Vårt hållbarhetsarbete

Samhällsengagemang

Framtidens entreprenörer och morgondagens samhällsförbättrare finns där ute och Fortnox engagemang är, även utanför den direkta verksamheten, oerhört viktig. Vi samarbetar idag med aktörer som arbetar för de värden vi förespråkar. Vår vision genomsyrar därför alla fokusområden vi prioriterar för vårt samhällsengagemang.

Samarbete för framtiden

Vi riktar våra insatser mot områden och frågeställningar där vi ser att vi kan påverka utvecklingen positivt på både lång och kort sikt, med både samhälle, människa och Fortnox i åtanke.
Fortnox stödjer en rad olika föreningar som syftar till att väcka barn och ungdomars nyfikenhet när det gäller kunskap om teknik, digitalt skapande samt entreprenörskap och företagande.

Nationella initiativ

Vårt engagemang kan ske på olika sätt och med olika omfattning. I vissa fall stöttar vi lokalt utvalda organisationer, tex hjälporganisationer, med fria programlicenser. I andra fall handlar det om större nationella partnerskap, där vi engagerar oss med både tid, kunskap och ekonomiska medel.

Ung Företagsamhet

Vi är sedan många år nationell partner till UF, eller Ung Företagsamhet, som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap och sedan starten i Sverige har ca en halv miljon elever drivit UF-företag.
Fortnox stöttar ekonomiskt, utbildar elever och lärare samt erbjuder fri tillgång till ekonomisystem. Många av Fortnox medarbetare är också varje år mentorer till olika UF-företag.

Läs mer om vårt erbjudande för Ung Företagsamhet

Nyföretagarcentrum

Att skapa fler företag och få fler att leva länge är något som Nyföretagarcentrum jobbar oförtröttligt med. Vi ser vårt nationella partnerskap med Nyföretagarcentrum som både viktigt och långsiktigt.
Fortnox stöttar ekonomiskt, bidrar med kunskap och föreläsningar och erbjuder nystartade bolag fria ekonomiprogram. Vi delar ut pris och uppmärksammar Årets unga nyföretagare och bidrar aktivt även genom arbete i Nyföretagarcentrums styrelse.

Läs mer om vinnaren av Årets Unga Nyföretagare 2022
leende kvinna i gul tröja

Hello World

Vi är samarbetspartner till organisationen som främjar och skapar teknikintresse bland barn och ungdomar över hela landet. Det är viktigt för Sverige att ta vara på mångfalden och säkerställa kompetensförsörjning inom teknik, innovation och digitalisering. Här tillgängliggörs digitalt skapande, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Musikhjälpen 2023

På Fortnox står vi upp för alla människors rätt till ett värdigt liv. Därför sträcker sig vårt engagemang långt utanför vår egen verksamhet. Vi tror på att vi kan göra världen lite bättre – tillsammans.

Fortnox stöder Musikhjälpen 2023 genom en mängd olika aktiviteter.

#We Support Big Dreams

Att drömma stort och våga satsa på sina drömmar för att nå framgång är drivkrafter som vi vill främja. Därför stöttar vi initiativ som öppnar möjligheter för människor, i stort och smått. Som samhällsaktör tar vi ett särskilt ansvar för att stimulera entreprenörskap, för barns och ungas möjligheter samt för att minska utanförskap i samhället. Varje framsteg som vi kan vara en del av gör oss glada och stolta. För det är tillsammans som vi skapar ett välmående samhälle.

Para E-sports

Organisationen är Sveriges första esportförening för enbart funktionshindrade spelare, med en tydlig ambition att driva igenom para segmentet som en egen tävlingsgren inom esportvärlden.
Att ge alla Para spelare förutsättningar att medverka och tävla efter sin förmåga är något Fortnox gärna stöttar.

Växjö DFF

Med hjärta och passion möjliggör Växjö DFF unga flickors drömmar om att spela fotboll. En dröm som tagit dem hela vägen upp till damallsvenskan.

Utanför planen gör spelarna en rad fantastiska sociala insatser. Med initiativ för att bryta ensamheten hos äldre, kvartersfotboll och en stark värdegrund för spelarna känns det otroligt roligt att få heja på som hållbarhetspartner.

Anton Dahlberg & Lovisa Karlsson

Stolt sponsor av Anton Dahlberg och Lovisa Karlssons satsning mot OS i Paris 2024.
Hittills har Sverige inga kvinnliga OS-deltagare som har vunnit guld i segling.

- Vi skulle kunna vara först. Det känns stort, att kunna bryta ny mark. Därför ska vi bli bäst när det gäller som mest! säger Anton Dahlberg

Läs hela artikeln om vägen mot OS guld

Vipers och Fortnox Arena

Föreningen är Smålands mest framgångsrika innebandyförening med elitlag på både herr och dam-sidan.
Växjö Vipers engagerar och aktiverar hundratals barn och ungdomar till fysisk aktivitet varje vecka året runt. Fortnox Cup är ett återkommande evenemang som samlar hundratals lag från hela Sydsverige under några dagar på jullovet. Fortnox är huvudsponsor till föreningen och namnsponsor till Fortnox Arena.

Lakers

Växjö Lakers är en viktig del i Växjös föreningsliv som har stora framgångar hos herrlaget, satsningar inom damlaget och barn- ungdomsverksamhet. Tillsammans vill vi sätta Växjö på kartan och fortsätta skapa en arena och tillhörighet där spelare får växa.

Kontakta oss

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.