Publicerad: 2 september 2021|Senast uppdaterad: 2 mars 2022

Kundvärde och tillväxt: Tommy Eklund gäst hos Aktiespararna

1 september var Fortnox vd Tommy gäst i Aktiefåtöljen som anordnas av Aktiespararna. Här berättar Tommy om hur värdet till kunden genomsyrar verksamheten, om det skifte han ser i branschen och hur tillväxtresan ser ut.

Fortnox plattform hanterar idag allt företagare behöver för att driva företag; från bokföring, fakturering och finansiering till att kunna hantera affärer. 

– Vi har effektiviserat administrationen så företagaren kan fokusera på annat. Men nu handlar det inte bara om att spara tid längre utan mer om det som verkligen ger värde, säger Tommy Eklund.

 

Det stora skiftet – värdet från realtidsdata

Under lång tid har digitaliseringen varit en stor fråga i branschen. Och det är en förutsättning för nästa steg, men det är inte ett självändamål. Det stora skiftet ligger i att kunna ge just det som verkligen ger värde, i form av insikter baserat på realtidsdata:

– Det är det stora; att kunna ge insikter utan fördröjning som hjälper företagare att se framåt, vad de behöver göra för att bli mer framgångsrika. Att kunna hjälpa dem med deras verksamhet, och hjälpa redovisningsbyråerna att rådgiva sina kunder ännu bättre.

 

Tillväxtresan: många nöjda kunder det viktigaste måttet

Tillväxtresan i Fortnox var förstås med på agendan, både hur den lyckats till nuvarande nivå men också hur den kommer att se ut framåt. Tommy kommenterade både organisk tillväxt och förvärv. Han menar att det viktigaste måttet på bolagets framgång är de två nyckeltalen som visar kundantal och användning:

– Vi ska se till till att kunderna blir nöjda, att de använder det de köpt. Det är det vi styr vår verksamhet på. Med allt fler kunder sprids investeringarna på fler. Det gör det möjligt för oss att göra ännu bättre produkter till kunderna, som fler vill använda mer. Vi ligger i startgroparna för att göra fantastiska saker framåt. 

 

Se Aktiefåtöljen med Tommy Eklund här: 

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.