För redovisningsbyrån|Kundberättelser|Bokföring

Publicerad: 30 november 2022|Senast uppdaterad: 2 december 2022

100% samarbete med byrån! “För mig som är ny är alla råd välkomna!”

I det senaste numret av Fortnox Magazine frågade vi fyra företagare vad de mest av allt vill ha från sin redovisningskonsult. Vi träffade Magnus från Flora PM & Vänner, Niklas på NJ Maskiner, Camilla på LPG Åkeri och Lina på Lina J AB. Här delar Lina med sig av hur hon vill att relationen ska se ut.

I somras startade Lina Johnsson sin egen målerifirma Lina J AB, efter många år som anställd. Den hjälp och de råd hon fått från sin redovisningsbyrå under sina första månader har varit ovärderlig.

– Jag har tagit mycket hjälp av min byrå nu i början. De hjälper mig med allt utom att betala leverantörsfakturorna kan man säga. För mig som är ny är alla råd från dem mer än välkomna. Jag frågar om allt – fakturering, viktiga datum, bokslut, ROT-avdrag, hur Fortnox program funkar, ja allt är ju nytt, säger Lina Johnsson.

När tanken på att starta eget hade mognat fram var det dags att välja redovisningsbyrå Det blev ett lätt val. Linas pappa, som alltid drivit företag i byggbranschen, var jättenöjd med sin byrå, och därför valde Lina samma.

– Det är en liten byrå och jag känner mig alltid välkommen dit. Vi ses ungefär en gång i månaden. Jag gillar att träffas fysiskt och vill gärna kunna stå bredvid när min redovisningskonsult gör något. På så sätt kan jag se och lära mig. Jag tror inte att det hade gått lika bra om vi tagit det på telefon, säger Lina.

Det Lina uppskattar mest med en byrå är att de ger råd kring hur man kan jobba smartare och också att de lär Lina att göra saker själv. Nästa projekt är att Lina ska få in leverantörsfakturorna i Fortnox för att få till helheten.

– De jobbar inte för att själva få fler timmar att fakturera, utan vill att jag ska få det så effektivt och smidigt som möjligt. Jag kan måla och sköta det jag kan, så tar de hand om resten, säger hon.

Sammanfattning - företagen kan inte få för mycket rådgivning

Att företagare ser dig som redovisningskonsult som deras viktigaste rådgivare råder det ingen tvivel om. Så, vad ska du fokusera på? Här har vi sammanfattat vad företagen vill ha av sin redovisningskonsult!

Läs också om de andra tre företagarna Camilla på LPG Åkeri , Niklas på NJ Maskiner och Magnus från Flora PM & Vänner.