Publicerad: 14 december 2022

Fortnox delar ut pris till Årets Unga Nyföretagare 2022

Av: Marah Esmaeil
Onsdagen 14 november delades pris ut till Årets Unga Nyföretagare 2022, i Stockholm. Segern togs hem av Marah Esmaeil från Örkelljunga. Priset, som instiftats av vår samarbetspartner NyföretagarCentrum delades ut av Ola Bergqvist, affärsområdeschef på Fortnox och styrelseledamot i Nyföretagarcentrum.

- Företagare som Marah Esmaeil är en av alla våra hjältar. Marah har som nytänkande entreprenör bidragit till fler arbetstillfällen, ökat välstånd och med tydligt miljötänk för en mer hållbar värld. Med sanslös drivkraft har hon på kort tid i Sverige åstadkommit imponerande mycket, för sig själv och för andra, säger Ola Bergqvist, affärsområdeschef Företagande, Fortnox och styrelseledamot i NyföretagarCentrum.

Marah Esmaeil driver Din Bildemontering i Örkelljunga AB, ett nydanande företag inom bildemontering och skrot. Priset omfattas av en check värd 20 000 kronor och 12 månaders fria licenser i Fortnox.

- Det känns stort och ärofyllt! Jag blev så otroligt glad när jag fick reda på nyheten. Det känns riktigt hedrande att vara Årets unga nyföretagare. Ambitionen är att fortsätta på den inslagna vägen genom att växa mig själv som företagare och bli bättre varje dag för att företaget ska kunna hålla och utvecklas framåt, säger Marah Esmaeil, grundare till Din Bildemontering i Örkelljunga AB.

Nedan följer juryns motivering i sin helhet.

”Som ung, kvinna och till det flykting från Syrien 2015 visar Marah Esmaeil att det är möjligt att med stark drivkraft skapa ett bättre liv. Med sitt bildemonteringsföretag, Din Bildemontering i Örkelljunga AB, har miljötänkandet och hållbarhet hela tiden varit i fokus. Att samtidigt snabbt skapa egen försörjning har varit ett viktigt mål. Och att bryta sig in i en typiskt mansdominerad bransch har heller inte varit något som bromsat Marah Esmaeil. Med nytänkande skrotar Marah Esmaeil och företaget Din Bildemontering i Örkelljunga AB på ett effektivt sätt både obrukbara bilar och gamla förlegade fördomar”.


Kontakta oss

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.