Fakturering|Driva Företag|Kundberättelser|Partners

Publicerad: 17 april 2023

Mer lättarbetat för restaurangen tack vare kopplingen till Fortnox

Michael, Mattias och Diana från Kol & Cocktails har arbetat med Trivec Kassasystem i många år. Men det var Fortnox smarta faktureringsmodul som fick dem att undersöka den skräddarsydda integrationen mellan kassasystemet och Fortnox. Nu kan de fakturera gäster direkt från kassasystemet, helt digitalt.

Vi träffade restaurangchefen Diana Mathisen samt Mattias Tornblad och Michael Fogelqvist – två av tre ägare till Kol & Cocktails i Malmö och Helsingborg. De driver också restaurangen Yoko och Restaurang Rya Golfklubb utanför Helsingborg. Restaurangerna, som är populära, lockar både privatpersoner och företag.

Enkel automatiserad faktureringsprocess

Tidigare skrev de sina fakturor till företagskunder manuellt i ett ordbehandlingsprogram, vilket var tidskrävande och krävde en hel del administration. Med ett digitalt flöde för sin fakturering får de istället en automatiserad process.

– Faktureringen är väldigt smidig nu. Kunder som vill betala via faktura anger bara sitt namn, som vi har inlagt i både Trivec och Fortnox, och fakturan skickas direkt till den mejladress som är kopplad till namnet. Allt sker automatiskt, säger Diana.

Sparar både tid och pengar

Michael och Mattias tillägger att integrationen till Fortnox har sparat både tid och pengar, och företagsfaktureringen har underlättats avsevärt.

– Det enda som måste vara klart innan besöket är att företaget är inlagt som kundgrupp i Trivec och Fortnox. Det är väldigt enkelt, säger de.

Integration till både fakturering och bokföring

Utöver den smidiga faktureringen överförs all försäljning från Trivec Kassasystem till deras ekonomiavdelning, som skapar en rapport varje vecka eller månad beroende på behov. De hanterar sedan bokföringen med hjälp av integrationen mellan Trivec och Fortnox.

– Det är enkelt och lättarbetat och ingen behöver lägga tid på att räkna ut dagens försäljning efter ett intensivt arbetspass. All försäljningsdata överförs och tilldelas automatiskt rätt kontokod. Alla som jobbar hos oss förstår det direkt, avslutar Diana.