Publicerad: 23 maj 2023

Fortnoxlösning för kundkännedom - snart är den här!

Av: Charlotta Lundberg
Fortnox har ingått ett samarbete med norska BankID BankAxept AS för att erbjuda tjänster kopplade till kundkännedom. Fortnox kan därmed erbjuda en helhetslösning för KYC (Know Your Customer) och AML (Anti-Money Laundering) genom produkten Kundcheck. Som en del av Fortnox Digital Byrå skapas en enkel och tydlig process för redovisningsbyråer vid uppstart och uppföljning av sina kunder.

– Vi är glada över att snart kunna erbjuda byråerna en av marknadens bästa lösningar för kundkännedomskontroll, så kallad KYC. Möjligheten att hantera och utföra en KYC kommer att vara fullt integrerad i vår produkt Digital Byrå. Att kunna hantera sin kundkännedom på ett bra sätt är en viktig pusselbit i vårt erbjudande till byråerna, säger Charlotta Lundberg, affärsområdeschef Byrån, Fortnox.

BankID BankAxept AS har ett stort kunnande inom både KYC och AML. Regnskap Norge, den norska branschorganisationen för redovisningsbyråer, rekommenderar officiellt produkten Kundcheck till sina medlemmar. Kundcheck är en etablerad produkt i Norge, och tillsammans med Fortnox når produkten den svenska marknaden under hösten 2023.

- Tillsammans med BankID BankAxept, kommer vår produkt att göra det lättare att söka efter privatpersoner och företag, uppfylla myndighetskrav och dessutom sparar det tid vid efterlevnad av penningtvättslagen. Det är ett stort steg på vägen mot ett bättre och enklare kundkännedomsarbete, säger Michael Hansson, Head of Solution Management, Fortnox.

Øyvind Westby Brekke, vd BankID BankAxept AS, kommenterar det nya samarbetet i en pressrelease mot den norska marknaden.

- Vi är stolta över att Kundcheck valdes av Sveriges största och mest framåtblickande partner för framgångsrikt företagande. Med Kundcheck kan företag bekämpa brottslighet på ett effektivt och flexibelt sätt, säger Øyvind Westby Brekke.

Om BankID BankAxept AS

BankID och BankAxept är Norges mest använda tjänster inom ID och betalning. Denna infrastruktur, som ägs av banker i Norge, ger säker och enkel betalning och inloggning för hela Norge. BankID BankAxept AS erbjuder också andra produkter, bland annat inom KYC.

Mer om kundkännedom och penningtvättslagen

Alla företag som bl.a. erbjuder tjänster inom redovisning och/eller revision lyder under Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (även kallad penningtvättslagen). För att ta sig an en ny klient måste byrån ha tillräcklig kundkännedom om klienten i fråga. Läs mer på Finansinspektionens hemsida.

För ytterligare information, kontakta:
Michael Hansson, Head of Solution Management, Fortnox.

Telefon:  070-789 21 59

E-post: michael.hansson@fortnox.se

Kontakta oss

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.