Vi vill vara en del av din framtid

header-background-top-layer.svg

Sedan 2001 har vi förenklat vardagen för tusentals småföretagare. Det hade vi inte kunnat göra utan engagemanget från alla fantastiska medarbetare. Hos oss är alla viktiga. Och vi vet att varje enskild medarbetares unika egenskaper är vår viktigaste resurs i vår strävan att fortsatt skapa framtiden för Sveriges småföretagare. Vi växer med våra framgångar och vi vill bli en del av din framtid. Tillsammans gör vi det möjligt.

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Pokal som illustrerar Talent Management Program

Talent Management Program

Vi genomför årligen ett internt ledarutvecklingsprogram för ledartalanger som vill växa och utvecklas in i nya roller.

Vårt Talent Management Program omfattar ledarskapets alla dimensioner och syftet är att skapa en långsiktig bas för den framtida ledarförsörjningen i det växande företaget.

Wellness Floor

Hos oss har friskvård en vidare innebörd än träning. Vi jobbar med ett helhetsperspektiv på välmående; fysiskt, socialt och mentalt. Att de tre dimensionerna hänger ihop - ja, det är vi övertygade om!

Vi har därför ett helt våningsplan avsatt för friskvårdsaktiviteter, vår “Wellness Floor”. Här hålls mängder av träningspass i gymmet, här finns rum för yoga och avslappning, massagemöjligheter, pingisbord och Playstation.

Person med hantlar som illustrerar Wellness Floor
Glödlampa, kugghjul och binära nummer som illustrerar 9th floor

9th floor

9th floor är ett innovationskoncept där utvecklare på Fortnox får möjlighet att avsätta tid för nya innovationer och idéer.

Målet är att flytta fram gränserna för vad kombinationen data och datorkapacitet kan skapa för nytta för Sveriges företagare och redovisningsbyråer. Här har några av våra mest innovativa idéer fötts.

Stapeldiagram som illustrerar personlig utveckling

Personlig utveckling

Att få möjlighet att utvecklas och känna engagemang med stimulerande arbetsuppgifter i en inspirerande arbetsmiljö är viktigt för oss.

Här finns goda möjligheter till intern rörlighet såväl horisontellt som vertikalt. Hos oss händer det mycket och allt är möjligt för den som vill.

En vattenkanna som vattnar en växt. Illustrerar det goda ledarskapet.

Det goda ledarskapet

Det goda ledarskapet är en viktig grundpelare. Vi arbetar med tydlig struktur för individuell uppföljning och utveckling mellan varje medarbetare och dess chef.

Vi arrangerar löpande olika chefsforum för dialog och samverkan. För oss är det närvarande ledarskapet viktigt, då det ger förutsättningar till motivation och engagemang hos medarbetarna.

Två händer som gör high five. Illustrerar gemensamma aktiviterer.

Gemensamma aktiviteter

Att stärka våra olika team och att mötas under informella former tycker vi är viktigt.

Vår företagsgemensamma Trivselgrupp ordnar regelbundet gemensamma aktiviteter, ofta kopplade till välgörande ändamål. Vad sägs om t.ex. after work, brännbollsmatch med grillning eller triathlon?

En soffa, en golvlampa och en växt. Illustrerar en riktigt skön miljö.

En riktigt skön miljö

Vi lägger stor vikt på att vår miljö ska vara inbjudande och kreativ.

Vi ska kunna jobba fokuserat och effektivt, men vi ska också enkelt kunna träffas och prata, skratta och utbyta ideer. Därför har vi utöver arbetsplatserna också rum som vårt vardagsrum, ljusgården, vårt kök, och en egen skybar. Och självklart har vi lagt mycket energi på att våra mötesrum ska ha en skön stil och vara inspirerande

Ett glas juice, en kopp kaffe och en fralla. Illustrerar Frukost & Frukostsnack.

Frukost & Frukostsnack

Varje fredagsmorgon samlas vi för att äta frukost tillsammans.

Varannan fredag är det också Frukostsnack, där vi informerar om vad som händer i bolaget. Det är ett viktigt forum för att dela och sprida kunskap - och det är också en viktig gemenskapsbyggare. (Vänta tills du är här och får höra med egna öron när taket lyfter sig runt halvnio-snåret på fredagsmorgonen…)

En jordglob som kramar sig själv. Illustrerar mångfald.

Mångfald

Hos oss är alla olika och vi är stolta över att ta tillvara på varje enskild individs unika egenskaper och kraft.

Med tydligt fokus på en öppen och positiv företagskultur skapar vi varje dag möjligheter för en jämställd miljö där mångfald bejakas. Oavsett om detta är ditt första jobb eller om du är en erfaren specialist inom ditt område, kan du vara med och göra skillnad.

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Våra avdelningar

Fortnoxfolk

Träffa några av de unika, fantastiska och spännande människor som jobbar på Fortnox.

Fortnox Academy

Är du redo att ta del av en unik och spännande möjlighet tillsammans med oss?

Vi tror på att upptäcka och utveckla talangen i var och en av oss. Med Fortnox Academy erbjuder vi en unik chans att uppleva och utvecklas på Fortnox. Vårt mål är att hitta begåvade och passionerade blivande systemutvecklare som sin sista termin vill vara med och förändra en hel bransch.

Jag vill veta mer
En person visar något på sin laptop

Lediga jobbTyvärr finns det inga jobb här just nu.

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som Account Manager med fokus på prospektering av redovisningsbyråer, är du en viktig del av vårt team och en naturlig länk mellan Fortnox och nya konsulter och byråer. Du arbetar självständigt för att rekrytera och sälja in Fortnox och våra produkter och tjänster, och du samarbetar med våra interna konsulter och digitala PT för en optimal start för byrån och dess konsulter.

Vidare fokuserar du på att:

 • Genomföra fysiska och digitala möten med kunder
 • Samverka internt med analys- och marknadsteam för att utveckla och förbättra vår kommunikation
 • Ha koll på marknaden och våra målgrupper
 • Förmedla feedback till Fortnox produktägare för att driva utveckling
 • Ta hand om leads och förmedla dem vidare till vår säljorganisation
 • Säkerställa en optimal onboarding och en fantastisk kundupplevelse av dina byråer
 • Dela med dig av din kunskap och erfarenhet, i och utanför teamet

För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har förståelse för Fortnox erbjudande tillsammans med ett genuint intresse för att driva och utveckla affärer.

Som Account Manager hos Fortnox krävs en hög servicenivå och mycket god förmåga att på ett professionellt sätt kommunicera vårt produkt- och tjänsteutbud, både internt och externt.

Om Dig 
Vi söker dig med minst 2-3 års erfarenhet av komplex försäljning och som på eget initiativ planerar, strukturerar och genomför ditt arbete. Du har en god affärsförståelse och ett kommersiellt tankesätt. Har du erfarenhet av redovisningsbranschen sedan tidigare är det mycket meriterande.

Du har en god affärsförståelse och ett kommersiellt tankesätt. Du är målmedveten, resultatinriktad och affärsorienterad med en stark servicekänsla. För att trivas och lyckas i rollen tror vi du triggas av att bygga och förvalta kundrelationer samt du är kreativ och strukturerad. Har du tidigare kunskaper om Fortnox produkter och tjänster ser vi det som meriterande.

Du är engagerad, driven och tar ett stort eget ansvar. Du fokuserar på dina relationer och har alltid som ambition att addera värde hos dina kunder. I övrigt utför du dina arbetsuppgifter och utvecklar dem i linje med Fortnox övergripande strategi.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö/Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta Åsa Färm, asa.farm@fortnox.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som Credit & AML Analyst hanterar du våra kunder och deras finansierade fakturor. Här säkerställer du regelefterlevnad i avtal och kreditbedömningar samt förhåller dig till KYC genom hela processen. I rollen kommer du framför allt fokusera på analys och utredning kring fakturaköp, samtidigt som en daglig kontakt med våra kunder blir ett naturligt inslag. Vi ser att du gillar kundmötet och har ambitionen att alltid göra det lilla extra för att kunden ska få bästa möjliga hjälp. Ärendena är varierande och för att kunna hjälpa våra kunder krävs att du förutom kunskap, har förmågan att sätta dig in i deras situation. Du bör även se problemlösning som en positiv utmaning.

Du kommer att ingå i ett målfokuserat team med kunden som första prioritet. Utvecklingstakten på Fortnox Finans är snabb och som anställd hos oss får du lära dig nya saker varje dag. Du kommer också bli en del av ett växande företag, med alla möjligheter det för med sig, där stämningen är positiv, målinriktad och prestigelös.

Om dig 
Vi söker dig som drömmer om ett jobb som är lärorikt, roligt och med stora möjligheter till personlig utveckling. Som person är du kommunikativ, noggrann, serviceinriktad och har god beslutsförmåga. Att snabbt kunna prioritera om när situationen kräver det faller sig naturligt för dig, och du triggas lite extra av att få hantera det där lite svårare ärendet. 

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har:

 • Kunskap och erfarenhet inom finansiering av fakturor
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom kreditgivning, KYC och AML
 • God känsla för service som du skaffat genom tidigare erfarenhet eller utbildning

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Cornelia Neumann, cornelia.neumann@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu dig som ler av tanken att få vara med och utveckla nya smarta produkter för Sveriges företagare. Med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring tar vi nya kliv mot vår vision: Att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag. 

Som utvecklare på Fortnox arbetar du med andra utvecklare, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. I ditt team driver ni tillsammans utvecklingen av teamets produktområde och har stor frihet att kunna anpassa arbetssätt och tekniker efter vilka ni är och vad ni gör. 

Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team och arbetar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes. 

Om dig
Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, TypeScript, React och kanske några andra språk, men framför allt att du tycker du det är riktigt kul med programmering och vill skapa bra upplevelser för våra användare. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t.ex. RxJava. 

Vidare är du är nyfiken och kan tänka dig att utveckla i både frontend och backend. Vi ser det som extra positivt om du har:

 • Erfarenhet som fullstack utvecklare
 • Tidigare arbetat nära eller med test 
 • Erfarenheter inom Fintech 

I den här rollen kommer du vara en ovärderlig del i resan att bygga upp fantastiska utvecklingsteam för Fortnox i Malmö. Därför ser vi gärna att du är intresserad av att utveckla arbetsmetoder, gillar att dela med dig av dina kunskaper och tycker att det låter spännande att få vara med och påverka.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Anders Gleisner, anders.gleisner@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Just nu söker vi efter en nyfiken och driven produktägare som vill vara med och bygga nästa generations system och produkter för företagare i Sverige. Detta är en roll för dig som trivs bäst mellan tekniken och användarna där du skapar de bästa förutsättningarna för produktutvecklingen. 

Som produktägare arbetar du tätt med både produktchefen och utvecklingsteamet och du samarbetar med med produktägare, kravställare, UX-designers och andra intressenter. Du tar ansvar för ett specifikt område, kopplat till våra finansiella tjänster, där du planerar ditt teams roadmap så att den stödjer Fortnox övergripande strategi, samt skapar förståelse för processer genom att bl.a. bryta ner dessa till kravspecifikationer och user stories. Vi ser även att du driver arbetet inom ditt produktområde datadrivet genom att skapa mätbara mål och utveckla processerna kring detta. 

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är lyhörd för sådant som kan skapa kundvärde och har en positiv inverkan för teamet samt är en viktig ambassadör för teamet och produkten. Du håller dig uppdaterad inom produktens område och omvärldsbevakar allt från lagar till nyheter. Du är även den i teamet som har mest kontakt med kunder och externa intressenter för att exempelvis ta emot feedback för funktioner som är i pilot-fas.

Om dig 
Vi söker dig som har kunskap och förståelse för agil produktutveckling med förmåga att översätta affärskrav till en nivå som är tydlig och lättförståelig för ett utvecklingsteam. Det blir ditt ansvar som produktägare att se till att ni som team prioriterar rätt samt att ni har en vision om hur produkten ska utvecklas. Vi ser det som extra positivt om du har tidigare erfarenhet från Fintech samt inom roller som produktägare, kravanalytiker, projektledare eller teamleader.

I den här rollen kommer du vara en ovärderlig del i resan att bygga upp fantastiska utvecklingsteam för Fortnox i Malmö. Därför ser vi gärna att du är intresserad av att utveckla arbetsmetoder, gillar att dela med dig av dina kunskaper och tycker att det låter spännande att få vara med och påverka. Du uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö och har förmågan att ta snabba beslut och vara proaktiv. Vi ser även att du är van vid att kommunicera och visualisera, arbetar strukturerat och noggrant samt omfamnar ett lösningsorienterat arbetssätt.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Anders Gleisner. anders.gleisner@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu Supportmedarbetare som under sommaren 2021 vill vara med och stärka upp vårt team i Malmö. Som supportmedarbetare arbetar du med att ge support i världsklass till våra kunder. Genom telefon, mejl och chatt hanterar du olika typer av ärenden och ser till att alltid göra det lilla extra för att kunden ska få bästa möjliga hjälp. Ärendena är väldigt varierande och för att kunna hjälpa våra kunder krävs att du förutom kunskap, har förmågan att sätta dig in i deras situation. Du bör även se problemlösning som en positiv utmaning.

Du kommer att ingå i ett målfokuserat team med kunden som första prioritet. Utvecklingstakten på Fortnox Finans är snabb och som anställd hos oss får du lära dig nya saker varje dag. Det finns goda möjligheter till fortsättning även efter sommaren.

Om dig
Vi letar efter dig som vill investera din tid i ett bolag som ger dig möjligheter att växa som person och i din roll. Vi ser att är du kommunikativ, noggrann, lyhörd och serviceinriktad. Du brinner för att hjälpa andra och är inte rädd för att sätta dig in i nya datorsystem, rutiner, processer och terminologier. För att trivas i rollen bör du vara lösningsfokuserad, gilla högt tempo samt ha förmågan att nå fram till kunden på ett professionellt sätt, i många olika situationer.

Vi ser även att du har erfarenhet av bokföring och har grundläggande förståelse för företagsekonomi, samt erfarenhet av service och kundbemötande.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Arbetsort: Malmö
Tillträde: 1 juni eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Anställningsform: Allmän visstidsanställning
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennifer Selholm, jennifer.selholm@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en Account Manager med fokus på att skapa långsiktiga och givande samarbeten mellan Fortnox och våra partners. Här blir du länken mellan Fortnox och partners där du fångar upp förväntningar och önskemål, samt förmedlar viktig information om vårt produkt- och tjänsteutbud, både internt och externt. Vi ser att du tillsammans med våra partners sätter mål, följer upp utvecklingen, föreslår utbildning och utvecklingsprojekt samt andra resultatförbättrande aktiviteter som gynnar båda parter. Genom att att arbeta med ett flertal verktyg utvecklade av Fortnox skapar du värdefulla erbjudanden, framför allt inom utveckling av mjukvara baserat på Fortnox funktioner och produkter via vårt API.

I rollen ser vi att du ansvar för att bevaka och följa upp avtal, samt sköter eventuella förhandlingar med partners. Du sköter administrationen av dina konton och rapporterar in relevanta uppgifter i de system som Fortnox använder. 

Vidare fokuserar du på att:

 • Göra planer för de partnersamarbeten som ingår i din kundportfölj, för att driva mot Fortnox egna mål och skapa värde för kunden 
 • Genomföra fysiska och digitala möten, för att utveckla samarbetet och öka försäljningen
 • Bearbeta prospects (nya partners) 
 • Samverka med Analys och Marknad för att utveckla och förbättra den digitala kommunikationen
 • Förmedla feedback till Fortnox produktägare för att driva utveckling
 • Ta hand om leads och förmedla dem vidare inom Fortnox
 • Dela med dig av din kunskap och erfarenhet, i och utanför teamet

För att bli framgångsrik i rollen krävs det dels att du har förståelse för Fortnox erbjudande tillsammans med kunskapen av hur vi kan hjälpa företagens ekonomiska processer, samt ett genuint intresse för att driva och utveckla affärer.

Om dig 
Vi söker dig med minst 2-3 års erfarenhet av komplex försäljning och som på eget initiativ planerar, strukturerar och genomför ditt arbete. Du har en god affärsförståelse och ett kommersiellt tankesätt.

Du är målmedveten, resultatinriktad och affärsorienterad med en stark servicekänsla. För att trivas och lyckas i rollen tror vi du triggas av att bygga och förvalta kundrelationer samt att du är kreativ och strukturerad. Har du tidigare erfarenhet och kunskaper om Fortnox produkter och tjänster samt inom API och integrationer ser vi det som meriterande.

Som person är du engagerad, driven och tar ett stort eget ansvar. Du fokuserar på dina relationer och har alltid som ambition att addera värde hos dina kunder. I övrigt utför du dina arbetsuppgifter och utvecklar dem i linje med Fortnox övergripande strategi.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Sofia Holmqvist, sofia.holmqvist@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som Account Manager kommer du att utveckla, förvalta och bidra till lönsamhet för Fortnox största direktkunder och skapa nya affärer hos större företagskunder. Du kommer arbeta med både befintliga och nya samarbetspartner i det större företagssegmentet och fokusera på våra finansiella tjänster. I rollen prospekterar, planerar, följer upp och utvecklar affären i syfte att på lång sikt uppnå våra strategiska mål, i en bransch som är mitt i en förändringsresa. I rollen ingår även att tillsammans med dina kollegor ta fram och skapa ett attraktivt erbjudande mot segmentet.

För att bli framgångsrik i rollen krävs det dels att du har förståelse för Fortnox erbjudande tillsammans med kunskapen av hur vi kan hjälpa företagens ekonomiska processer, men att du även har ett genuint intresse för att driva och utveckla affärer.

Som Account Manager hos Fortnox krävs en hög servicenivå och mycket god förmåga att på ett professionellt sätt kommunicera vårt produkt- och tjänsteutbud, både internt och externt.

Om dig 
Vi söker dig med minst 2-3 års erfarenhet av komplex försäljning och som på eget initiativ planerar, strukturerar och genomför ditt arbete. Din erfarenhet har du skaffat dig genom en liknande roll i finansbranschen. 

Du har en god affärsförståelse och ett kommersiellt tankesätt. Du är målmedveten, resultatinriktad och affärsorienterad med en stark servicekänsla. För att trivas och lyckas i rollen tror vi du triggas av att bygga och förvalta kundrelationer samt du är kreativ och strukturerad. Har du tidigare kunskaper om Fortnox finansiella produkter och tjänster ser vi det som meriterande.

Du är engagerad, driven och tar ett stort eget ansvar. Du fokuserar på dina relationer och har alltid som ambition att addera värde hos dina kunder. I övrigt utför du dina arbetsuppgifter och utvecklar dem i linje med Fortnox övergripande strategi.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö/Malmö/Stockholm/Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta Adam Malmström, adam.malmstrom@fortnox.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. Fortnox har dessutom utsetts till Karriärföretag 2021.

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi på HR finns för att skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare och chefer, där alla har möjligheten att utvecklas och bidra till våra visioner och utmaningar. Från att attrahera nya stjärnor till att utveckla en arbetsplats i världsklass.

Nu söker vi ytterligare en HR Business Partner som kommer att vara en del av Fortnox HR-team och främst fokusera på vårt nya affärsområde i Stockholm, Offerta. Offerta är Sveriges största tjänsteförmedlare, som gör det enkelt att hitta, jämföra och välja tjänsteföretag. Teamet bakom är målinriktade, talangfulla och värderar öppet arbetsklimat där alla har möjlighet att påverka och bidra. Utöver att vara HR-generalist och stötta chefer och medarbetare inom ditt område, så kommer du vara en naturlig partner i rekrytering av nya medarbetare, driva och utveckla processer och arbetssätt inom HR samt alltid finnas som ett stöd i HR-frågor till organisationen. Du är aldrig ensam i arbetet, utan du har alltid dina kollegor och Head of HR nära till hands. 

Du kommer jobba aktivt med att attrahera, utveckla och behålla våra medarbetare. Du driver självständigt prioriterade projekt och processer i linje med vår HR-strategi, men alltid i nära samarbete med övriga medarbetare inom HR-teamet. Du kommer stödja utvecklingen (och förståelsen) av vår kultur och vårt medarbetarengagemang, i linje med övergripande mål och utmaningar. I rollen behöver du förstå vår verksamhet som helhet, vara proaktiv och stödja ledare för att skapa en arbetsplats i världsklass!

Om dig 
Vi tror att du tidigare har jobbat självständigt med HR under minst 4-5 år inom ett techbolag eller ett tjänsteföretag i tillväxt, men du kan också arbetat som gruppchef eller liknande och lockats specifikt av de HR-relaterade uppgifterna i den rollen. Du har en djup förståelse i hur du översätter verksamhetens prioriteringar och kan integrera en HR-strategi och förslag för att möta organisationen behov. 

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga men också en förmåga att med uthållighet driva initiativen i mål. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar. Du är en jordnära och engagerande kollega med stor integritet som enkelt bygger förtroende. Du är nyfiken och håller dig uppdaterad med de senaste inom HR och har förmåga att dela med dig av denna till dina kollegor.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Centrala Stockholm
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 
För frågor om tjänsten, kontakta Head of HR,  Sara Nylén, sara.nylen@fortnox.se eller Anna Bergius, anna.bergius@offerta.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom till exempel bokföring, fakturering, finansiering och anställda. Allt för att bidra till att göra företagen mer framgångsrika. Vi är idag en stark kraft och röst för över 367 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår företagsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en systemutvecklare som vill vara en del av vårt centrala plattformsteam. Vi är ett självorganiserande team med utvecklare, testare och produktägare som ansvarar för de centrala plattformstjänsterna i vårt kunderbjudande, samt för att effektivisera och förbättra våra interna verktyg och processer för Fortnox utvecklingsteam. Vi ansvarar för Fortnox backendarkitektur och samarbetar tätt med bl.a. arkitekter och vår driftavdelning. 

Vi jobbar med modern teknik, allt från React och Backbone i frontend till RxJava i backend. Vår microservicearkitektur bygger på Docker och Kubernetes. 

Vad kommer du att arbeta med?

 • Underhålla och vidareutveckla våra plattformstjänster och vårt backendramverk
 • Stödja våra utvecklingsteam med allt från kunskap till utveckling av nya verktyg

Om dig 
Du har erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t ex RxJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbeta med och utveckla REST - API:er. Vi värderar personliga egenskaper högt, och för att passa in i roller ser vi att du har: 

 • Samarbetsförmåga. Vi sätter teamets prestation framför individens och mobbprogrammerar gärna och ofta för att snabbt lära oss av varann och för att sprida kunskap.
 • Förmåga att se helheten i det vi arbetar med, både tekniskt, arkitekturellt och ur kundens synvinkel
 • Nyfikenhet, motivation och en vilja att ta dig an utmaningar och lösa problem
 • Drivkraft - vi vill att du själv tar för dig och bidrar till den bästa lösningen för våra behov

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Rollen är placerad i Växjö.
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.
Arbetstid: Heltid.
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Edegård, henrik.edegard@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som Utvecklare i affärsområdet Företagande arbetar du nära försäljnings- och marknadsavdelningen och ansvarar tillsammans med teamet fullt ut för säljdrivande utveckling för fortnox.se och i inloggat läge i Fortnoxplattformen. Vi utvecklar även produkter och lösningar som syftar till att skapa större frihet och autonomi för den enskilda företagaren, utöver Fortnox kärnprodukter.

Hos oss arbetar du med andra utvecklare, produktdesigner, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. Du kommer att arbeta i ett mindre team som tar ett stort ansvar för lösningens utformning. Du kommer att utveckla i hela stacken, vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team samt att vi löser bästa tillsammans t.ex. genom par- och MOBB-programmering.

Vi jobbar med moderna tekniker, allt från Typescript och React i frontend till RxJava i backend. Testdriven utveckling via e2e ramverk är självklar för oss, till exempel via ramverk som Cypress. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes.

Om dig
Du har flera års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, Typescript, React, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse av och har testat på Typescript och React med Redux kommer du gilla vårt frontendramverk. Vår Javastack är light weight och använder moderna ramverk som till exempel RxJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbeta med och utveckla REST-API:er.

Då många av våra leveranser tangerar digital försäljning är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av Google Analytics och Tag Manager samt A/B-testning. Vår primära säljkanal, Fortnox.se, bygger just nu på WordPress. Har du erfarenhet och kompetens inom detta är det ett plus.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Urval och intervjuer sker löpande.
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Vi ser gärna att du lägger en länk till ditt githubkonto i meddelandefältet.
För frågor om tjänsten, kontakta Jonas Johnsson, Head of Development: jonas.johnsson@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 360 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en Controller som vill vara med och ansvara för att driva, leda och utveckla verksamhetsuppföljning till Fortnox fem affärsområden. Du kommer vara en länk och diskussionspartner mellan ekonomiavdelningen och ledningen i de olika affärsområdena. I rollen ingår även att arbeta med verksamhetsövergripande projekt och bedriva utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor i ditt team och övriga delar av organisationen. I rollen kommer du även: 

 • Driva, leda och utveckla budget- och prognosprocesserna
 • Säkerställa realistiska budgetar och prognoser samt säkerställa att aktiviteter initieras vid negativa avvikelser
 • Genomföra lönsamhetsuppföljning och kalkyler för investeringar och verksamhetsförändringar
 • Utgöra ett affärsstöd och diskussionspartner till organisationen
 • Utveckla rutiner, analyser och processer för ständiga förbättringar
 • Säkerställa efterlevnad av interna riktlinjer och policy

Om dig 
Dina erfarenheter och kunskaper har du skaffat dig genom minst 3 års erfarenhet av att arbeta som Controller tillsammans med en Civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har ett genuint intresse av att förstå oss som bolag, vår affärsmodell och förmågan att utveckla verksamheten framåt. Vi ser gärna att du har ett stort engagemang och en stark drivkraft att bidra och dela med dig så att fler personer i bolaget kan dra nytta av din kompetens.  

För att vara framgångsrik i rollen som Controller har du har ett resultatorienterat förhållningssätt, driver utveckling framåt, ser nya möjligheter vid problemlösning och har en god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt. Du har ett analytiskt och proaktivt tillvägagångssätt, är van att ta egna initiativ samt agera självständigt och affärsmässigt. Du har strategisk höjd och ser till helheten, samtidigt som du är operativ i det dagliga arbetet. Du behöver ha goda Excel-kunskaper. 

Vi strävar alltid efter att bli bättre och därför kommer du vara med att utveckla och förbättra våra arbetssätt inom uppföljning, analys och ekonomistyrning för affärsområdena.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Karin Korpe, Ekonomichef: karin.korpe@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
I team Sherlocks på Fortnox fokuserar vi på att försörja vår organisation med data. Nu söker vi en Testare som kommer arbeta främst med test av Backend och API:er samt ta fram krav tillsammans med stakeholders i vår organisation. Du kommer även fokusera på testfall och och delta proaktivt i arbetet med att säkerställa att vår data är korrekt validerad. Du är med i hela processen från att diskutera krav och ta fram lösningsförslag till deployment av nya versioner i olika miljöer, samt deltar i analysarbete, felsökningar och tar ansvar för releasehantering av tjänster och dess beroende mot andra services. Du ingår i ett fantastiskt team där det är högt i tak och där det alltid finns utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. 

I rollen lyfter du även blicken och säkerställer att vi har rätt förutsättningar och metoder för att kvalitetssäkra produkten ur ett strategiskt perspektiv.

Vi söker dig som ler av tanken att tillsammans med oss, och utifrån din kunskap och erfarenhet, få skapa affärsmässiga lösningar till våra kunder. Vår företagskultur präglas av enkelhet, innovation och pålitlighet, vilket du kommer märka när du kommer hit.

Om dig 
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, har jobbat med test några år och nu söker nya utmaningar. Du känner dig bekväm med att diskutera krav med våra utvecklare och har förståelse för hur man behöver formulera och genomföra tester i en serviceorienterad arkitektur. Vi ser även att: 

 • Du har erfarenhet från arbete i agila team i någon av rollerna som testare, testledare, kravanalytiker eller utvecklare
 • Du har erfarenhet av analys- och kvalitetsarbete, felsökningar och effektivisering av testprocesser
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift
 • Du är framförallt nyfiken och vågar ta dig an utmaningar

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som värdesätter teambaserat arbete och som har förmågan att tänka i nya banor. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Vi ser att du är van vid att kommunicera och visualisera samt arbetar strukturerat och noggrant. 

Rollen innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av SQL, någon form av databehandling, grundläggande programmeringskunskaper, releasehantering samt är certifierad inom test.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, Development Manager henrik.edegard@fortnox.se 

 

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu dig, en orädd produktdesigner som inte kan låta bli utmaningar och att sikta högt. Vi vill ge dig förutsättningar att få utlopp för din egen förmåga och kreativitet som kan hjälpa oss ta fram nästa generations produkter och system för företagare i Sverige.

Du kommer få arbeta tillsammans med vårt team i Linköping som utvecklar ett helt nytt produktområde, där de flesta produkter skapas från grunden. Det innebär en spännande möjlighet för dig att vara med från början och utvecklas tillsammans med oss. 

I rollen som produktdesigner arbetar du med att:

 • Säkerställa operativ och strategisk måluppfyllnad genom bl.a. research, användarintervjuer, prototyping, UI och UX design av olika digitala lösningar
 • Identifiera, prioritera och validera antaganden/hypoteser runt användaren och användandet för att minimera risker i utvecklingsarbetet
 • Identifiera förbättringsområden med design och användbarhet inom våra tjänster och att ta fram idéer som upplevs som användarvänliga och innovativa
 • Arbeta tillsammans med utvecklingsteam som tar ett stort ansvar för lösningens tekniska utformning
 • Genomföra löpande användartester och intervjuer med användare
 • Skapa förståelse för hur en funktion som utvecklas/förvaltas hör ihop med en eller flera kundresor, så att teamet ser hela flödet ur kundens perspektiv
 • Vara aktiv och bidra i Fortnox UX community i form av UX principer, metoder och verktyg
 • Bidra till att våra team levererar produkter som upplevs som användarvänliga och innovativa. Vi jobbar med verktyg som Sketch, Invision och givetvis Adobe CS. Dessutom jobbar vi agilt och tror på självorganiserande team.

Vidare tar du ansvar för att:

 • Lyfta blicken genom att bevaka och föra affärsområdets talan i relevanta forum
 • Skapa prototyper, mockups och arbeta med koncept- och interaktionsdesign
 • Leda teamet i researcharbete för att förstå kundens riktiga problem och effektivt validera lösningar genom t.ex. kundintervjuer, användartester och andra metoder
 • Vara uppdaterad på Fortnox UX principer, metoder och verktyg.

Om dig 
Du är en person som trivs att arbeta i team. Du har känslan att se hur varje del och detalj hänger ihop och påverkar den totala upplevelsen av vår tjänst. Du har troligtvis arbetat inom utveckling av digitala tjänster i minst 2 år och har examen från högskola/universitet eller yrkeshögskola inom digital produktdesign/utveckling/interaktionsdesign. Vi ser även att du: 

 • Har mycket goda kunskaper och erfarenheter inom  UX och UI
 • Behärskar hög- och lågnivåprototyping
 • Har arbetat med kvalitativ & kvantitativ research och analys
 • Erfarenhet av team som utvecklar mot webb
 • Har en naturlig fallenhet för färg, form och flöden.

Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och dina kollegor ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga. Du har inga problem med att vara vara varken självgående eller komma med nya initiativ. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en prestigelös inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Linda Wallin, linda.wallin@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som utvecklare på Fortnox arbetar du med andra utvecklare, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team.

Vi arbetar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes. Du utgår från vårt kontor i Linköping men kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor i Växjö.

Om dig 
Du har ett par års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, TypeScript, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t ex RxJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbeta med och utveckla REST - API:er.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. Är du kreativ i arbetet och gärna tar egna initiativ till lösningar står vi bakom dig hela vägen.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Linda Wallin, linda.wallin@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som systemutvecklare på Fortnox arbetar du med andra utvecklare, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. Du kommer att arbeta i ett mindre team som tar ett stort ansvar för lösningens utformning. Du kommer att utveckla i hela stacken, vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team.

Vi jobbar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes. Du kommer att sitta i nya fräscha lokaler i vårt eget Fortnoxhus.

Om dig
Du har erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t ex RxJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbeta med och utveckla REST - API:er.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor.

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic MTF. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Vi ser gärna att du lägger en länk till ditt githubkonto i meddelandefältet.

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu dig, en orädd produktdesigner som inte kan låta bli utmaningar och att sikta högt. Vi vill ge dig förutsättningar att få utlopp för din egen förmåga och kreativitet som kan hjälpa oss ta fram nästa generations produkter och system för företagare i Sverige.

Tjänsten tillhör vårt affärsområde Pengar, vilket är ett affärsområde inom Fortnox som är inriktat på finansiella tjänster, såsom bank- och betalningslösningar och olika fakturatjänster för att utveckla kundens företag och öka likviditeten.

Vad du kommer arbeta med:

 • Säkerställa operativ och strategisk måluppfyllnad genom bl.a. research, användarintervjuer, prototyping, UI och UX design av olika digitala lösningar
 • Identifiera, prioritera och validera antaganden/hypoteser runt användaren och användandet för att minimera risker i utvecklingsarbetet
 • Identifiera förbättringsområden med design och användbarhet inom våra tjänster och att ta fram idéer som upplevs som användarvänliga och innovativa
 • Arbeta tillsammans med utvecklingsteam som tar ett stort ansvar för lösningens tekniska utformning
 • Genomföra löpande användartester och intervjuer med användare
 • Skapa förståelse för hur en funktion som utvecklas/förvaltas hör ihop med en eller flera kundresor, så att teamet ser hela flödet ur kundens perspektiv
 • Vara aktiv och bidra i Fortnox UX community i form av UX principer, metoder och verktyg
 • Bidra till att våra team levererar produkter som upplevs som användarvänliga och innovativa. Vi jobbar med verktyg som Sketch, Invision och givetvis Adobe CS. Dessutom jobbar vi agilt och tror på självorganiserande team.

Vad du tar ansvar för:

 • Lyfta blicken genom att bevaka och föra affärsområdets talan i relevanta forum
 • Skapa prototyper, mockups och arbeta med koncept- och interaktionsdesign
 • Leda teamet i researcharbete för att förstå kundens riktiga problem och effektivt validera lösningar genom t.ex. kundintervjuer, användartester och andra metoder
 • Vara uppdaterad på Fortnox UX principer, metoder och verktyg.

Om dig 
Du är en person som trivs att arbeta i team. Du har känslan att se hur varje del och detalj hänger ihop och påverkar den totala upplevelsen av vår tjänst. Du har troligtvis arbetat inom utveckling av digitala tjänster i minst 2 år och har examen från högskola/universitet eller yrkeshögskola inom digital produktdesign/utveckling/interaktionsdesign. Vi ser även att du: 

 • Har mycket goda kunskaper och erfarenheter inom  UX och UI
 • Behärskar hög- och lågnivåprototyping
 • Har arbetat med kvalitativ + kvantitativ research och analys
 • Erfarenhet av utveckling av webb
 • Har en naturlig fallenhet för färg, form och flöden.

Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och dina kollegor ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga. Du har inga problem med att vara vara varken självgående eller komma med nya initiativ. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en prestigelös inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Diana Lidén, diana.liden@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en testare som vill vara med och bidra till nästa generations produkter och system för företagare i Sverige. Att du inte kan låta bli en utmaning och med egna initiativ verkligen vill driva på ständig förbättring står vi bakom till 100%.

I rollen som testare kommer du att arbeta nära kravställare och utvecklingsteam och följa upp olika aktiviteter. Du är med i hela processen från att diskutera krav och ta fram lösningsförslag till deployment av nya versioner i olika miljöer, samt deltar i analysarbete, felsökningar och tar ansvar för releasehantering av produkten och dess beroende mot andra services. Du ingår i ett fantastiskt team där det är högt i tak och där det alltid finns utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. 

I rollen lyfter du även blicken och säkerställer att vi har rätt förutsättningar och metoder för att kvalitetssäkra produkten ur ett strategiskt perspektiv.

Vi kommer att behöva dig tillsammans med din kunskap och erfarenhet för att skapa affärsmässiga lösningar till våra kunder. Vår företagskultur präglas av enkelhet, innovation och pålitlighet, vilket du kommer märka när du kommer hit.

Om dig 
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, har jobbat med test några år och nu söker nya utmaningar. Du känner dig bekväm med att diskutera krav med våra utvecklare och har förståelse för hur man behöver formulera och genomföra tester i en serviceorienterad arkitektur. Vi ser även att: 

 • Du har erfarenhet från arbete i agila team i någon av rollerna som testare, testledare, kravanalytiker eller utvecklare
 • Du har erfarenhet av analysarbete, felsökningar och kvalitetsarbete
 • Du har ett starkt intresse för test och effektivisering av testprocesser
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift
 • Du är framförallt nyfiken och vågar ta dig an utmaningar

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som värdesätter teambaserat arbete och som har förmågan att tänka i nya banor. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Vi ser att du är van vid att kommunicera och visualisera samt arbetar strukturerat och noggrant. 

Rollen innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mobilutveckling i rollen som testare, grundläggande programmeringskunskaper, releasehantering samt är certifierad inom test. 

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Magdalena Hallbrandt, magdalena.hallbrandt@fortnox.se eller Peter Gustavsson, peter.gustavsson@fortnox.se

Länk kopierad!
Kopiera länk

Inget jobb som passar just nu?

Håll kontakten med oss och få e-post så fort vi lägger ut tjänster inom områden du är intresserad av.

Connect

Vad händer när du skickat in din ansökan?

1

Du skickar in en ansökan

När du skickat din ansökan till oss kommer vi att ta hand om resten, du kan lugnt luta dig tillbaka och vänta på återkoppling från oss.

2

Vi återkopplar till dig

Vi läser igenom varje ansökan vi får in till oss. Vi gör ett urval och återkopplar till dig oavsett om vi vill träffa dig på intervju eller om det inte riktigt räckte hela vägen just denna gången.

3

Vi träffas

Om du är en av dem vi vill träffa för ett samtal så kommer vi kontakta dig för att boka tid och ge dig mer information inför samtalet. Du kommer få träffa en eller två personer från Fortnox.

Flytta närmre ditt drömjobb

Växjö

Det här finns att göra i Växjö när du inte är på jobbet.

Upplevelseguide
Teleborgs Slott, Växjö

Malmö

Det här finns att göra i Malmö när du inte är på jobbet.

Upplevelseguide
Stortorget, Malmö