Koncernnyhet

Publicerad: 1 juni 2022|Senast uppdaterad: 7 juni 2022

Automatiserade insikter hjälper byråbranschen framåt

Nu får redovisningsbyråer automatiserade affärsinsikter genom Fortnox. Insikterna berör centrala områden i redovisningen, som avvikelser inom kostnader, moms eller omsättning. Insikterna ger nya förutsättningar för byråerna att ge sina kunder kvalitetssäkrad rådgivning och stöd i affärsbeslut.

I ett första släpp handlar det om ett 100-tal redovisningsbyråer som fått tillgång till tjänsten. Den är framtagen i nära dialog och samarbete med byråerna, och funktionerna är anpassade efter deras behov och önskemål. 

- Det här går helt i linje med de signaler vi fått från branschen under flera år, med en förflyttning mot rådgivning och affärscoachning. Nu får de kvalitetssäkrade insikter som bygger på den dagliga redovisningen i programmen, och det ger dem bättre förutsättningar att ta den rådgivande roll de strävar mot. Enklare och bättre koll på läget, helt enkelt, säger Camilla Skoog, affärsområdeschef Byrån. 

Insikterna omfattar i nuläget fyra viktiga delar inom redovisning; kostnadsavvikelser, momsavvikelser, omsättningsavvikelser och aktiekapitalsvarning. Det kan till exempel röra sig om en telefonräkning som varje månad ligger på 700 kronor, som helt plötsligt ligger på 7000 en månad, eller att en företagare har missat att bokföra moms på en faktura. Men det kan också handla om en markant förändring av omsättningen, som behöver omhändertas på bästa möjliga sätt för kundens affär. Redovisningskonsulten får dessa avvikelser genom insikter i Fortnox plattform, och kan undersöka och ge råd och stöd utifrån sin professionella kompetens till kunden. 

- De som börjat använda Insikterna är supernöjda! ‘Ett jättebra hjälpverktyg som jag tycker alla ska jobba med som gör rapportering och avstämning’ sa en av byråkonsulterna som börja använda det, berättar Lalle Zlatanovski, produktansvarig för Insikter på Fortnox. 

Tjänsten ligger inom Fortnox Digital Byrå, och i dagsläget är det cirka 1000 konsulter som kan använda den. 


För ytterligare information, kontakta 

Camilla Skoog, Affärsområdeschef Byrån  camilla.skoog@fortnox.se

Lalle Zlatanovski, produktansvarig Insikter lalle.zlatanovski@fortnox.se


Här hittar du mer information om vårt erbjudande till redovisningsbyråer

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.