Publicerad: 1 februari 2021|Senast uppdaterad: 6 december 2023

Fortnox har fått utmärkelsen Karriärföretag 2021!

Fortnox har utsetts till en av de främsta arbetsgivarna 2021. I motiveringen lyfts Fortnox medarbetare fram, liksom företagskulturen, den genomtänkta storytellingen, employer brand-arbetet och de utvecklingsmöjligheter som finns för varje medarbetare.

Sajten Karriärföretag listar varje år de 100 främsta arbetsgivarna i Sverige. En gedigen urvalsprocess och ett juryarbete ligger bakom listan som fokuserar på karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga talanger i början av sin karriär.

– Att Fortnox tilldelas utmärkelsen är ett bevis på att det långsiktiga och omfattande arbete vi lägger ner ger resultat. Tillsammans skapar vi en fantastisk arbetsplats, säger Sara Nylén, HR-chef.

Hon menar att utmärkelsen kommer att göra Fortnox mer synligt i ett skede där fokus ligger på tillväxt och innovation.

– Vi behöver rekrytera på bred front och utmärkelsen talar om det vi själva har vetat länge, att vi ser våra medarbetare som vår värdefullaste tillgång och att vi erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter, avslutar Sara Nylén.

Fredrik Axelsson Dahlén, utvecklingschef, är en av dem som står inför en stor fortsatt rekrytering. Han tror att utmärkelsen hjälper oss att bli ännu mer intressant som arbetsgivare.

– Vi vill hitta rätt personer att anställa och vi vill att de ska stanna kvar över tid och vidareutvecklas inom företaget. För att nå dit är det viktigt att vi känns som en attraktiv arbetsgivare och att det vi säger återspeglas i den upplevelse man som medarbetare får här och det tror jag att vi lyckas med. Vår onboarding-process är mycket omtyckt och vi är inte heller rädda för att testa nya vägar.

Motiveringen i sin helhet:
Fortnox är en familjär arbetsgivare där medarbetarna är deras viktigaste tillgång. Med goda utvecklingsmöjligheter är man garanterad en trygg arbetsplats. De utför även ett lyckat employer branding-arbete som får vem som helst att vilja arbete med Fortnox. De levererar genomtänkt storytelling som lätt fångar ens intresse och vi kan tydligt se att Fortnox företagskultur är av bästa slag. Bra jobbat! Karriärföretagen utser härmed Fortnox till ett av Sveriges Karriärföretag 2021.”

I gott sällskap
Med på listan över Karriärföretag 2021 finns bland annat Astrazeneca, IKEA, SVT, Skanska och SEB. Du kan läsa mer om utmärkelsen, Karriärföretag och hitta alla de övriga 99 företagen och organisationerna på listan på Karriärföretag  eller läs mer om att jobba på Fortnox .

Fotograf: Johanna Carlsson.

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.