För redovisningsbyrån|Kundberättelser|Bokföring

Publicerad: 30 november 2022|Senast uppdaterad: 5 januari 2023

100% samarbete med byrån! “Det bästa råd jag fått är att börja jobba digitalt”

I det senaste numret av Fortnox Magazine frågade vi fyra företagare vad de mest av allt vill ha från sin redovisningskonsult. Vi träffade Camilla på LPG Åkeri, Magnus från Flora PM & Vänner, Lina på Lina J AB och Niklas på NJ Maskiner. Här delar Niklas med sig av hur han vill att relationen ska se ut.

Niklas Johansson är ingen vän av att sitta och jobba vid en dator. Nej, han vill ägna så lite tid som möjligt åt administration. Därför är hans redovisningskonsult något av det viktigaste han har.

– Vi hörs nästan varje dag och jag kan ringa henne när som helst och få svar. Jag är väldigt bortskämd, säger Niklas. 

Det var faktiskt just en redovisningskonsult, tillika granne, som var anledningen till att Niklas vågade starta eget för nio år sedan. Han tänkte då att “jag kan inte sköta ett företag”, men grannen stod på sig och övertygade honom om att en byrå kan sköta mycket åt honom. Och det stämde ju!

– Min redovisningskonsult gör i stort sett allt jag inte vill göra, jag litar helt på henne och jag skulle ärligt talat inte kunnat driva mitt företag utan henne. Så jag är glad att jag lät mig övertalas, skrattar Niklas.

Även idag blir det en del övertalning från Niklas nuvarande redovisningskonsult, som nu har varit med honom i många år.

För en tid sedan lyckades hon också förändra Niklas sätt att se på här med digitala arbetsverktyg.

– Jag har alltid velat ha allting på papper och skicka saker med post. Men hon har fått mig att börja jobba digitalt med fakturor och även med vår tidrapportering. All fakturering sker med Fortnox plattform och mina medarbetare lägger in sin tid i appen.

– Jag får nog erkänna att det här är det bästa rådet hon gett mig – att gå över till att jobba digitalt. Allt blir så mycket enklare och mer effektivt nu när jag slipper få allt på papper, säger Niklas.

Sammanfattning - företagen kan inte få för mycket rådgivning

Att företagare ser dig som redovisningskonsult som deras viktigaste rådgivare råder det ingen tvivel om. Så, vad ska du fokusera på? Här har vi sammanfattat vad företagen vill ha av sin redovisningskonsult!

Läs också om de andra tre företagarna Camilla på LPG Åkeri , Magnus från Flora PM & Vänner och Lina på Lina J AB.