För redovisningsbyrån|Kundberättelser|Bokföring

Publicerad: 30 november 2022|Senast uppdaterad: 2 december 2022

100% samarbete med byrån! “Jag vill ha en byrå som utmanar mig!”

I det senaste numret av Fortnox Magazine frågade vi fyra företagare vad de mest av allt vill ha från sin redovisningskonsult. Vi träffade Magnus från Flora PM & Vänner, Niklas på NJ Maskiner, Lina på Lina J AB och Camilla på LPG Åkeri. Här delar Camilla med sig av hur hon vill att relationen ska se ut.

Tidigare i år bestämde sig LPG Åkeri sig för att byta redovisningsbyrå. De ville ha en mindre byrå för att få mer uppmärksamhet och snabbare återkoppling. Idag ser verksamhetschefen Camilla Rydtorp många fördelar med bytet.

– Det har varit väldigt värdefullt att få in någon som ser över hela vårt flöde med nya ögon. Jag har alltid gillat att jobba med människor som utmanar mig, och tvingar mig att tänka nytt, men som samtidigt är lyhörda och ställer frågor, säger Camilla.

– Det jag också gillar är att vi nu är den stora kunden hos den lilla byrån och inte tvärtom, fortsätter hon.

För en tid sedan började LGP på inrådan av sin redovisningskonsult bygga upp en helt ny kontoplan. Tidigare hade de färre konton, vilket gjorde att summorna blev stora och det var svårt att få en bild över vilka kostnader som hade blivit större och vilka som minskat.

– Det har varit ett bra och nödvändigt arbete. Vi har fått struktur och kan nu se vilka kostnader som ligger på vilken bil exempelvis. Vi fick också en egen post för diesel, vilket har varit ovärderligt nu när dieselpriserna varit så höga, säger Camilla.

Byrån byggde även en rapport där Camilla får en fullständig översikt över utfall i resultatrapport på aktuell månad, samt ackumulerat. Hon får även en överblick på balans- och kassaflöde. Är det något som avviker kan Camilla dyka vidare med en kontoanalys. Just sådana konkreta förbättringsförslag betyder mycket för Camilla.

– När man som vi hela tiden vill effektivisera tycker jag aldrig att man kan få för mycket rådgivning eller för många förändringsförslag. Sedan kanske jag inte hinner göra alla förändringarna själv, men då kan byrån ju hjälpa oss.

Sammanfattning - företagen kan inte få för mycket rådgivning

Att företagare ser dig som redovisningskonsult som deras viktigaste rådgivare råder det ingen tvivel om. Så, vad ska du fokusera på? Här har vi sammanfattat vad företagen vill ha av sin redovisningskonsult!

Läs också om de andra tre företagarna Magnus från Flora PM & Vänner , Niklas på NJ Maskiner och Lina på Lina J AB.