!

Om tjänsten
Som Account Manager kommer du att utveckla, förvalta och bidra till lönsamhet för Fortnox direktkunder och skapa nya affärer hos företagskunder. Du kommer arbeta med både befintliga och nya samarbetspartner i det större företagssegmentet och fokusera på  hela vårt utbud. I rollen prospekterar, planerar, följer upp och utvecklar affären i syfte att på lång sikt uppnå våra strategiska mål, i en bransch som är mitt i en förändringsresa.

För att bli framgångsrik i rollen krävs det dels att du har förståelse för Fortnox erbjudande tillsammans med kunskapen av hur vi kan hjälpa företagens ekonomiska processer, men att du även har ett genuint intresse för att driva och utveckla affärer.

Som Account Manager hos Fortnox krävs en hög servicenivå och mycket god förmåga att på ett professionellt sätt kommunicera vårt produkt- och tjänsteutbud, både internt och externt.

Om Dig 
Vi söker dig med minst 2-3 års erfarenhet av komplex försäljning och som på eget initiativ planerar, strukturerar och genomför ditt arbete. Din erfarenhet har du skaffat dig genom en liknande roll i finansbranschen. 

Du har en god affärsförståelse och ett kommersiellt tankesätt.Du är målmedveten, resultatinriktad och affärsorienterad med en stark servicekänsla. För att trivas och lyckas i rollen tror vi du triggas av att bygga och förvalta kundrelationer samt du är kreativ och strukturerad. Har du tidigare kunskaper om Fortnox finansiella produkter och tjänster ser vi det som meriterande.

Du är engagerad, driven och tar ett stort eget ansvar. Du fokuserar på dina relationer och har alltid som ambition att addera värde hos dina kunder. I övrigt utför du dina arbetsuppgifter och utvecklar dem i linje med Fortnox övergripande strategi.

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Fortnox erbjuder ekonomisystem, finansiella tjänster och försäkringar i en och samma plattform. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer - och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö eller Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta Ola Bergqvist, ola.bergqvist@fortnox.se eller Daniel Bojcesvki, daniel.bojcevski@fortnox.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Är du affärsdriven, gillar förändringsarbete och vill utveckla en HR-avdelning på ett teknikbolag i kraftig tillväxt? Då är rollen som Head of HR på Fortnox en möjlighet för dig.     

Fortnox är ett snabbväxande teknikbolag som erbjuder en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vår passion är att hjälpa företag starta, växa och utvecklas. Vi erbjuder smarta tekniska lösningar, innovationskraft och specialistkunskap, och samarbetar med hundratals externa parter. Med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering, medarbetare och en rad andra tjänster, hjälper vi företag att vara framgångsrika. Vår övertygelse är att framgångsrika företag formar välmående samhällen. 

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Rollen som Head of HR      
I rollen som Head of HR kommer du ha ett övergripande ansvar att driva HR-arbetet i hela koncernen, både strategiskt och operativt. Ditt uppdrag är att leverera ett professionellt HR-stöd genom hela verksamheten och möjliggöra bolagets expansiva agenda; det innebär att fortsätta attrahera talang, utveckla och behålla rätt kompetens men även supportera och utveckla ledare och medarbetare i företaget.

Fortnox präglas av en positiv framtidstro, stark gemenskap, entreprenörsanda och korta beslutsvägar. En arbetsmiljö vi tror gör skillnad och som möjliggör goda samarbeten och högpresterande team, där vi ständigt utmanar och där varje individ kan göra skillnad. I rollen som Head of HR blir ditt ansvar att fortsätta utveckla och supporta våra medarbetare genom att utveckla ett starkt effektivt HR-team som kan supportera organisationen med allt som berör HR-relaterade frågor. Ditt uppdrag blir att, tillsammans med ditt team ta fram, designa och vidareutveckla HR-strategin och alla HR-initiativ för att uppnå vårt mission: att leverera en engagerande och inkluderande arbetsplats för alla våra medarbetare, vilket bidrar till att Fortnox fortsatt är en attraktiv arbetsplats. Fortnox är idag med på listan över Sveriges 100 främsta arbetsgivare (enligt sajten Karriärföretag). Vår ambition är att gå från en redan hög nivå till världsklass.

Rollen kommer att samarbeta med samtliga delar inom verksamheten i syfte att supportera och utveckla deras organisationer. Detta inkluderar primärt talent management, intern support, kulturarbete, onboarding och all form av kompetensutveckling.

Head of HR är en nyckelposition i Fortnox, tillsammans med HR-teamet på 7 medarbetare, som kommer att ha en avgörande roll i den tillväxtfas bolaget befinner sig i. Rollen är en möjliggörare för att fortsätta skapa en stark kultur och starka team som handlar om; enkelhet, innovation och pålitlighet. 

Ditt uppdrag kommer bland annat innebära att: 

 • Ansvara för att designa, utveckla och implementera den övergripande HR-strategin kopplat till bolagets övergripande strategi.  
 • Ansvara för den operationella strukturen och löpande utvärdera, vidareutveckla och leda det dagliga arbetet inom allt det som rör HR för att möjliggöra våra affärsmål inom respektive affärsområde. 
 • Ansvara för att bolaget attraherar de bästa talangerna och kan erbjuda en engagerande och inkluderande arbetsplats.  
 • Ansvara för att initiera och utveckla en data-driven och digital HR i framkant. Vilket inkluderar kravställning och implementation av affärssystem.
 • Utveckla och driva vårt kultur- och värderingsarbete, så att det återspeglas i vår organisation och bidrar till en miljö som präglas av produktivitet, samarbete och engagemang. 
 • Ansvara för att leverera HR-relaterade processer, ramverk och aktiviteter i framkant (ex. onboarding, utbildning, personlig utveckling, employer branding, traineeprogram etc.). 
 • Ansvara och utveckla området som berör kompensation och ersättning. 
 • Bygga och utveckla en HR-organisation i takt med att bolaget växer. Det inkluderar personal- och budgetansvar. 

Önskad kompetens 
Kompetenskrav

 • Mycket god erfarenhet från HR-arbete på strategisk och operationell nivå.  
 • Mycket god erfarenhet från att attrahera, rekrytera och utveckla personal.
 • Gedigen erfarenhet av ledarskap och personalansvar.
 • Mångårig erfarenhet av arbete i en åtminstone medelstor organisation.
 • Erfarenhet från att arbeta i en expansiv och dynamisk miljö.
 • Strukturerad med erfarenhet från budgetarbete och vana att arbeta med KPIer. 
 • Goda kunskaper i svenska och engelska. 
 • Akademisk utbildning, gärna inom HR och/eller Business Administration eller motsvarande.

Meriterande kompetens

 • Erfarenhet från snabbväxande teknikbolag.
 • Erfarenhet från förvärv och integration av bolag.
 • Erfarenhet från matrisorganisation. 
 • Förmåga att kravställa vid olika typer av utvecklingsinsatser och projekt.

Om dig som person 
Du är en driven, engagerad och flexibel person som brinner för HR-området och är skicklig på att kommunikativt hantera relationer och har en stark moralisk kompass. Du uttrycker med finess vad du tycker och tänker, vilket leder till att du får med dig andra människor på dina idéer. Nyfikenhet och nytänkande är en del av din vardag och du är inte rädd för att utmana. Du får energi av att driva utveckling och resultat. Som person är du drivande, strukturerad och framåtsträvande med en förmåga att se runt nästa hörn. Du trivs i en föränderlig miljö med höga målsättningar för framtiden.

 Om rekryteringsprocessen

 • Kontakt kring urval och intervjuer sker tidigast i mitten på augusti pga semester 
 • Tillträde snarast eller enligt överenskommelse 
 • Rapportering sker till COO/Affärsområdeschef 
 • Arbetsort: Växjö alternativt veckopendling från annan ort

 

Vi samarbetar med Navigio för denna rekrytering. För att ansöka, klicka här.
Vid frågor kontakta Klara Rosenlind, klara.rosenlind@navigio.se 

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi är möjliggöraren. 

Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vår passion är att hjälpa företag starta, växa och utvecklas. Hos oss är smarta tekniska lösningar, specialistkunskap, och ett nära samarbete med hundratals externa parter en del av vardagen. Med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering, medarbetare och en rad andra tjänster, hjälper vi företag att vara framgångsrika. Vår övertygelse är att framgångsrika företag formar välmående samhällen. 

Nu behöver vi dina kunskaper och ditt engagemang!

Om tjänsten
Vill du vara med om en riktigt spännande resa med massor av stimulerande arbetsuppgifter? 

Vi söker nu en Test Engineer till ett nytt team inom Produktområdet Redovisning. Teamet kommer att ansvara för flera av våra kärnprodukter där du blir ambassadören för kvalitet. Vi vårt mål är att se till att våra produkter fortsätter att vara konkurrenskraftiga och klara de krav vi har avseende funktionalitet, skalbarhet och prestanda för att hantera våra nuvarande och även kommande kunder.

Du kommer fokusera på att: 

 • Genomföra UI-tester
 • Bidra i kravarbete
 • Vara ambassadören för kvalitet i teamet och kontaktperson ut gentemot andra utvecklingsteam som också utvecklar mot produkten
 • Tillsammans med teamet bidra till arbetet med bevakning och loggar, både gäller uppsättning och löpande analyser.

Du är med i hela processen från att diskutera krav och ta fram lösningsförslag till deployment av nya versioner i olika miljöer, samt deltar i analysarbete, felsökningar och tar ansvar för releasehantering av tjänster och dess beroende mot andra services.

Om dig 
För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Oavsett om du har tidigare erfarenhet eller ej så är dina egenskaper och ditt intresse av att lära dig det viktigaste. Vi söker dig som värdesätter teambaserat arbete, är intresserad av teknik och som har förmågan att tänka i nya banor. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Vi ser att du är van vid att kommunicera och visualisera samt arbetar strukturerat och noggrant. Är du nyfiken, vetgirig och envis toppat med en stor dos av egen drivkraft så kanske du är våra Test Engineer. 

Rollen innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av SQL, grundläggande programmeringskunskaper, releasehantering och ett agilt arbetssätt. 

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Peter Gustavsson, peter.gustavsson@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi är möjliggöraren. 

Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vår passion är att hjälpa företag starta, växa och utvecklas. Hos oss är smarta tekniska lösningar, specialistkunskap, och ett nära samarbete med hundratals externa parter en del av vardagen. Med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering, medarbetare och en rad andra tjänster, hjälper vi företag att vara framgångsrika. Vår övertygelse är att framgångsrika företag formar välmående samhällen. 

Nu behöver vi dina kunskaper och ditt engagemang!

Om tjänsten
Vi söker nu dig, en orädd Product Designer som inte kan låta bli utmaningar och att sikta högt. Vi vill ge dig förutsättningar att få utlopp för din egen förmåga och kreativitet som kan hjälpa oss ta fram nästa generations produkter och system för företagare i Sverige.

Vad du kommer arbeta med:

 • Säkerställa operativ och strategisk måluppfyllnad genom bl.a. research, användarintervjuer, prototyping, UI och UX design av olika digitala lösningar
 • Identifiera, prioritera och validera antaganden/hypoteser runt användaren och användandet för att minimera risker i utvecklingsarbetet
 • Identifiera förbättringsområden med design och användbarhet inom våra tjänster och att ta fram idéer som upplevs som användarvänliga och innovativa
 • Arbeta tillsammans med utvecklingsteam som tar ett stort ansvar för lösningens tekniska utformning
 • Genomföra löpande användartester och intervjuer med användare
 • Skapa förståelse för hur en funktion som utvecklas/förvaltas hör ihop med en eller flera kundresor, så att teamet ser hela flödet ur kundens perspektiv
 • Vara aktiv och bidra i Fortnox UX community i form av UX principer, metoder och verktyg
 • Bidra till att våra team levererar produkter som upplevs som användarvänliga och innovativa. Vi jobbar med verktyg som Sketch, Invision och givetvis Adobe CS. Dessutom jobbar vi agilt och tror på självorganiserande team.

Vad du tar ansvar för: 

 • Lyfta blicken genom att bevaka och föra affärsområdets talan i relevanta forum
 • Skapa prototyper, mockups och arbeta med koncept- och interaktionsdesign
 • Leder researcharbetet för att förstå kundens riktiga problem och effektivt validera lösningar genom t.ex. kundintervjuer, användartester och andra metoder
 • Vara uppdaterad på Fortnox UX principer, metoder och verktyg.

Om dig 
Du är en person som trivs att arbeta i team. Du har känslan att se hur varje del och detalj hänger ihop och påverkar den totala upplevelsen av vår tjänst. Du har troligtvis arbetat inom utveckling av digitala tjänster i minst 2 år och har examen från högskola/universitet eller yrkeshögskola inom digital produktdesign/utveckling/interaktionsdesign. Vi ser även att du: 

 • Har mycket goda kunskaper och erfarenheter inom UX och UI
 • Behärskar hög- och lågnivåprototyping
 • Har arbetat med kvalitativ + kvantitativ research och analys
 • Erfarenhet av utveckling av webb
 • Har en naturlig fallenhet för färg, form och flöden.

Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och dina kollegor ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga. Du har inga problem med att vara vara varken självgående eller komma med nya initiativ. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en prestigelös inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö, Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Diana Lidén, diana.liden@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi är möjliggöraren. 

Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vår passion är att hjälpa företag starta, växa och utvecklas. Hos oss är smarta tekniska lösningar, specialistkunskap, och ett nära samarbete med hundratals externa parter en del av vardagen. Med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering, medarbetare och en rad andra tjänster, hjälper vi företag att vara framgångsrika. Vår övertygelse är att framgångsrika företag formar välmående samhällen. 

Nu behöver vi dina kunskaper och ditt engagemang!

Om tjänsten
I vår satsning inom BI/Analytics behöver vi stärka upp med två Data Engineers som kan bistå med kunskap och erfarenheter på en ny resa inom Fortnox. Detta är en unik möjlighet att använda din passion för att utveckla, påverka och förändra en av de mest centrala verksamhetsområdena på Fortnox.

Vi är i början av vår resa att skapa ett centralt datalager som kommer samla information från över hundra olika datakällor. Du får möjligheten att vara med från starten av resan som t.ex. innefattar beslut om vilken/vilka plattformar vi kommer använda. I detta arbetet lägger vi stor vikt vid informationssäkerhet, vilket vi tror att du ser som en naturlig del i arbetet.

Vad kommer du att arbeta med?

 • Skapa och vidareutveckla ett centralt datalager med tillhörande dataflöden
 • Kvalitetssäkra data som kommer till systemet via tex Kafka-events eller andra flöden
 • Bidra till att säkerhetsklassificera vår data
 • Sprida kunskap om vårt datalager till andra utvecklare
 • Skapa lösningar för att kunna leverera data till stakeholders i organisationen
 • Löpande analysarbete för att verifiera att data är korrekt från datakällorna
 • Delta i förstudier för att säkerställa att teamet levererar det som efterfrågas

Tillsammans med dina kollegor kommer att arbeta i en modern teknikstack. Vi använder mestadels Java i backend, men även tex Python. Våra mikrotjänster driftsätts i Kubernetes och använder PostgreSQL som databasmotor. 

Om dig 
För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en stor passion för programmering, data och bred erfarenhet av systemutveckling. Det är meriterande om du arbetat med Java, Python, Kubernetes eller liknande roller där data varit centralt, tex DBA. Vi ser också att du har en analytisk förmåga och erfarenhet av hur data hanteras och visualiseras (i  ex. QlikSense) samt av data-warehouse/data-lakes. 

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett agilt team, men även som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Du kommer exempelvis samarbeta med många olika stakeholders för att kunna ta beslut utifrån verksamhetens behov. Vi tror även att du har vilja att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. 

Vi värderar personliga egenskaper högt, och för att passa in i rollen ser vi att du har: 

 • Samarbetsförmåga. Vi sätter teamets prestation framför individens
 • Förmåga att se helheten i det vi arbetar med, både tekniskt, arkitekturellt och ur kundens synvinkel
 • Nyfikenhet, motivation och en vilja att ta dig an utmaningar och lösa problem
 • Drivkraft - vi vill att du själv tar för dig och bidrar till den bästa lösningen för våra behov

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö/Malmö/Linköping 
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 
Vi undanber oss kontakt av rekryteringsfirmor. 

För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, henrik.edegard@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Vi är möjliggöraren. 

Fortnox är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vår passion är att hjälpa företag starta, växa och utvecklas. Hos oss är smarta tekniska lösningar, specialistkunskap, och ett nära samarbete med hundratals externa parter en del av vardagen. Med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering, medarbetare och en rad andra tjänster, hjälper vi företag att vara framgångsrika. Vår övertygelse är att framgångsrika företag formar välmående samhällen. 

Nu behöver vi dina kunskaper och ditt engagemang!

Om tjänsten
Vi på HR finns för att skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare och chefer, där alla har möjligheten att utvecklas och bidra till våra visioner och utmaningar. Från att attrahera nya stjärnor till att utveckla en arbetsplats i världsklass.

Nu söker vi ytterligare en HR Business Partner som kommer att vara en del av Fortnox HR-team och ansvara för ett av våra affärsområden i Malmö. Utöver att vara HR-generalist och stötta chefer och medarbetare inom ditt område, så kommer du vara en naturlig partner i rekrytering av nya medarbetare, driva och utveckla processer och arbetssätt inom HR samt alltid finnas som ett stöd i HR-frågor till organisationen. Du är aldrig ensam i arbetet, utan du har alltid dina kollegor och Head of HR nära till hands. 

Du kommer jobba aktivt med att attrahera, utveckla och behålla våra medarbetare. Du driver självständigt prioriterade projekt och processer i linje med vår HR-strategi, men alltid i nära samarbete med övriga medarbetare inom HR-teamet. Du kommer stödja utvecklingen (och förståelsen) av vår kultur och vårt medarbetarengagemang, i linje med Fortnox övergripande vision och strategi. I rollen behöver du förstå vår verksamhet som helhet, vara proaktiv och stödja ledare för att skapa en arbetsplats i världsklass!

Om dig 
Vi tror att du tidigare har jobbat självständigt med de flesta områden inom HR under minst 5 år inom ett techbolag, finansbolag eller ett tjänsteföretag i tillväxt. Du har en djup förståelse i hur du översätter verksamhetens prioriteringar och kan integrera en HR-strategi och förslag för att möta organisationen behov. 

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga men också en förmåga att med uthållighet driva initiativen i mål. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar. Du är en jordnära och engagerande kollega med stor integritet som enkelt bygger förtroende. Du använder din specialistkunskap och din kreativitet inom HR för att lösa problem och har alltid affären och hur våra medarbetare kan bidra till den i fokus.

Utöver det räknar vi med att du är nyfiken och håller dig uppdaterad med de senaste inom HR och har förmåga att dela med dig av denna till dina kollegor.

Bra att veta 
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Malmö 
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 
För frågor om tjänsten, kontakta Head of HR,  Sara Nylén, sara.nylen@fortnox.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 385 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som Senior PHP Developer på Fortnox arbetar du med andra Developers, Product Owners och Test Engineers som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. I ditt team driver ni tillsammans utvecklingen av teamets produktområde och har stor frihet att kunna anpassa arbetssätt och tekniker efter vilka ni är och vad ni gör. 

I rollen kommer du fokusera på Fortnox kärnprodukter som är Bokföring och de API:er som är byggda runt produkterna. Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes.

Om dig 
För den här rollen ser vi att du har några års erfarenhet av utveckling i PHP, Javascript, TypeScript och kanske några andra språk, men framför allt att du tycker du det är riktigt kul med programmering och vill skapa bra upplevelser för våra användare. Vidare är du bekväm i SQL och med att utveckla REST-API:er.

I rollen kommer du att arbeta tillsammans med andra i ditt team, men även som en del av hela Fortnox. Vi ser därför att du har en god förmåga att kommunicera med andra, gillar att dela med dig av dina kunskaper och tycker det låter spännande att få vara med och påverka. 

Du kommer att få utveckla både i frontend och backend och vi ser det som extra positivt om du har tidigare erfarenhet inom Fintech och Bokföringsdomänen.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Peter Gustavsson, peter.gustavsson@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 385 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en Database Engineer till vårt centrala IT-team. I rollen som Database Engineer kommer du ansvara för att säkerställa leverans av vår tjänst till våra kunder. Samtidigt kommer du att få möjligheten att vara kreativ i utveckling och hantering av de tjänster som används för att leverera Fortnox driftplattform. I rollen kommer du:

 • Samarbeta med befintlig Database Engineer i design och administration av databasmiljö
 • Arbeta med kodgranskning och kapacitetsplanering
 • Arbeta kontinuerligt med IT-säkerhet
 • Stödja och bidra teammedlemmar med support, kunskap och härlig gemenskap

Fortnox drift-team har det övergripande ansvaret för Fortnox driftplattform där alla våra tjänster körs. Vi har en mycket hög ambitionsnivå, något som krävs för att matcha vår snabba tillväxt. Vi är ett effektivt team med många olika kompletterande personligheter, där alla lär av och hjälper varandra.

Om dig 
För att passa i den här rollen tror vi att du har erfarenhet av databasadministration och uppsättning av främst PostgreSQL. Har du erfarenhet av  andra databaser är det meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av felsökning och av att lösa databasintegritetsfrågor, prestandaproblem, blockering, anslutningsproblem och säkerhetsfrågor. Du har stor kunskap om säkerhetskopior och backuphantering. Vidare har du erfarenhet av att upptäcka och felsöka databasserver problem, relaterade till CPU, minne, I / O, diskutrymme och andra resurser. Det är meriterande om du har erfarenhet av Kubernetes och Ansible, övervakning via Prometheus, tidsseriedatabaser som InfluxDB, objektlagring (S3) samt datalagring, IOPS och latency. Vi ser också att du har:

 • erfarenhet av prestanda- och query-optimering.
 • kunskap av index, indexförvaltning, integritetskontroller, konfiguration, patchning.
 • förmåga att skriva och felsöka SQL kod och design (lagrade PROC, funktioner, tabeller, vyer, triggers, index, begränsningar).
 • Erfarenhet av Linux
 • Erfarenhet av att jobba kodbaserat med git, pull requests, automation

För att trivas på Fortnox och i teamet har du förmågan att skapa en stark gemenskap i dina projekt och med dina kollegor. Du är van att arbeta strukturerat och drivs av att säkerställa leverans mot uppsatta mål.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö 
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Peter Hall, peter.hall@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 385 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en Senior Developer till vårt team som ansvarar för Fortnox abonnemangshantering. Hos oss arbetar du med andra utvecklare, produktdesigner, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. Du kommer att utveckla i hela stacken. Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team samt att vi hittar den bästa lösningen tillsammans. Vi jobbar med modern teknik, allt från React och Backbone i frontend till RxJava i backend. Vår microservicearkitektur bygger på Docker och Kubernetes. 

I rollen kommer du fokusera på: 

 • Abonnemangshantering i vårt egenutvecklade interna system
 • Arbetsuppgifterna kan innehålla både back- och front-end uppgifter 
 • Arbete med olika API:er kommer förekomma

Om dig 
Du har flera års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, Typescript, React, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse och har testat på Typescript och React med Redux kommer du gilla vårt frontendramverk. Vår Javastack är light weight och använder moderna ramverk som till exempel RXJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbete med och utveckla REST-API:er.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett agilt team, men även som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har vilja att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. 

Vi värderar personliga egenskaper högt, och för att passa in i rollen ser vi att du har: 

 • Samarbetsförmåga. Vi sätter teamets prestation framför individens
 • Förmåga att se helheten i det vi arbetar med, både tekniskt, arkitekturellt och ur kundens synvinkel
 • Nyfikenhet, motivation och en vilja att ta dig an utmaningar och lösa problem
 • Drivkraft - vi vill att du själv tar för dig och bidrar till den bästa lösningen för våra behov

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta 
Rollen är placerad i Växjö
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ronny Gunnarsson, ronny.gunnarsson@fortnox.se

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en Web Developer för att förstärka vårt centrala webbteam. Vi bygger ett självorganiserande team med utvecklare, testare och produktägare som ansvarar för de centrala webbtjänsterna på vår sajt fortnox.se. Teamet kommer även arbeta för att effektivisera och förbättra våra interna verktyg, tjänster och processer för Fortnox övriga utvecklingsteam som också jobbar mot vår sajt. En naturlig del av arbetsuppgifterna i teamet blir därav att löpande kommunicera och samarbeta med olika utvecklingsteam inom koncernen.

I rollen kommer du att: 

 • Arbeta med ny funktionalitet till nästa generation av fortnox.se
 • Arbeta med både back- och front-end 
 • Arbeta med olika API:er
 • Stödja våra utvecklingsteam med allt från kunskap till utveckling av ny funktionalitet

Om dig 
Du har erfarenhet av och tycker det är spännande att utveckla i javascript och använda ramverk som React för att bygga publika, pixel-perfect webbplatser. Vi tror du kan fler ramverk och programmeringsspråk och har jobbat med CMS, headless-CMS och SPA lösningar. Vår ambitionsnivå är hög både vad gäller utseende och funktion som tillgänglighet, sökbarhet och hastighet. Vi värderar personliga egenskaper högt, och för att passa in i roller ser vi att du har: 

 • Samarbetsförmåga. Vi sätter teamets prestation framför individens.
 • Förmåga att se helheten i det vi arbetar med, både tekniskt, arkitekturellt och ur kundens synvinkel.
 • Nyfikenhet, motivation och en vilja att ta dig an utmaningar och lösa problem.
 • Drivkraft - vi vill att du själv tar för dig och bidrar till den bästa lösningen för våra behov.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Ronny Gunnarsson, ronny.gunnarsson@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Just nu utvecklar vi vårt arbetssätt och vår vision för hur användarupplevelse på vår webbplats ska vara. Därför söker vi nu dig som ler av tanken att få vara med och bygga en ny plattform i världsklass till vår webbplats, fortnox.se. Som Solution Architect ansvarar du för de tekniska delarna av vår plattform för att bygga, utveckla och underhålla vår webb. 

En viktig del av arbetet är att omvandla vision och behov till tekniska lösningar som är skalbara och kan användas av olika team inom vår organisation. Här ser vi att du knyter ihop utveckling, teknik, design och behov och säkerställer att vi har rätt verktyg som används på rätt sätt.

I rollen kommer du att arbeta tillsammans med vårt utvecklingsteam som ansvarar för fortnox.se och fokusera på att: 

 • Utvärdera teknisk plattform vid potentiella partnerskap/förvärv
 • Ta fram riktlinjer för arkitekturell design, definiera och beskriva utvecklingsprinciper
 • Stödja teamen i deras arbete med att utforma tjänster som integrerar med andra teams tjänster på ett effektivt och skalbart sätt
 • Ansvara för företagets strategiska plan för att säkerställa plattformens skalbarhet
 • Bistå utveckling med expertkunskap
 • Ha dialog med de team som ansvarar för våra ramverk
 • Ansvara för att relevanta beslut och information kommuniceras i Dev forum

Vår tekniska miljö består till stor del av open source baserade lösningar som vi driftar själva. Det är bra om du har kännedom om ramverk som React och är van vid att röra dig mellan frågor om personalisering, experimentering och informationsarkitektur och UX. 

Om dig 
För att passa i denna rollen tror vi att du stormtrivs med att jobba i team. Du är förmodligen en tech generalist som är lösningsorienterad, kommunikativ och gillar att vara inblandad i alla delar som hör till teknikstack för webben. Vi tror också du är intresserad av allt från publiceringsplattform till att diskutera kring säkerhets- och driftfrågor med respektive avdelningar.  

Du har känslan att se hur varje del och detalj hänger ihop och påverkar den totala upplevelsen av vår tjänst. Du har förmågan att se problem utifrån användarens sida och hitta lösningar utifrån detta perspektiv. Vi ser även att: 

 • Du har relevant utbildning och/eller erfarenhet inom området
 • Du har kunden i fokus
 • Du är van att jobba agilt
 • Du har känsla och öga för detaljer
 • Du presenterar förslag på lösningar baserade på data och insikter från användarna
 • Du gillar att både dela med dig av din kunskap och ta del av annans kunskap

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Ronny Gunnarsson, ronny.gunnarsson@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som Developer på Fortnox arbetar du med andra Developers, Product Owners och Test Engineers som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team.

Vi arbetar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes. Du utgår från vårt kontor i Linköping men kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor i Växjö.

Om dig 
Du har ett par års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, TypeScript, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t ex RxJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbeta med och utveckla REST - API:er.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. Är du kreativ i arbetet och gärna tar egna initiativ till lösningar står vi bakom dig hela vägen.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, Erik Stenberg, erik.stenberg@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Inget jobb som passar just nu?

Håll kontakten med oss och få e-post så fort vi lägger ut tjänster inom områden du är intresserad av.

Connect

Vad händer när du skickat in din ansökan?

1

Du skickar in en ansökan

När du skickat din ansökan till oss kommer vi att ta hand om resten, du kan lugnt luta dig tillbaka och vänta på återkoppling från oss.

2

Vi återkopplar till dig

Vi läser igenom varje ansökan vi får in till oss. Vi gör ett urval och återkopplar till dig oavsett om vi vill träffa dig på intervju eller om det inte riktigt räckte hela vägen just denna gången.

3

Vi träffas

Om du är en av dem vi vill träffa för ett samtal så kommer vi kontakta dig för att boka tid och ge dig mer information inför samtalet. Du kommer få träffa en eller två personer från Fortnox.

Flytta närmre ditt drömjobb

Växjö

Det här finns att göra i Växjö när du inte är på jobbet.

Upplevelseguide
Teleborgs Slott, Växjö

Malmö

Det här finns att göra i Malmö när du inte är på jobbet.

Upplevelseguide
Stortorget, Malmö