Byt till Fortnox

Sveriges mest använda ekonomisystem online

Med Fortnox molnbaserade plattform sköter du ditt företags ekonomi var du vill, när du vill. Att byta till Fortnox går både snabbt och enkelt. Vi hjälper dig med flytten, och ser till att du får med dig nödvändig bokföringsdata från ditt tidigare ekonomisystem – helt kostnadsfritt.

Halva priset i 6 månader

Funderat på att byta ekonomisystem? Passa på – just nu får du halva priset i ett halvår på hela ditt köp. Anmäl ditt intresse innan 15 december och genomför bytet i lugn och ro när det passar dig fram till och med 1 mars. Självklart hjälper vi dig med flytten av din data och att komma igång.

Anmäl ditt intresse här

Steg för steg: Så här enkelt byter du

Vi hjälper dig med flytten. Följ vår enkla guide nedan eller kontakta oss så berättar vi mer.

Välj ditt nuvarande program

Se vad vi kan importera till Fortnox och hur du hämtar ut filerna från ditt nuvarande program.

Jag vill byta från

Beställ ditt Fortnox-paket

För att kunna läsa in dina filer behöver du först bli kund hos Fortnox. Välj ett av våra tre paket, skräddarsydda för olika behov.

Automatisk bokföring och helt digital hantering av kvitton och leverantörsfakturor. Integrera med över 400 olika för- och eftersystem såsom webbshopar, kassasystem eller arbetsordersystem för att undvika dubbelarbete.

Beställ ditt paket
Dator och mobil som visar Fortnox Start.

Allt i Fortnox Bas, vilket innebär att du förutom att bokföra och koppla med externa system dessutom kan ta betalt av dina kunder. Skicka fakturor och påminnelser helt digitalt på webben eller mobilen med Fortnox App. Och bokföringen – ja, den sker till stora delar per automatik.

Beställ ditt paket
Dator och mobil som visar Fortnox Flex..

Populärt val

Allt i Fortnox Standard – plus att du även kan hantera företagets löner. Alltid uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler vilket gör både lönearbetet och rapporteringen enkel.

Beställ ditt paket
Dator och mobil som visar Fortnox Total.

Snart redo att köra igång!

Ladda upp dina filer via knappen nedan och luta dig tillbaka – vi tar hand om resten. Bytet går snabbt, och oftast är du igång inom fyra arbetsdagar. I vissa undantagsfall kan det ta längre tid.

Saknas ditt program via knappen? Klicka här för hur du då går tillväga.

Funderingar? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Tillsammans tar vi nästa steg mot ett ännu mer framgångsrikt företagande

Ladda upp dina filer

Vi påbörjar konverteringsprocessen inom kort och meddelar dig när allt är klart.

Sveriges mest använda molnbaserade ekonomisystem.

Kom igång med ett enklare företagande.

Så här fungerar

Fortnox Bokföring

Smart och smidigt bokföringsprogram som är navet i ditt Fortnox. Du lägger grunden till ett helt digitalt arbetssätt och får full koll på företagets ekonomi.

Ikoner-01-01.png

Så här fungerar

Fortnox Fakturering

Skicka enkelt kundfakturor och ta betalt av dina kunder. Du får ordning och reda på kundfakturorna och mycket av bokföringen per automatik.

Ikoner-02.png

Så här fungerar

Fortnox Lön

Ett komplett löneprogram som gör det enkelt för dig att själv hantera lönerna i ditt företag. Du får hjälp med allt från lönespecifikation till arbetsgivardeklaration.

Ikoner-03.png

Så här fungerar

Fortnox App

Med vår mobilapp kan du fixa mycket i farten, till exempel skicka in bokföringsunderlag och fakturera, som förenklar vardagen för dig som företagare.

Ikoner-04.png

Vanliga frågor

Har du några frågor? Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Hittar du inte svar på det du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Carina, vice vd och ekonomichef på Solelgrossisten, är en nöjd kund till Fortnox. title=

Vi sparar mycket tid
tack vare effektivare flöden
och bättre säkerhet.

Carina Eriksson
Vice vd och ekonomichef, Solelgrossisten

Nej, det är helt kostnadsfritt. Antingen skickar du in dina filer till oss via guiden ovan så importerar vi dem, eller så läser du in dem själv inne i programmet.

Ett byte till Fortnox genomförs i regel inom fyra arbetsdagar, men oftast går det snabbare än så. Hur lång tid just ditt byte tar beror på ditt företags komplexitet och hur mycket uppgifter som ska överföras.

I Fortnox finns det möjlighet att importera de anställda via PAXml-fil från ditt tidigare system. Notera att alla system inte stödjer export av PAXml, så kontrollera vad som gäller hos just din programleverantör. Byter ni från Visma Lön 300/600 så kan du importera de anställda genom att ta ut en personallista i Excel-fil.

För att komma igång med löneprogrammet med rätt ingående värden, inställningar och historik lägger du in den informationen i Fortnox Lön.

Se vår guide om hur du byter till Fortnox Lön.

Du kan göra bytet när som helst under året. Det spelar alltså ingen roll om du är mitt i ett räkenskapsår.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det kanske tillfällen då du behöver lite extra stöd.

Vi har ett användarstöd i programmet, support via telefon eller chatt – helt utan kostnad.

Vi har även digitala kurser och företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Våra utbildningar.

När du startar ett abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller helårsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst.

Du kan säga upp abonnemanget närsomhelst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas. Första fakturan skickas via mail 30 dagar efter att du har genomfört din beställning.

Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

400 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Fördelar med Fortnox

400+ färdiga kopplingar till andra system

Du kan enkelt koppla ihop ditt Fortnox med exempelvis ett kassasystem, en webbshop eller ett bokningssystem. Då slipper du jobba i olika program och system samtidigt.

Enkelt samarbete med din redovisningsbyrå

I vår plattform får du de bästa förutsättningarna för ett smidigt samarbete med någon av de tusentals redovisningskonsulter som använder Fortnox.

Finansiella tjänster direkt i programmet

Vi erbjuder fakturaköp och företagslån för dig som behöver snabb hjälp att finansiera exempelvis en investering.

Företaget direkt i mobilen

Med Fortnox App kan du utföra små uppgifter i farten, vilket sparar dig massor med tid. Som t ex fota kvitton och skicka in underlag till bokföringen.

Kopplingar till banker och myndigheter

Tack vare automatiska kopplingar med banker och myndigheter kan du göra snabba, säkra betalningar, och vara säker på att du följer eventuella myndighetskrav.

Kivra till Fortnox

Fortnox kan automatiskt hämta ut dokument från ditt Kivra-konto, och stora delar av bokföringen kan på så sätt automatiseras.

Jag vill veta mer om att byta till Fortnox

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA. Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.