Vi vill vara en del av din framtid

Sedan 2001 har vi förenklat vardagen för tusentals småföretagare. Det hade vi inte kunnat göra utan engagemanget från alla fantastiska medarbetare. Hos oss är alla viktiga. Och vi vet att varje enskild medarbetares unika egenskaper är vår viktigaste resurs i vår strävan att fortsatt skapa framtiden för Sveriges småföretagare. Vi växer med våra framgångar och vi vill bli en del av din framtid. Tillsammans gör vi det möjligt.

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Pokal som illustrerar Talent Management Program

Talent Management Program

Vi genomför årligen ett internt ledarutvecklingsprogram för ledartalanger som vill växa och utvecklas in i nya roller.

Vårt Talent Management Program omfattar ledarskapets alla dimensioner och syftet är att skapa en långsiktig bas för den framtida ledarförsörjningen i det växande företaget.

Wellness Floor

Hos oss har friskvård en vidare innebörd än träning. Vi jobbar med ett helhetsperspektiv på välmående; fysiskt, socialt och mentalt. Att de tre dimensionerna hänger ihop - ja, det är vi övertygade om!

Vi har därför ett helt våningsplan avsatt för friskvårdsaktiviteter, vår “Wellness Floor”. Här hålls mängder av träningspass i gymmet, här finns rum för yoga och avslappning, massagemöjligheter, pingisbord och Playstation.

Person med hantlar som illustrerar Wellness Floor
Glödlampa, kugghjul och binära nummer som illustrerar 9th floor

9th floor

9th floor är ett innovationskoncept där utvecklare på Fortnox får möjlighet att avsätta tid för nya innovationer och idéer.

Målet är att flytta fram gränserna för vad kombinationen data och datorkapacitet kan skapa för nytta för Sveriges företagare och redovisningsbyråer. Här har några av våra mest innovativa idéer fötts.

Stapeldiagram som illustrerar personlig utveckling

Personlig utveckling

Att få möjlighet att utvecklas och känna engagemang med stimulerande arbetsuppgifter i en inspirerande arbetsmiljö är viktigt för oss.

Här finns goda möjligheter till intern rörlighet såväl horisontellt som vertikalt. Hos oss händer det mycket och allt är möjligt för den som vill.

En vattenkanna som vattnar en växt. Illustrerar det goda ledarskapet.

Det goda ledarskapet

Det goda ledarskapet är en viktig grundpelare. Vi arbetar med tydlig struktur för individuell uppföljning och utveckling mellan varje medarbetare och dess chef.

Vi arrangerar löpande olika chefsforum för dialog och samverkan. För oss är det närvarande ledarskapet viktigt, då det ger förutsättningar till motivation och engagemang hos medarbetarna.

Två händer som gör high five. Illustrerar gemensamma aktiviterer.

Gemensamma aktiviteter

Att stärka våra olika team och att mötas under informella former tycker vi är viktigt.

Vår företagsgemensamma Trivselgrupp ordnar regelbundet gemensamma aktiviteter, ofta kopplade till välgörande ändamål. Vad sägs om t.ex. after work, brännbollsmatch med grillning eller triathlon?

En soffa, en golvlampa och en växt. Illustrerar en riktigt skön miljö.

En riktigt skön miljö

Vi lägger stor vikt på att vår miljö ska vara inbjudande och kreativ.

Vi ska kunna jobba fokuserat och effektivt, men vi ska också enkelt kunna träffas och prata, skratta och utbyta ideer. Därför har vi utöver arbetsplatserna också rum som vårt vardagsrum, ljusgården, vårt kök, och en egen skybar. Och självklart har vi lagt mycket energi på att våra mötesrum ska ha en skön stil och vara inspirerande

Ett glas juice, en kopp kaffe och en fralla. Illustrerar Frukost & Frukostsnack.

Frukost & Frukostsnack

Varje fredagsmorgon samlas vi för att äta frukost tillsammans.

Varannan fredag är det också Frukostsnack, där vi informerar om vad som händer i bolaget. Det är ett viktigt forum för att dela och sprida kunskap - och det är också en viktig gemenskapsbyggare. (Vänta tills du är här och får höra med egna öron när taket lyfter sig runt halvnio-snåret på fredagsmorgonen…)

En jordglob som kramar sig själv. Illustrerar mångfald.

Mångfald

Hos oss är alla olika och vi är stolta över att ta tillvara på varje enskild individs unika egenskaper och kraft.

Med tydligt fokus på en öppen och positiv företagskultur skapar vi varje dag möjligheter för en jämställd miljö där mångfald bejakas. Oavsett om detta är ditt första jobb eller om du är en erfaren specialist inom ditt område, kan du vara med och göra skillnad.

Fortnox Employer Value Proposition

Våra inflyttningspresenter till dig

Våra avdelningar

Fortnoxfolk

Träffa några av de unika, fantastiska och spännande människor som jobbar på Fortnox.

Fortnox Academy

Är du redo att ta del av en unik och spännande möjlighet tillsammans med oss?

Vi tror på att upptäcka och utveckla talangen i var och en av oss. Med Fortnox Academy erbjuder vi en unik chans att uppleva och utvecklas på Fortnox. Vårt mål är att hitta begåvade och passionerade blivande systemutvecklare som sin sista termin vill vara med och förändra en hel bransch.

Jag vill veta mer
En person visar något på sin laptop

Lediga jobbTyvärr finns det inga jobb här just nu.

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

Vi söker nu en Workplace Manager som strategiskt och operativt utvecklar Fortnox som arbetsplats och mötesplats. Du, tillsammans med oss, vill skapa en kreativ arbets- och mötesplats i världsklass!

Om tjänsten
Tillsammans med fastighetsägare och övriga stjärnor på avdelningen kommer du drifta och förvalta Fortnox fastigheter. Det innebär budgetering, förhandling med leverantörer, leda förändringsarbete och ta fram och presentera beslutsunderlag gällande exempelvis möjliga etableringar på nya orter baserat på t.ex. data och rekryteringsbehov. Du har hand om administration och extern kommunikation med bl.a. fastighetsägare, hyresvärdar och leverantörer och har mycket god kännedom om de olika avtal och legala krav som finns på området.  Du kommer att vara ekonomiskt ansvarig för uppföljning av hyresavtal och säkerställa att de följs.  Du kommer även att vara tekniskt ansvarig för våra arbetsplatser (fastighetsteknik, ventilation, vvs). Rollen är självständig men du ser till att förankra, kommunicera och implementera dina uppgifter och projekt med kollegor och stakeholders, internt och externt. I rollen ingår bland annat att: 

 • Driva förhandlingar och teckna hyresavtal
 • Upphandla och följa upp leverantörer
 • Samordna och driva den löpande fastighetsförvaltningen 
 • Ansvara för budgetunderlag gällande periodiskt och löpande underhåll
 • Delta i och driva interna projekt kopplade till upplevelsen av våra arbetsplatser
 • Säkerställa att våra arbetsplatser är i linje med vårt arbetssätt. Nu och i framtiden.

 Din ambition och drivkraft tar dig också förbi förvaltning. Du ser till att Fortnox ständigt utvecklas för att vara den mest attraktiva arbetsplatsen för befintliga och blivande medarbetare. Detta innebär ständigt vara ajour med vad som är på gång i ditt område och vad som kan skapa mervärde för Fortnox medarbetare. Vi vill att vår arbetsplats ska gynna samarbete, möten och passion. Nu och i framtiden.

Om dig 
Vi söker dig med bred erfarenhet av fastighetsförvaltning, projektledning och drift av kommersiella fastigheter eller arbetsplatser. Du är van vid att självständigt utveckla och driva projekt, gärna tidigare arbetsplatsutveckling. 

Dina erfarenheter och kunskaper har du med största sannolikhet skaffat dig genom minst 3-5 års erfarenhet av att arbeta som fastighetschef/förvaltare. Vi ser gärna att du har en högskoleexamen inom exempelvis ekonomi, fastighets/bygg eller motsvarande.

För att trivas och lyckas i din roll tror vi att du är strukturerad, serviceinriktad och lever efter devisen att ingenting är omöjligt. Du vågar ta initiativ, och genom god analytisk förmåga och kommunikation kan du förmedla dina ideér och förslag. Samtidigt är du lyhörd för krav och önskemål från ledningsgrupp, stakeholders och medarbetare. Du har en förmåga att hantera olika uppgifter parallellt utan att bli stressad och ändå komma i mål.

För att lyckas i rollen som Workplace Manager är det viktigt att du bidrar med ett affärsmässigt perspektiv, är resultatinriktad och är van att driva ditt arbete självständigt. Du är lösningsorienterad och en van förhandlare med en stark kommunikativ ådra som är duktig på att etablera och behålla goda samarbeten. Vidare har du förmåga att arbeta såväl strategiskt som operativt och du är en prestigelös person som är van att hantera uppgifter av ad hoc karaktär.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö eller Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Sara Nylén, Head of HR: sara.nylen@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
I rollen som Marketing Automation Specialist i affärsområdet Företagande kommer att du att ingå i ett väl sammansvetsat Sälj & Marknads-team, och bl a arbeta nära Content Producers, Acquisition, Activation- och Retention Managers. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär kampanj- segmentering och analysarbete i vårt MA-system Upsales. Utifrån dataanalyser och kundinsikter kommer du att arbeta med segmentering, genomförande och optimering av kampanjer, primärt mot direktkunder. Med hjälp av data och insikter säkerställer du att vi tillsammans skapar kommunikation som har relevant innehåll till rätt mottagare för att bidra till försäljning, samt att vårt varumärke upplevs som positivt även efter köp. 

Om dig 
Du har en genuin grund inom CRM och söker passionerat efter vad kunden efterfrågar genom insikter från data. Du blir stimulerad av att arbeta för ett relevant kundvärde och du älskar att ligga i framkant för personaliserad kommunikation. För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, gilla marknadsföring i allmänhet och optimering i synnerhet. 

Som person bör du vara flexibel, ha fokus på möjligheter och vara van vid att ha mycket på gång samtidigt. Du är en lagspelare som arbetar strukturerat och har koll på detaljer. Du har en ödmjuk och prestigelös personlighet samt förmåga att skapa gemenskap och entusiasm omkring dig. 

För att lyckas i denna position ser vi gärna att du har följande kompetenser och erfarenheter: 

 • Högskoleutbildning i ekonomi/marknadsföring eller motsvarande. 
 • Erfarenhet och kunskap från CRM-/Marketing automation system samt att sätta upp automatiserade processer baserat på datainsikter och kundbehov.
 • Erfarenhet av att redigera och kravställa innehåll.
 • Erfarenhet av att optimera kundupplevelsen genom att förstå och mappa kundresan. 
 • Det är meriterande om du har arbetat med B2B marketing.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med segmentering och customer audiences.
 • Kunskap eller kännedom om HTML, Tag management, retargeting och responsiv design. Även kunskap om Send time optimering är av värde.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö eller Malmö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta: Emelie Berkesi, emelie.berkesi@fortnox.se

 

 

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en senior frontend-utvecklare med fokus på att utveckla och förvalta våra produkter. I den här rollen kommer du att säkerställa att våra produkter håller hög kvalité och kontinuerligt förbättras, med användaren i fokus. Du arbetar med att driva vår frontend-utveckling framåt där du aktivt deltar i diskussioner kring API-design och arkitekturella beslut tillsammans med våra utvecklare. Med din erfarenhet och kunskap samarbetar du nära UX/UI-designers för att skapa den där wow-upplevelsen för våra kunder. 

Vidare samarbetar du med andra utvecklare, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. Du kommer arbeta i ett ramverk och designsystem som är av stor betydelse för alla våra utvecklingsteam, där vi ser att du stöttar och hjälper andra utvecklare inom dessa. Vi jobbar agilt, tror på självorganiserande team och arbetar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes.

Om dig 
För den här rollen behöver du ett par års erfarenhet av frontend-utveckling med goda kunskaper inom Java, Javascript, React, TypeScripit och Redux. Utifrån tidigare erfarenhet har du en djup förståelse för hur browsers fungerar och för semantiken kring HTML och CSS/SASS. Att se till de små detaljerna faller sig naturligt för dig samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken och se till lösningen i sin helheten. Har du erfarenhet av React Native i iOS och Android ser vi det som positivt. 

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. Är du kreativ i arbetet och gärna tar egna initiativ till lösningar står vi bakom dig hela vägen.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Joakim Henrixon, joakim.henrixon@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
I team Sherlocks på Fortnox fokuserar vi på att försörja vår organisation med data. Nu söker vi en Testare som kommer arbeta främst med test av Backend och API:er samt ta fram krav tillsammans med stakeholders i vår organisation. Du kommer även fokusera på testfall och och delta proaktivt i arbetet med att säkerställa att vår data är korrekt validerad. Du är med i hela processen från att diskutera krav och ta fram lösningsförslag till deployment av nya versioner i olika miljöer, samt deltar i analysarbete, felsökningar och tar ansvar för releasehantering av tjänster och dess beroende mot andra services. Du ingår i ett fantastiskt team där det är högt i tak och där det alltid finns utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. 

I rollen lyfter du även blicken och säkerställer att vi har rätt förutsättningar och metoder för att kvalitetssäkra produkten ur ett strategiskt perspektiv.

Vi söker dig som ler av tanken att tillsammans med oss, och utifrån din kunskap och erfarenhet, få skapa affärsmässiga lösningar till våra kunder. Vår företagskultur präglas av enkelhet, innovation och pålitlighet, vilket du kommer märka när du kommer hit.

Om dig 
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, har jobbat med test några år och nu söker nya utmaningar. Du känner dig bekväm med att diskutera krav med våra utvecklare och har förståelse för hur man behöver formulera och genomföra tester i en serviceorienterad arkitektur. Vi ser även att: 

 • Du har erfarenhet från arbete i agila team i någon av rollerna som testare, testledare, kravanalytiker eller utvecklare
 • Du har erfarenhet av analys- och kvalitetsarbete, felsökningar och effektivisering av testprocesser
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift
 • Du är framförallt nyfiken och vågar ta dig an utmaningar

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som värdesätter teambaserat arbete och som har förmågan att tänka i nya banor. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Vi ser att du är van vid att kommunicera och visualisera samt arbetar strukturerat och noggrant. 

Rollen innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av SQL, någon form av databehandling, grundläggande programmeringskunskaper, releasehantering samt är certifierad inom test.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Edegård, Development Manager henrik.edegard@fortnox.se 

 

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om Tjänsten
Vi söker nu en Utvecklare med fokus på klientplattform och interna system. I rollen ingår att skapa och underhålla integrationer mellan både interna och externa system. Du kommer bl.a. automatisera onboardingen för våra nya medarbetare för att skapa den där wow-känslan, när allt bara funkar första dagen på jobbet. Du kommer även vara med i arbetet att automatisera borttagning och inaktivering av tjänster, konton och behörigheter om en medarbetare slutar. Du kommer vara en viktig del av vårt interna användarstöd för att förstå de behov som finns. Rollen är ny, i en innovativ miljö där vi ständigt letar efter nya lösningar. Det finns med andra ord stora möjligheter för dig att påverka och utveckla rollen. Du kommer även arbeta med: 

 • Underhåll och konfiguration av interna system och klientplattform
 • Utveckling och underhåll av integrationer mellan interna system
 • Hjälp och stöd till verksamheten

Fortnox IT-avdelning hjälper våra medarbetare att vara effektiva med en säker och stabil klientplattform tillsammans med en snabb och säker tillgång till de verktyg som krävs för att utföra deras arbete. Vi har en mycket hög ambitionsnivå, något som krävs för att matcha vår snabba tillväxt.

Om Dig
Du har ett par års erfarenhet av utveckling, gärna med fokus på att integrera system med olika API:er. Kanske via PHP, Python eller helt enkelt det som får jobbet gjort. Kanske har du dessutom erfarenhet av något scriptspråk som Bash eller Windows Powershell. 

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs förmågan att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. Är du kreativ i arbetet och gärna tar egna initiativ till lösningar står vi bakom dig hela vägen.

Vi vill underlätta för Fortnox medarbetare och hjälpa dem vara produktiva och kreativa, så det är viktigt att du är lyhörd och serviceminded för de behov som finns. Du behöver också vara kreativ och inte rädd för att föreslå innovativa lösningar.

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Fortnox erbjuder ekonomisystem, finansiella tjänster och försäkringar i en och samma plattform. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer - och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta Peter Hall, peter.hall@fortnox.se eller Filip Schröder, filip.schroder@fortnox.se 

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om Tjänsten
Som Account Manager kommer du att utveckla, förvalta och bidra till lönsamhet för Fortnox största direktkunder och skapa nya affärer hos större företagskunder. Du kommer arbeta med både befintliga och nya samarbetspartner i det större företagssegmentet. I rollen prospekterar, planerar, följer upp och utvecklar affären i syfte att på lång sikt uppnå våra strategiska mål, i en bransch som är mitt i en förändringsresa. I ditt dagliga arbete är du främst på resande fot för att hjälpa våra kunder i deras digitaliseringsresa. I rollen ingår även att tillsammans med dina kollegor ta fram och skapa ett attraktivt erbjudande mot segmentet.

För att bli framgångsrik i rollen krävs det dels att du har förståelse för Fortnox erbjudande tillsammans med kunskapen av hur vi kan hjälpa företagens ekonomiska processer, men att du även har ett genuint intresse för att driva och utveckla affärer.

Som Account Manager hos Fortnox krävs en hög servicenivå och mycket god förmåga att på ett professionellt sätt kommunicera vårt produkt- och tjänsteutbud, både internt och externt.

Om Dig
Vi söker dig med minst 2-3 års erfarenhet av komplex försäljning och som på eget initiativ planerar, strukturerar och genomför ditt arbete. Du har en god affärsförståelse och ett kommersiellt tankesätt.

Du är målmedveten, resultatinriktad och affärsorienterad med en stark servicekänsla. För att trivas och lyckas i rollen tror vi du triggas av att bygga och förvalta kundrelationer samt du är kreativ och strukturerad. Har du tidigare kunskaper om Fortnox produkter och tjänster, ekonomi och redovisning ser vi det som meriterande.

Du är engagerad, driven och tar ett stort eget ansvar. Du fokuserar på dina relationer och har alltid som ambition att addera värde hos dina kunder. I övrigt utför du dina arbetsuppgifter och utvecklar dem i linje med Fortnox övergripande strategi.

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Fortnox erbjuder ekonomisystem, finansiella tjänster och försäkringar i en och samma plattform. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer - och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Arbetet kommer innebära en hel del resor och övernattningar i olika perioder.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö/Malmö/Stockholm/Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.

För frågor om tjänsten, kontakta Adam Malmström, adam.malmstrom@fortnox.se  eller Filip Schröder, filip.schroder@fortnox.se 

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
I rollen som IT-tekniker bidrar du till att alla medarbetare har rätt förutsättningar och verktyg att utföra sitt arbete. Det handlar både om IT-systemstöd och teknik. Fortnox IT-avdelning hjälper våra medarbetare att vara effektiva med en säker och stabil klientplattform tillsammans med en snabb och säker tillgång till de verktyg som krävs för att utföra deras arbete. Du kommer att hjälpa och vara ett stöd i organisationen genom bl.a. utrullning av datorer, kontohantering och konfiguration av system. Vidare är du med i arbetet att vidareutveckla interna system och klientplattformar och du kommer vara med i olika förbättringsprojekt. Du kommer ha daglig dialog med medarbetare från hela organisationen men även externa parter, som exempelvis leverantörer. IT-avdelningen på Fortnox har en mycket hög ambitionsnivå, något som krävs för att matcha vår snabba tillväxt. 

Om dig 
För att lyckas i rollen behöver du ha kunskap inom minst Windows, Mac eller Linux. Vi ser att du har studerat till IT-tekniker eller motsvarande och har jobbat några år med liknande arbetsuppgifter. Vidare ser vi att du har erfarenhet av storskalig klienthantering. Erfarenhet av nätverksadministration eller serverdrift inom Windows eller Linux är meriterande.

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en stark samarbetsförmåga men även kunna vara självgående i många av de dagliga arbetsuppgifter som förekommer. Du har en vilja och ett starkt driv att förbättra och göra vardagen ännu enklare för medarbetarna. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och ditt team ställs inför söker vi dig med ett genuint intresse av människor och teknik.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.

För frågor om tjänsten, kontakta Peter Hall, peter.hall@fortnox.se eller Filip Schröder, filip.schroder@fortnox.se 

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu dig, en orädd produktdesigner som inte kan låta bli utmaningar och att sikta högt. Vi vill ge dig förutsättningar att få utlopp för din egen förmåga och kreativitet som kan hjälpa oss ta fram nästa generations produkter och system för företagare i Sverige.

Du kommer få arbeta tillsammans med vårt team i Linköping som utvecklar ett helt nytt produktområde, där de flesta produkter skapas från grunden. Det innebär en spännande möjlighet för dig att vara med från början och utvecklas tillsammans med oss. 

I rollen som produktdesigner arbetar du med att:

 • Säkerställa operativ och strategisk måluppfyllnad genom bl.a. research, användarintervjuer, prototyping, UI och UX design av olika digitala lösningar
 • Identifiera, prioritera och validera antaganden/hypoteser runt användaren och användandet för att minimera risker i utvecklingsarbetet
 • Identifiera förbättringsområden med design och användbarhet inom våra tjänster och att ta fram idéer som upplevs som användarvänliga och innovativa
 • Arbeta tillsammans med utvecklingsteam som tar ett stort ansvar för lösningens tekniska utformning
 • Genomföra löpande användartester och intervjuer med användare
 • Skapa förståelse för hur en funktion som utvecklas/förvaltas hör ihop med en eller flera kundresor, så att teamet ser hela flödet ur kundens perspektiv
 • Vara aktiv och bidra i Fortnox UX community i form av UX principer, metoder och verktyg
 • Bidra till att våra team levererar produkter som upplevs som användarvänliga och innovativa. Vi jobbar med verktyg som Sketch, Invision och givetvis Adobe CS. Dessutom jobbar vi agilt och tror på självorganiserande team.

Vidare tar du ansvar för att:

 • Lyfta blicken genom att bevaka och föra affärsområdets talan i relevanta forum
 • Skapa prototyper, mockups och arbeta med koncept- och interaktionsdesign
 • Leda teamet i researcharbete för att förstå kundens riktiga problem och effektivt validera lösningar genom t.ex. kundintervjuer, användartester och andra metoder
 • Vara uppdaterad på Fortnox UX principer, metoder och verktyg.

Om dig 
Du är en person som trivs att arbeta i team. Du har känslan att se hur varje del och detalj hänger ihop och påverkar den totala upplevelsen av vår tjänst. Du har troligtvis arbetat inom utveckling av digitala tjänster i minst 2 år och har examen från högskola/universitet eller yrkeshögskola inom digital produktdesign/utveckling/interaktionsdesign. Vi ser även att du: 

 • Har mycket goda kunskaper och erfarenheter inom  UX och UI
 • Behärskar hög- och lågnivåprototyping
 • Har arbetat med kvalitativ & kvantitativ research och analys
 • Erfarenhet av team som utvecklar mot webb
 • Har en naturlig fallenhet för färg, form och flöden.

Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och dina kollegor ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga. Du har inga problem med att vara vara varken självgående eller komma med nya initiativ. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en prestigelös inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Linda Wallin, linda.wallin@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som webbredaktör hos oss på Fortnox ingår du i en arbetsgrupp som arbetar med digitala kanaler & innehållsproduktion. I arbetsuppgifterna ingår allt från att producera och publicera innehåll, till att vara med och driva utvecklingsarbete för digitala kanaler. Du ansvarar för att skapa och förvalta innehåll som informerar och engagerar våra besökare på webbplatsen. Du kommer också ha ett aktivt ansvar för att utveckla webbplatsens funktion och innehåll. Initialt kommer du ansvara och driva utvecklingen av fortnox.se i samråd med intressenter inom organisationen. I rollen ingår: 

 • Producera texter och film och arbeta i flera olika kanaler som fortnox.se, Fortnox intranät och sociala medier. 
 • Skapa och förvalta innehåll på fortnox.se och se till att viktig information är uppdaterad och korrekt. 
 • Ta fram varumärkeshöjande innehåll och kommunikation tillsammans med kommunikations- & varumärkesstrateg
 • Delta i planering, genomförande och uppföljning av kampanjer 
 • Löpande arbete med SEO och med hjälp av analys och insikter hela tiden förbättra webbplatsens innehåll och struktur. 

Dina primära kontaktytor kommer att vara det interna kontaktnät du bygger med roller inom våra affärsområden som arbetar med kommunikation på web och i sociala medier. Vissa externa kontakter kommer du att ha kontakt med, till exempel leverantörer. 

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen som ansvarar för att utveckla en långsiktig och hållbar kommunikation som stärker bilden av Fortnox och vart vi är på väg. Vi skapar kommunikation, bistår organisationen med råd och stöd i kommunikativa frågor samt har det övergripande ansvaret för koncernens kommunikation. Rollen är ny, på en nyinrättad kommunikationsavdelning. Det finns med andra ord stora möjligheter för dig att påverka och utveckla rollen.

Om dig
Vi söker dig som med enkelhet skriver engagerande texter (rubriker och copy) och har god kunskap om tillgänglighet och användbarhet. Du har erfarenhet och kan producera och publicera rörligt material, samt god förståelse för SEO. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta med sociala medier och publicering i olika kanaler. Rollen kräver att du behärskar olika CMS och webbpubliceringsverktyg. Du är vass på Google Analytics och att löpande identifiera förbättringsåtgärder utifrån insikter. Du har goda kunskaper i Adobe Creative Suites.

Dina erfarenheter och kunskaper har du med största sannolikhet skaffat dig genom minst fem års erfarenhet av att arbeta som webbansvarig/kommunikatör. Du har erfarenhet från arbete på en webbredaktion och dokumenterad erfarenhet av att projektleda implementering av ny webb/nytt CMS där många interna intressen och externa målgrupper ska samarbeta. Vi ser att du har en högskoleexamen inom exempelvis webbredaktion, journalistik eller motsvarande utbildning. 

Som person är du lösningsfokuserad och gillar utmaningar. Du har lätt för att bygga och underhålla relationer, både externa och interna. Utöver detta är du en duktig innehållsproducent med känsla för tonalitet och du känner dig bekväm med att hantera komplexa ämnen. 

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic MTF. Fortnox erbjuder ekonomisystem, finansiella tjänster och försäkringar i en och samma plattform. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer - och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta Ulrica Törning, ulrica.torning@fortnox.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som Pressekreterare hos oss på Fortnox kommer du primärt arbeta med Fortnox externa kommunikation via media men även via fortnox.se, sociala medier och andra kanaler. Detta gör du i nära samarbete med finansiell kommunikation & PR. Tillsammans stöttar ni också organisationen i pressrelaterade frågor. Ni kommer också ta fram strategier för kontakter med media, omvärldsbevakning med analys samt planera och genomföra medieaktiviteter i relevanta kanaler. I rollen ingår även att:

 • Hantera inkommande medieförfrågningar 
 • Utveckla och underhålla externa relevanta mediekontakter
 • Identifiera nyheter internt och ta fram material för att proaktivt kontakta medier 
 • Ansvara för kvartalsuppföljning med medieanalyser 
 • Ta fram underlag för talepunkter, presentationer samt Q&A inför talespersoner som ska medverka i media
 • Ta fram underlag till debattartiklar, pressmeddelande, nyheter eller andra kommunikativa texter 
 • Stödja och coacha chefer och talespersoner vid mediekontakter 
 • Kriskommunikationsarbete 
 • Producera texter, rörligt material och arbeta i flera olika kanaler

För att lyckas som pressekreterare med detta behöver du bygga ett starkt intern kontaktnät med personer inom våra affärsområden som arbetar eller figurerar i media, men också med externa parter som exempelvis journalister och externa samarbetspartners.

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen som ansvarar för att utveckla en långsiktig och hållbar kommunikation som stärker bilden av Fortnox och vart vi är på väg. Vi skapar kommunikation, bistår organisationen med råd och stöd i kommunikativa frågor samt har det övergripande ansvaret för koncernens kommunikation. Rollen är ny, på en nyinrättad kommunikationsavdelning. Det finns med andra ord stora möjligheter för dig att påverka och utveckla rollen.

Om dig
I den här rollen ser vi dig som har god förmåga att samarbeta, knyta kontakter och arbeta i team. Du gillar ett växlande arbetstempo och kan snabbt sätta dig in i och driva nya och komplexa frågor. Du kan arbeta med flera parallella uppgifter mot deadline och har god förmåga att kunna avgöra vilka frågor som är strategiskt viktiga. Du är drivande och självgående som person med hög servicekänsla. Du bör vara strukturerad och lösningsorienterad med god analytisk förmåga.

Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete, kommunikationsstöd inom medierelationer eller motsvarande. Du kan ha journalistisk bakgrund, men har även arbetat med kommunikation. Vi ser även att du har en relevant högskoleutbildning inom till exempel journalistik, media, kommunikation eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har en naturlig förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i skrift och tal. Du har även erfarenhet av att arbeta med finansiell kommunikation inom börsnoterat företag. Du är van att agera rådgivare i mediefrågor till ledning, beslutsfattare och experter.

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Fortnox erbjuder ekonomisystem, finansiella tjänster och försäkringar i en och samma plattform. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer - och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta Ulrica Törning, ulrica.torning@fortnox.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en Kommunikatör med inriktning på sociala medier. I rollen ingår du i en arbetsgrupp som arbetar med digitala kanaler & innehållsproduktion. Din huvudsakliga uppgift är att vara kommunikatör i våra sociala medier, men också på fortnox.se och intranätet. Du tillsammans med dina kollegor kommer planera, producera texter och film och publicera innehåll i alla våra kanaler. Ämnena varierar, det kan handla om allt från att kommunicera nyheter från företaget, lyfta medarbetare och deras arbete, till att enkelt förklara komplexa frågor. I rollen ingår även att:

 • Ta fram och ansvara för sociala mediestrategi 
 • Ta fram varumärkeshöjande innehåll och kommunikation 
 • Skapa innehåll och aktiviteter inklusive uppföljning och analys 
 • Skapa engagemangsdriven kommunikation och utveckla samarbeten med ex. influencers
 • Säkerställa kompetensöverföring till organisationen för en ökad kunskap kring sociala medier 
 • Omvärldsbevakning och trendspaning som du tar med in i ditt arbete för att utveckla nytt 
 • Delta i planering, genomförande och uppföljning av kampanjer 

För att lyckas med detta behöver du bygga ett starkt internt kontaktnät med personer inom våra affärsområden som arbetar med kommunikation på web och i sociala medier. Vissa externa kontakter kommer du också ha kontakt med, till exempel leverantörer. 

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen som ansvarar för att utveckla en långsiktig och hållbar kommunikation som stärker bilden av Fortnox och vart vi är på väg. Vi skapar kommunikation, bistår organisationen med råd och stöd i kommunikativa frågor samt har det övergripande ansvaret för koncernens kommunikation. Rollen är ny, på en nyinrättad kommunikationsavdelning. Det finns med andra ord stora möjligheter för dig att påverka och utveckla rollen. 

Om dig 
Som person är du lösningsfokuserad och gillar utmaningar. Du har lätt för att bygga och underhålla relationer, både externa och interna. Utöver detta är du en duktig innehållsproducent med känsla för tonalitet och du känner dig bekväm med att hantera komplexa ämnen.

Dina erfarenheter och kunskaper har du med största sannolikhet skaffat dig genom minst fem års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör eller motsvarande. Vi ser att du har en akademisk utbildning inom journalistik eller kommunikation exempelvis från Hyper Island eller Berghs.

Du är en god skribent, hittar rätt tonläge och vet hur man anpassar texter så att de passar kanalen och målgruppen. Din förmåga att skriva lättillgängligt om ekonomiska/finansiella frågor är naturlig för dig. Vi ser att du har en djup förståelse för sociala medier och du är van och bekväm med att både filma och arbeta med filmredigering, gärna i Adobes program. Du har god erfarenhet kring mätning av digital marknadsföring, uppföljning och analys. Vi ser också att du har förmågan att tänka nytt eftersom kommunikationsenheten är inne i en förändringsprocess där våra digitala kanaler, inte minst sociala medier, blir allt viktigare. Meriterande om du har erfarenhet av både digitala medieköp och annonsplanering. 

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö 
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Ulrica Törning, ulrica.torning@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi utökar nu vårt framgångsrika arbete inom försäljning och söker en nyfiken och driven marknadsprojektledare. Detta är en roll för dig som gillar högt tempo och ett varierande arbete. I rollen kommer du arbeta både med projektledning av interna initiativ och med att producera content. 

I rollen som projektledare driver du projekt/initiativ mot våra affärsområden och mot våra interna och externa parter. Du tar ansvar för deadlines samt att bevakar och följer upp de aktiviteter och kampanjer som rullar. Du kommunicerar och förmedlar arbete och resultat vidare i organisationen, både inom och utanför ditt affärsområde, för att säkerställa informationsflöde till berörda parter. Vi ser bara positivt på om du med din expertis föreslår förändringar och förbättringar för att ytterligare höja resultatet av initierade projekt. 

I framtagandet av content blir du navet i projektarbeten och för det material som produceras och säkerställer att vi lyckas hela vägen. Du arbetar nära organisationen för att alltid ha rätt och uppdaterad information och för att säkerställa rätt underlag och målgrupp i ditt arbete.

Vidare ser vi att du:

 • Sammanställer relevanta projektteam för att lyckas på bästa sätt
 • Håller dig uppdaterad om förändringar och nyheter i produktportföljen
 • Levererar på tidplan och deadlines
 • Dokumenterar och följa upp möten, aktiviteter, mål och utfall
 • Hanterar avtals- och prisförhandlingar inom ditt ansvarsområde
 • Tar budgetansvar för projekten
 • Tar hand om, och förmedlar leads som ska vidare inom Fortnox organisation
 • Deltar i interna projekt
 • Skapar engagerande och attraktivt innehåll som förklarar, inspirerar och säljer/leadsgenererar. Främst genom redaktionell text och copy.
 • Producerar och publicera innehåll i sociala och digitala kanaler samt tryckt media
 • Identifierar kommunikations- och innehållsbehov
 • Säkrar att kommunikationen driver Fortnox varumärke i rätt riktning och stödjer den grafiska profilen
 • Är kontaktperson mot byråer, tryckerier samt andra relevanta leverantörer 
 • Skapar innehåll utifrån fördefinierade behov och kravställningar.

Om dig 
Din personlighet behöver vara prestationsorienterad, nyfiken och produktiv. Du har struktur i ditt arbetssätt för att hantera många parallella uppdrag, och är snabb nog att få saker ur händerna. Vi förväntar oss att du självständigt söker dialoger och har ett starkt eget driv.

Dina erfarenheter och kunskaper har du med största sannolikhet skaffat dig genom relevant eftergymnasial utbildning inom t.ex. projektledning, kommunikation eller marknadsföring. Har du tidigare arbetat som projektledare inom techbranschen eller på webb/byrå är det meriterande. 

Eftersom vi är många olika kompetenser som jobbar tillsammans mot gemensamma målsättningar letar vi efter en prestigelös lagspelare som har en känsla för detaljer och som har lätt för att lära nya arbetsuppgifter. Med prestigelös i det här sammanhanget menar vi t.ex. du står trygg i ditt hantverkskunnande, men är flexibel nog att ändra och lyssna utifrån andra kompetenserna feedback. Du är initiativrik och har viljan att rycka in där det behövs för att vi tillsammans ska kunna leverera bästa möjliga resultat.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Sofia Holmqvist, sofia.holmqvist@fortnox.se

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Just nu söker vi efter en nyfiken och driven produktägare som vill vara med och bygga nästa generations system och produkter inom fakturering. Detta är en roll för dig som trivs bäst mellan tekniken och användarna där du skapar de bästa förutsättningarna för produktutvecklingen. 

Som produktägare arbetar du tätt med både produktchefen och utvecklingsteamet. I rollen kommer du också samarbeta med produktägare, kravställare, UX-designers och andra intressenter. Du planerar ditt teams roadmap så att den stödjer Fortnox övergripande strategi, samt skapar förståelse för processer genom att bl.a. bryta ner dessa till kravspecifikationer och user stories. 

Vi ser att du är lyhörd för sådant som kan skapa kundvärde och har en positiv inverkan för teamet samt är en viktig ambassadör för teamet och produkten. Du håller dig uppdaterad inom produktens område och omvärldsbevakar allt från lagar till nyheter. Du är även den i teamet som har mest kontakt med kunder och externa intressenter för att exempelvis ta emot feedback för funktioner som är i pilot-fas.

Om dig 
Vi söker dig som har kunskap och förståelse för agil produktutveckling med förmåga att översätta affärskrav till en nivå som är tydlig och lättförståelig för ett utvecklingsteam. Det blir ditt ansvar som produktägare att se till att ni som team prioriterar rätt samt att ni har en vision om hur produkten skall utvecklas.

Vi ser även att du har:

 • Domänkunskap kring fakturering
 • Praktisk erfarenhet av fakturering
 • Erfarenhet och kunskaper som kommunikatör 
 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper med några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i IT-branschen, gärna inom domänen fakturering.

Har du erfarenhet från tidigare roller såsom produktägare, kravanalytiker, projektledare eller teamleader är det meriterande. 

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du naturligt och med enkelhet samarbetar med andra har förmågan att tänka i nya banor. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Vi ser att du är van vid att kommunicera och visualisera, arbetar strukturerat och noggrant samt omfamnar ett lösningsorienterat arbetssätt.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Magdalena Hallbrandt, magdalena.hallbrandt@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som utvecklare på Fortnox arbetar du med andra utvecklare, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. I rollen ingår du i ett mindre team som tar stort ansvar för lösningens utformning och du har möjlighet att utveckla i hela stacken. Vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team.

Vi arbetar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes. Du utgår från vårt kontor i Linköping men kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor i Växjö.

Om dig 
Du har ett par års erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, TypeScript, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t ex RxJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbeta med och utveckla REST - API:er.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor. Är du kreativ i arbetet och gärna tar egna initiativ till lösningar står vi bakom dig hela vägen.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Linköping
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Linda Wallin, linda.wallin@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Som systemutvecklare på Fortnox arbetar du med andra utvecklare, produktägare och testare som brinner för att utveckla innovativa lösningar. Du kommer att arbeta i ett mindre team som tar ett stort ansvar för lösningens utformning. Du kommer att utveckla i hela stacken, vi jobbar agilt och vi tror på självorganiserande team.

Vi jobbar med moderna tekniker, allt från React i frontend till RxJava i backend. Vår mikrotjänstarkitektur bygger på Docker och Kubernetes. Du kommer att sitta i nya fräscha lokaler i vårt eget Fortnoxhus.

Om dig
Du har erfarenhet av utveckling i Java, Javascript, PHP och kanske några andra språk. Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t ex RxJava. Vi ser även att du har erfarenhet av SQL och att arbeta med och utveckla REST - API:er.

Då du kommer att arbeta tillsammans med andra i ett mindre team, men som en del av hela Fortnox, så krävs en förmåga att kommunicera väl med olika människor. Vi tror även att du har viljan att lära nytt och att sprida din egen kunskap vidare till dina kollegor.

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic MTF. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Vi ser gärna att du lägger en länk till ditt githubkonto i meddelandefältet.

Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu dig, en orädd produktdesigner som inte kan låta bli utmaningar och att sikta högt. Vi vill ge dig förutsättningar att få utlopp för din egen förmåga och kreativitet som kan hjälpa oss ta fram nästa generations produkter och system för företagare i Sverige.

Tjänsten tillhör vårt affärsområde Pengar, vilket är ett affärsområde inom Fortnox som är inriktat på finansiella tjänster, såsom bank- och betalningslösningar och olika fakturatjänster för att utveckla kundens företag och öka likviditeten.

Vad du kommer arbeta med:

 • Säkerställa operativ och strategisk måluppfyllnad genom bl.a. research, användarintervjuer, prototyping, UI och UX design av olika digitala lösningar
 • Identifiera, prioritera och validera antaganden/hypoteser runt användaren och användandet för att minimera risker i utvecklingsarbetet
 • Identifiera förbättringsområden med design och användbarhet inom våra tjänster och att ta fram idéer som upplevs som användarvänliga och innovativa
 • Arbeta tillsammans med utvecklingsteam som tar ett stort ansvar för lösningens tekniska utformning
 • Genomföra löpande användartester och intervjuer med användare
 • Skapa förståelse för hur en funktion som utvecklas/förvaltas hör ihop med en eller flera kundresor, så att teamet ser hela flödet ur kundens perspektiv
 • Vara aktiv och bidra i Fortnox UX community i form av UX principer, metoder och verktyg
 • Bidra till att våra team levererar produkter som upplevs som användarvänliga och innovativa. Vi jobbar med verktyg som Sketch, Invision och givetvis Adobe CS. Dessutom jobbar vi agilt och tror på självorganiserande team.

Vad du tar ansvar för:

 • Lyfta blicken genom att bevaka och föra affärsområdets talan i relevanta forum
 • Skapa prototyper, mockups och arbeta med koncept- och interaktionsdesign
 • Leda teamet i researcharbete för att förstå kundens riktiga problem och effektivt validera lösningar genom t.ex. kundintervjuer, användartester och andra metoder
 • Vara uppdaterad på Fortnox UX principer, metoder och verktyg.

Om dig 
Du är en person som trivs att arbeta i team. Du har känslan att se hur varje del och detalj hänger ihop och påverkar den totala upplevelsen av vår tjänst. Du har troligtvis arbetat inom utveckling av digitala tjänster i minst 2 år och har examen från högskola/universitet eller yrkeshögskola inom digital produktdesign/utveckling/interaktionsdesign. Vi ser även att du: 

 • Har mycket goda kunskaper och erfarenheter inom  UX och UI
 • Behärskar hög- och lågnivåprototyping
 • Har arbetat med kvalitativ + kvantitativ research och analys
 • Erfarenhet av utveckling av webb
 • Har en naturlig fallenhet för färg, form och flöden.

Rollen hos Fortnox innebär en omväxlande vardag. För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och dina kollegor ställs inför söker vi dig med en kreativ problemlösningsförmåga. Du har inga problem med att vara vara varken självgående eller komma med nya initiativ. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en prestigelös inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Diana Lidén, diana.liden@fortnox.se

 Välkommen med din ansökan!

Länk kopierad!
Kopiera länk

Sveriges småföretagare och redovisningsbyråer genomgår en stor digital förändringsresa. Fortnox drivs av en ständig energi av att utmana gamla ineffektiva arbetssätt hos företagen och ersätta dem med automatiserade tjänster och erbjudanden inom ekonomi och redovisning. Vi är idag en stark kraft och röst för över 350 000 framsynta företag som valt att digitalisera och effektivisera tillsammans med oss i vår samarbetsplattform. 

För att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kunskaper och vilja till ständig förbättring.

Om tjänsten
Vi söker nu en testare som vill vara med och bidra till nästa generations produkter och system för företagare i Sverige. Att du inte kan låta bli en utmaning och med egna initiativ verkligen vill driva på ständig förbättring står vi bakom till 100%.

I rollen som testare kommer du att arbeta nära kravställare och utvecklingsteam och följa upp olika aktiviteter. Du är med i hela processen från att diskutera krav och ta fram lösningsförslag till deployment av nya versioner i olika miljöer, samt deltar i analysarbete, felsökningar och tar ansvar för releasehantering av produkten och dess beroende mot andra services. Du ingår i ett fantastiskt team där det är högt i tak och där det alltid finns utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. 

I rollen lyfter du även blicken och säkerställer att vi har rätt förutsättningar och metoder för att kvalitetssäkra produkten ur ett strategiskt perspektiv.

Vi kommer att behöva dig tillsammans med din kunskap och erfarenhet för att skapa affärsmässiga lösningar till våra kunder. Vår företagskultur präglas av enkelhet, innovation och pålitlighet, vilket du kommer märka när du kommer hit.

Om dig 
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, har jobbat med test några år och nu söker nya utmaningar. Du känner dig bekväm med att diskutera krav med våra utvecklare och har förståelse för hur man behöver formulera och genomföra tester i en serviceorienterad arkitektur. Vi ser även att: 

 • Du har erfarenhet från arbete i agila team i någon av rollerna som testare, testledare, kravanalytiker eller utvecklare
 • Du har erfarenhet av analysarbete, felsökningar och kvalitetsarbete
 • Du har ett starkt intresse för test och effektivisering av testprocesser
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift
 • Du är framförallt nyfiken och vågar ta dig an utmaningar

För den här rollen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som värdesätter teambaserat arbete och som har förmågan att tänka i nya banor. Du skapar engagemang att fullfölja men har modet att våga stanna upp och justera vid behov. Vi ser att du är van vid att kommunicera och visualisera samt arbetar strukturerat och noggrant. 

Rollen innebär en omväxlande vardag där du behöver ha en förmåga och drivkraft att bygga och utveckla goda relationer för att skapa en stark samarbetsförmåga. För att trivas hos oss bör du dessutom ha en affärsmässig inställning, ett stort eget driv och gilla utmaningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mobilutveckling i rollen som testare, grundläggande programmeringskunskaper, releasehantering samt är certifierad inom test. 

Om Fortnox 
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarens bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet.

Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Bra att veta
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetstid: Heltid
Arbetsort: Växjö
Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer sker löpande. 

För frågor om tjänsten, kontakta Magdalena Hallbrandt, magdalena.hallbrandt@fortnox.se eller Peter Gustavsson, peter.gustavsson@fortnox.se

Länk kopierad!
Kopiera länk

Inget jobb som passar just nu?

Håll kontakten med oss och få e-post så fort vi lägger ut tjänster inom områden du är intresserad av.

Connect

Vad händer när du skickat in din ansökan?

1

Du skickar in en ansökan

När du skickat din ansökan till oss kommer vi att ta hand om resten, du kan lugnt luta dig tillbaka och vänta på återkoppling från oss.

2

Vi återkopplar till dig

Vi läser igenom varje ansökan vi får in till oss. Vi gör ett urval och återkopplar till dig oavsett om vi vill träffa dig på intervju eller om det inte riktigt räckte hela vägen just denna gången.

3

Vi träffas

Om du är en av dem vi vill träffa för ett samtal så kommer vi kontakta dig för att boka tid och ge dig mer information inför samtalet. Du kommer få träffa en eller två personer från Fortnox.

Flytta närmre ditt drömjobb

Växjö

Det här finns att göra i Växjö när du inte är på jobbet.

Upplevelseguide
Teleborgs Slott, Växjö

Malmö

Det här finns att göra i Malmö när du inte är på jobbet.

Upplevelseguide
Stortorget, Malmö