För redovisningsbyrån

Publicerad: 30 november 2022|Senast uppdaterad: 17 oktober 2023

100% samarbete med byrån! “Rådgivningen blev särskilt viktig under pandemin”

I det senaste numret av Fortnox Magazine frågade vi fyra företagare vad de mest av allt vill ha från sin redovisningskonsult. Vi träffade Camilla på LPG Åkeri, Niklas på NJ Maskiner, Lina på Lina J AB och Magnus från Flora PM & Vänner. Här delar Magnus med sig av hur han vill att relationen ska se ut.

För Magnus Holm, delägare i blomster- och inredningsbutiken Flora PM & Vänner, är företagets redovisningskonsult ett bollplank och en trygghet. Det blev särskilt tydligt under pandemin då kunskaperna kring ekonomi verkligen sattes på prov.

– Det var väldigt mycket att sätta sig in i då – som permitteringar, korttidsarbete och ansökningar om stöd. Att i ett sådant läge ha någon med expertkunskap som omvärldsbevakar, efterfrågar underlag och som vet hur man gör rätt, var väldigt värdefullt, säger Magnus.

Magnus har haft samma redovisningsbyrå under sina år på Flora och för honom är kontinuiteten viktig.

– När en konsult varit med länge känner den också företaget väl. Jag tror att en sådan person kan komma med bättre råd och inspel, än vad man fått om man bytt då och då. Vår konsult har blivit mer som en kollega. Hon har förståelsen för vår verksamhet, ser helheten och jag behöver inte lägga tid på att förklara, säger han.

Magnus ser också stora fördelar med att ta hjälp av en byrå som har många liknande kunder, alltså små företag och butiker.

– Vår byrå kan ge råd om hur någon annan gjort och tipsa om vad som fungerat för dem. De samlar på sig kompetens som även vi har nytta av. Det är sådant som ger skillnad i vår vardag.

Sammanfattning - företagen kan inte få för mycket rådgivning

Att företagare ser dig som redovisningskonsult som deras viktigaste rådgivare råder det ingen tvivel om. Så, vad ska du fokusera på? Här har vi sammanfattat vad företagen vill ha av sin redovisningskonsult!

Läs också om de andra tre företagarna Camilla på LPG Åkeri , Niklas på NJ Maskiner och Lina på Lina J AB.